Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 9:09:20 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2008 11:13

Επιβράδυνση στη μεταποίηση

Γράφτηκε από τον
 Στις 52,7 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) τον Δεκέμβριο, έναντι 54,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το NTC Research.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στις 52,7 μονάδες τον Δεκέβριο, από τις 54,3 μονάδες του προηγούμενου μήνα, ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) κατέγραψε τη χαμηλότερη τιμή σε διάστημα 11 μηνών».
Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2008 11:12

Σύλληψη για ναρκωτικά

Γράφτηκε από τον
 Το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνελήφθη ένα άτομο από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και συνοριοφύλακες του Πολυκάστρου, το οποίο κατείχε ποσότητα κοκαϊνης βάρους 6 γραμμαρίων, χασίς βάρους 2,2 γραμμαρίων και αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης.
Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2008 11:09

Μπαράζ ηλεκτρονικών ελέγχων από την Εφορία σε επιχειρήσεις

Γράφτηκε από τον
 Εντατικοποίηση των ελέγχων σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως για εικονικά και πλαστά τιμολόγια, ζητά το υπουργείο Οικονομικών από τις ΔΟΥ.  Στο πλαίσιο αυτό, θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι που θα δώσουν τη δυνατότητα στους ελεγκτές να ελέγξουν τα φορολογικά στοιχεία 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αφού θα μπορούν να κάνουν τους ελέγχους από το γραφείο τους μέσω 2.000 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Κ. Κιλτίδη συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.
Όπως είναι ευνόητο ο διάλογος στο συμβούλιο περιστράφηκε στα μείζονα θέματα του δήμου όπως το Δικαστικό Μέγαρο, την αναδάσωση - ανάπλαση του Λόφου Αγίου Γεωργίου κ.α.
Για το Δικαστικό ο κ. Κιλτίδης ενημέρωσε ήδη για τη δυνατότητα παραχώρησης ολόκληρου του οικοπέδου της μεραρχίας, ύστερα από διαβουλεύσεις του με τον υφυπουργό Άμυνας κ. Τασούλα. Στο οικόπεδο αυτό, όπως καταγράφουμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας είναι ευχερής η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου, του 3ου Λυκείου και των ΚΤΕΛ.
Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2008 06:42

Με πτώση τζίρου 15% αποχαιρετά τους εμπόρους

Γράφτηκε από τον
 Με πτώση του τζίρου την περίοδο των εορτών που ξεπερνά ακόμα και το 15% κλείνει το 2007 για τους εμπόρους. Οι τελευταίοι περιμένουν τώρα τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου για να «ζεσταθεί» εκ νέου η κίνηση.
Τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως και τα είδη πολυτελείας, ενώ στην αγορά των παιχνιδιών φέτος οι οικονομικότερες λύσεις προτιμήθηκαν.
Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2008 06:38

«Ξύπνησαν» και τρέχουν για νοσηλευτική πτέρυγα

Γράφτηκε από τον
 Η είδηση προήλθε από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς. Ο νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας ανακοίνωσε ότι μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Δημ. Ασημακίδη θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο για να θέσουν υπόψη του το αίτημα για κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας.
Ύστερα από αδράνεια δεκαετιών κι ενώ όλες οι πόλεις - πρωτεύουσες νομών έχουν αποκτήσει καινούρια νοσοκομεία, στο Κιλκίς η πολιτική ηγεσία του νομού δείχνει επιτέλους να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και να αναζητεί λύση.
Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2008 06:37

Στο 601 Τ.Π. Δροσάτου οι Έφεδροι Αξιωματικοί

Γράφτηκε από τον
 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επισκέφθηκαν τους στρατευμένους του 601 Τάγματος Πεζικού στο Δροσάτο. Στην όμορφη και ζεστή τελετή που είχαν ετοιμάσει οι υπηρετούντες στο Τάγμα, αντηλλάγησαν ευχές και προσφέρθηκαν δώρα από τον σύνδεσμο προς τους Αξιωματικούς και στρατιώτες. Ο Διοικητής του Τάγματος Αντισυνταγματάρχης κ. Παρπαράς ευχαρίστησε τα μέλη του Προεδρείου για την επίσκεψη και για τα δώρα προς τους στρατιώτες.
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2007 11:18

Περίσσεψε η αδιαφορία για τη σωτηρία της Δοϊράνης

Γράφτηκε από τον
 Ομόφωνα ψηφίσθηκε από το τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚ Ν. Κιλκίς το ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Δοϊράνης Κώστας Τερζενίδης, για την ανάγκη άμεσων μέτρων σωτηρίας της λίμνης Δοϊράνης. Ωστόσο, ο κ. Τερζενίδης με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ καταγγέλλει το γεγονός πως το ψήφισμα δεν δόθηκε ούτε καν στη δημοσιότητα, μιλά για αδιαφορία και ανικανότητα και ζητά τη λήψη πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2007 11:15

Διέπρεψε στις αναθέσεις αλλά περηφανεύεται

Γράφτηκε από τον
 Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση που έδωσε την ευκαιρία σε όλες τις πλευρές του Νομαρχιακού Συμβουλίου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Αν έλλειπαν και οι περιττές αντεγκλήσεις, κυρίως  μεταξύ των κ. Συμπιλίδη και Αμανατίδη, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως άξιζε τον κόπο η καθυστέρηση με την οποία απάντησε το προεδρείο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς στο αίτημα της «Δημοκρατικής Ενότητας» του κ. Γ. Φραγγίδη να ενημερώσει το σώμα για τον σύνολο των έργων που εκτελέστηκαν από συστάσεως της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης με τη μέθοδο της ανάθεσης ή του ισοδύναμού της προφορικού διαγωνισμού.
Παρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2007 11:08

Οι γονείς απένειμαν τον στέφανο της δικαιοσύνης

Γράφτηκε από τον
Με την ευκαιρία της Χριστουγεννιάτικης γιορτής, το 6ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς τίμησε την κ. Αθανασία Κουρτελάκη-Κυμπαρίδου, που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, ύστερα από 35 χρόνια ευδόκιμης προσφοράς στην εκπαίδευση των Νηπίων, με μια απλή τελετή, πλημμυρισμένη από ιδιαίτερη συγκίνηση, αγάπη και νοσταλγία.Η κ. Μαρία Καπούλα-Νίκα ως προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στην απόφασή της να τιμήσει την κ. Αθανασία Κουρτελάκη-Κυμπαρίδου για το συνολικό έργο που επιτέλεσε για 35 χρόνια, από τα οποία τα 23 στο 6ο Νηπιαγωγείο, την προσωπικότητά της, το ήθος και την αγάπη της για το Νηπιαγωγείο και τους μικρούς μαθητές της, την πολύτιμη βοήθεια που της παρέσχε, την αγαστή συνεργασία που είχε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια της συνυπηρέτησης.