Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 10:31:55 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 22:22

Πρώτα πετάγματα!

Γράφτηκε από τον

Βαφειοχώρι ν. Κιλκίς, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Πελαργών, 4 Ιούλη 2017. Οι μικροί πελαργοί αρχίζουν να δοκιμάζουν τα πρώτα πετάγματά τους πάνω στις φωλιές. Σε λίγες ημέρες θα κατακτούν αιθέρες και όνειρα και σε 1,5 μήνα θα ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι για την Αφρική, διανύοντας κοντά 5.000 χιλιόμετρα για να ξεχειμωνιάσουν.

Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 11:45

Υψιλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 για τους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σέρρες.

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του 60χρονος, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Συνολικά, βρέθηκαν 55 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1 έως 2 μέτρα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 701,2 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 400 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ενόψει του επερχόμενου καύσωνα ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει  ότι θα διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία των πολιτών και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:18

Εργατικό Κέντρο υπέρ συμβασιούχων

Γράφτηκε από τον

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά κατάσταση σε κάθε τομέα, που συνεχίζουν να βιώνουν οι Έλληνες από τις καταστροφικές λαθεμένες πολιτικές

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:16

Σε "σπιράλ θανάτου" η οικονομία του ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Με όσες βιομηχανίες απέφυγαν το λουκέτο να αγωνίζονται απλά να επιβιώσουν και μια αγορά προβληματική και πριν την κρίση, η πρωτογενής παραγωγή (αγρότες και κτηνοτρόφοι) απέμεναν να συγκρατούν από πλήρη κατάρρευση την οικονομία του νομού.   Δυστυχώς όμως και ο πρωτογενής τομέας εισήλθε στο λεγόμενο "σπιράλ θανάτου" καθώς η κύρια καλλιέργεια του νομού, τα σιτηρά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπέστη ολική καταστροφή.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 10:43

Χαρίζει δροσιά και αναψυχή το Κολυμβητήριο Ευρωπού

Γράφτηκε από τον

Από το Σάββατο 17 Ιουνίου, διατίθεται η  χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών Ευρωπού σε όλους τους φίλους της κολύμβησης, έπειτα από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών και  την τήρηση  των απαραίτητων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 00:04

Επιμελητήριο: ΟΧΙ στα διόδια Πολυκάστρου

Γράφτηκε από τον

Το Επιμελητήριο Κιλκίς εξ αρχής, σε συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας εξέφρασε την αντίθεσή  του στην θέληση και νομοθέτηση πρόσθετων φορολογικών μέτρων, όπως είναι τα διόδια, μέτρων που δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη, απεναντίας την φαλκιδεύουν και την ναρκοθετούν μακροπρόθεσμα.

Μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας για την ιστορική Μάχη του Κιλκίς οργάνωσε η 71η Ταξιαρχία δια χειρός Θανάση Βαφειάδη.
Η επιλογή του διοικητή της Ταξιαρχίας, Πάρι Καπραβέλου, να ζητήσει από τον τοπογράφο-συγγραφέα Θανάση Βαφειάδη να παρουσιάσει φωτογραφικό αρχείο από τη Μάχη και του Κιλκίς του 1913, εξασφάλιζε ευθύς εξ αρχής την επιτυχία της εκδήλωσης. Η ερευνητική δουλειά και το υλικό που έχει συγκεντρώσει ο κ. Βαφειάδης είναι μοναδικό.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 21:34

Καλλισθένη Πάκα – Κυμπαρίδου : Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Γράφτηκε από τον

Η ελληνική ιστορία έχει ίσως μία ιδιαιτερότητα μοναδική για την οικουμένη. Είναι ιστορία συνεχών και μακροχρόνιων αγώνων για επιβίωση και ελευθερία κυρίως λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης της πατρίδας μας.