Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 4:39:00 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Οι συνεχείς και στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, οδήγησαν στη σύλληψη 51χρονου ημεδαπού για λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Ειδικότερα,  το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου  εντοπίστηκε ο 51χρονος να κινείται με το αυτοκίνητό του στην Εθνική Οδό Αθηνών - Ευζώνων στο ύψος του Πολυκάστρου και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να μεταφέρει 750 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένας φορητός πομποδέκτης ραδιοσυχνοτήτων.

Σε συνέχεια αιτήματος της Ε.Σ.Ε.Ε και  των Εμπορικών Συλλόγων  γενικότερα, για παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας παράταση καταβολής των τρεχουσών εισφορών ασφαλισμένων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2017. Η ίδια παράταση ισχύει και για την προθεσμία υποβολής των ΑΠΔ, από τους εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους.

Επί αιώνες ζει η Εκκλησία θεμελιωμένη στην πίστη και στη σχέση με τον σαρκωμένο Υιό του Θεού, που την έστησε (την συνέστησε) ως δικό Του σώμα, όπως εκκλησιολογεί ο εκ των πρώτων κορυφαίων εμπειρικών θεολόγων μας απόστολος Παύλος.
Αναρίθμητα τα μέλη, άγιοι και δίκαιοι γεμάτοι από τη χάρη του Θεού, και πόσοι άλλοι δυνάμει άγιοι και δίκαιοι και καθαιρόμενοι που αγωνίζονται εναντίον του τριπλού εχθρού, για να αποκαθηλώσουν τις μεθοδείες του “απ᾽ αρχής ανθρωποκτόνου διαβόλου”, το ψυχοφθόρο σαρκικό φρόνημα και την κοσμικότροπη θνησιγενή νοοτροπία, έχοντας πάντα το νουν και την καρδία τους εστραμμένα στον Ελεήμονα Κύριο, στην Ελεούσα Μητέρα Του και στους ηλεημένους πρότερους Αγίους.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, δεν έχει κρύψει πως το μεγάλο έργο του για την πόλη του Κιλκίς είναι η ανάπλαση του κέντρου της και για να το πούμε πιο απλά η ήπιας μορφής πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου.

Δεν αποκλείεται όμως, το όνειρο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης να βρει μπροστά του ένα μεγάλο εμπόδιο. Κι αυτό δεν θάναι η έλλειψη χρημάτων αλλά το άπλωμα των… τραπεζοκαθισμάτων και οι πρασιές των οικοπεδούχων!

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 20:58

Omnes: Λογική και ευαισθησία

Γράφτηκε από τον

Ρεπορτάζ: Θεοφύλακτος Παγλαρίδης

 

Θέλετε πιστέψτε το, θέλετε όχι, στο Κιλκίς συντελείται στις μέρες μας ένα μικρό θαύμα. Νέοι της πόλης και του νομού  με μπόλικη  ευαισθησία και περισσότερο μυαλό κατάφεραν να επεξεργαστούν και να φέρουν σε πέρας  μια βιώσιμη και ανθρώπινη λύση εκεί που  απέτυχαν παταγωδώς οι μεγαλύτεροι. Να εξασφαλίσουν ευπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες αναλογούν πληθυσμιακά στο Δήμο Κιλκίς χωρίς ν’ ακουστεί κιχ. Με απόλυτη συναίνεση και κατανόηση της τοπικής κοινωνίας.

Το Επιμελητήριο Κιλκις προσφέρει στις επιχειρήσεις του μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση απομακρυσμένης ψηφιακής υπογραφής. Ο ιδιοκτήτης του ψηφιακού πιστοποιητικού του Επιμελητηρίου δεν χρειάζεται να έχει στην κατοχή του κάποια ειδική συσκευή δημιουργίας υπογραφής, αλλά χρησιμοποιεί μία άυλη διάταξη ασφάλειας η οποία είναι βασισμένη σε πρότυπα (Public Key Infrastructure – PKI) και επιτρέπει την επικύρωση των εγγράφων από οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε και η οποία συνεργάζεται άψογα με όλες τις δημοφιλείς μορφές εγγράφων και επιχειρηματικών εφαρμογών.

Γιορτάζουμε την 25η  Μαρτίου την εθνική παλιγγενεσία κάθε χρόνο με εκδηλώσεις, που συγκεντρώνουν τις ιστορικές μας μνήμες. Υπάρχει όμως και μια άλλη επαναστατική επέτειος , που κανείς δεν τη θυμάται, η οποία όμως θα μπορούσε να διεκδικήσει τα πρωτεία. Αυτή είναι η 22 Φεβρουαρίου 1821.

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς κ. Ιωάννης Ταλαμπίρης, συνοδεία του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Κιλκίς κ. Δημήτρη Χαραλαμπίδη και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Πολυκάστρου κ. Χρήστου Παπαποστόλου επεσκέφθησαν το Δήμαρχο Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς συμμετείχε στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία των σωμάτων ασφαλείας στην Πλ.Συντάγματος στην Αθήνα. Μετα απο πολλά χρόνια υπήρξε ΄αφύπνιση΄ και μαζική συμμετοχή των αστυνομικών μελών της Ένωσης μας,βάζοντας ένα λιθαράκι στη επιτυχία της συγκέντρώσης διαμαρτυρίας.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, που διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές του Νομού ΚΙΛΚΙΣ, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Κιλκίς συνιστούν: