Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 8:23:49 μμ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:22

Τα πεζοδρόμια ανήκουν στους πεζούς…

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο για την κατάληψη πεζοδρομίου και διάβαση ΑμεΑ στο κέντρο του Κιλκίς. Αναγνώστης μας επανέρχεται στο θέμα, στέλνοντας στα γραφεία μας φωτογραφία και κείμενο, επισημαίνοντας:


«Κύριε Διευθυντά
Είμαι κάτοικος Κιλκίς και διέρχομαι συχνά από την οδό 21ης Ιουνίου. Στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό M. Φωτίου αντιμετωπίζω μια κατάσταση που τη θεωρώ προσβολή και όνειδος για κάθε πολίτη.
Συγκεκριμένα το πεζοδρόμιο είναι κλεισμένο σχεδόν σε όλο το πλάτος του, με μόνιμα παραπέτα και χρησιμοποιείται από το κατάστημα ως επέκτασή του για την εξυπηρέτηση των πελατών του. Με αποτέλεσμα να μένει χώρος μόνο περίπου δύο πλακών πεζοδρομίου προς εξυπηρέτηση των διερχομένων.
Η διασταύρωση 21ης  και Μ. Φωτίου είναι ένα σημείο κεντρικότατο όπου διέρχονται καθημερινά πλήθος πεζών που δικαιούνται κάτι παραπάνω από δύο πλάκες πεζοδρομίου, όπως θα δείτε και από τη φωτογραφία, για  να κυκλοφορήσουν.
Επιπλέον από την μεριά της οδού Πόντου υπάρχει διάβαση αναπήρων η οποία ουσιαστικά έχει αχρηστευθεί.
Η δικαιολογία, να κάνουν τα… στραβά μάτια από το Δήμο, για να δουλέψουν λίγο τα μαγαζιά, δε νομίζω να δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση να παρανομεί τόσο προκλητικά. Ούτε στο Δήμο να αδιαφορεί το ίδιο και περισσότερο προκλητικά να εφαρμόσει το νόμο τόσο καιρό.»