Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017, 9:14:58 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής είναι οι δύο υποστράτηγοι που προήχθησαν στο βαθμό του αντιστρατήγου, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 10 από τους 20 υποστράτηγους γενικών καθηκόντων αποστρατεύτηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017 21:45

Κιλκίς: Με ποδήλατο διακινούσε λαθραία πακέτα τσιγάρων

Γράφτηκε από τον

Η εικόνα του ηλικιωμένου ποδηλάτη που κινούνταν στους δρόμους μιας περιοχής του Κιλκίς δεν ξεγέλασε τους άνδρες της Ασφάλειας Πολυκάστρου, οι οποίοι είχαν δεχθεί πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 66χρονο Έλληνα να κινείται με το ποδήλατό του, τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν μέσα στην τσάντα του 50 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 21:12

Θα μείνουν τουλάχιστον δυο χρόνια

Γράφτηκε από τον

Προμελετημένη η επιχείρηση μεταφοράς 226 προσφύγων σε ξενοδοχείο του Σ. Μουριών.
Συμφωνία της Ύπατης Αρμοστείας με εταιρεία κέτεριγκ που εξαγόρασε τη ξενοδοχειακή επιχείρηση «Δήμητρα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι των Μουριών μετά τον αιφνιδιασμό της τοπικής κοινωνίας με τη μεταφορά 226 προσφύγων στο ξενοδοχείο που υπάρχει στο κέντρο του οικισμού.

Για τη λειτουργία του μέχρι χθες κλειστού ξενοδοχείου (η επιχείρηση μεταβιβάστηκε στην εταιρεία που διαχειρίζεται το κέτερινγκ των προσφύγων στην Κ. Μακεδονία) υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα, τα οποία καταγράφονται σε ρεπορτάζ της Πρωινής του Κιλκίς στο φύλλο της Παρασκευής.

Η πρώτη αντίδραση των κατοίκων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, με συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Σ. Μουριών, με πρόσκληση σε όλους τους παράγοντες του νομού.

Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 15:19

Με αλυσίδες στο Πάικο

Γράφτηκε από τον

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε δρόμους του Πάικου ακόμη και μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Συγκεκριμένα αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους:

  • στην Επαρχιακή Οδό Αξιούπολης / Σκρα / Κούπας, από Διασταύρωση Φανού,
  • στην Επαρχιακή Οδό Γρίβας / Καστανερής / Λιβαδίων,
  • στην Επαρχιακή Οδό Πεντάλοφου / Ομαλού.
Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2017 10:50

Ισχυρή χιονόπτωση στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με ισχυρή χιονόπτωση ξύπνησαν το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι της πόλης του Κιλκίς και των χωριών του βόρειου τμήματος του νομού.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων μιας και το χιόνι έφθασε στους 15 πόντους, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγονταν το πρωί μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ωστόσο, η Περιφέρεια και οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας ήταν πιο προετοιμασμένοι από την προηγούμενη κακοκαιρία, ενώ και οι θερμοκρασίες δεν ήταν ιδιαίτερα χαμηλές, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση του χιονιά.

Σε ξενοδοχείο του Σταθμού Μουριών και μέσα στο κέντρο του οικισμού, σύμφωνα με πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, μεταφέρθηκαν πριν από λίγο 260 πρόσφυγες και μετανάστες από πρόχειρη δομή φιλοξενίας στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου, όπου ζούσαν σε αφόρητες συνθήκες μέσα στο καταχείμωνο.

Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 21:48

Υδροπονική καλλιέργεια χασίς

Γράφτηκε από τον

Η μοντέρνα τεχνολογία στην υπηρεσία της παραγωγής. Με χρήση υδροπονικής καλλιέργειας παρήγαγαν χασίς τρία άτομα στη Θεσσαλονίκη που συνελήφθησαν ύστερα από επιχειρησιακό σχέδιο του Τμήματιος Ασφάλειας Κιλκίς.
Να ξεκινήσουμε από την περασμένη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου όταν το πρωί  αστυνομικοί   του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνέλαβαν έναν  51χρονο για καλλιέργεια κάνναβης.
Σύμφωνα με ανακοίνση της αστυνομίας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 51χρονος και σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στην ίδια περιοχή, διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:56

Τους αξίζει όλους ένα μεγάλο Ευχαριστώ

Γράφτηκε από τον

Είναι σύνηθες  ύστερα από μια κακοκαιρία να εκφράζονται διαμαρτυρίες, καταγγελίες και γενικά να επικρατεί γενικευμένη γκρίνια για την κατάσταση των δρόμων, την ταλαιπωρία οδηγών και πολιτών γενικότερα.
Από τον κανόνα αυτό φυσικά δεν εξαιρείται το Κιλκίς.

Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:50

«Άνοιξε φάμπρικα» και στο Κιλκίς ο Σώρρας

Γράφτηκε από τον

Όταν στη γενική συνέλευση της «Ελλήνων Συνέλευσις»  πριν λίγες εβδομάδες στο Κιλκίς μαζεύονται περί τους 300 Κιλκισιώτες, αποτελεί ευτύχημα ότι μέχρι τώρα μόνο 200 εξ αυτών έσπευσαν μέχρι τώρα στην Εφορία για να καταθέσουν εξώδικα με τα οποία απαιτούν από το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει δικά τους χρέη από το λογαριασμό των 600 δις ευρώ του  Σώρρα.