Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:37:28 πμ
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 21:00

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος.

 

Κιλκισιακός-Π. Αγιονέρι 6-0
Τρίτη και φαρμακερή
Με δυο ισοπαλίες ο Κιλκισιακός δεν έκανε και το καλύτερο ξεκίνημα στην κατηγορία που ούτως ή άλλως δεν του ταιριάζει. Η τρίτη όμως αποδείχθηκε φαρμακερή για τον αντίπαλο, κι ας ήταν ο πάντα υπολογίσιμος και ....καθεστωτικός στην κατηγορία Ατρόμητος Π. Αγιονερίου.

 

Ο Κιλκισιακός πέτυχε σαρωτική νίκη και ο αγώνας του έδωσε το δικαίωμα να ρίξει στα βαθιά παίκτες της β' ομάδας (Πουρσανίδης, Κελεσίδης). Ο τελευταίος μάλιστα πέτυχε το πέμπτο γκολ στο 77'. Τα άλλα πέντε τέρματα σημείωσαν ο Μαυροκεφαλίδης , Ντάντσι 2, Δρόσος . Κελεσίδης.

 

Πλαγιά - Πευκόδασος 5-0
Άνετα και απλά
Χωρίς μεγάλο κόπο η Πλαγιά πέτυχε ευρεία νίκη επί της φιλοξενούμενης και αδύναμης μέχρι τώρα τουλάχιστον ομάδας του Κεραυνού. Η εμφανής διαφορά δυναμικότητας κάνει κάθε άλλο σχόλιο περιττό. Ο Τομπατζίδης στο 2' και 25', ο Βασιλειάδης στο 10', ο Κόλα στο 44' και με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Ρωσσίδης στο 89' διαμόρφωσαν το τελικό 5-0 για την Αναγέννηση.

 

Μ. Βρύσης - Εθνικός Σ. Μουριών 4-1
...Φώτισε στην επανάληψη
Ο Εθνικός Σ. Μουριών προηγήθηκε στο τέταρτο με τον Κούκα και μέχρι το 25' ο παιχνίδι έδειχνε αμφίρροπο με τις ομάδες περίπου ισοδύναμες στο γήπεδο. Τότε ...μίλησε ο απόλυτος σταρ Διονυσιάδης που σημείωσε δυο τέρματα στο 25' και 42' στέλνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενο τον Αστέρα.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι επέβαλαν το παιχνίδι τους ολοκληρωτικά και με δυο τέρματα του Λαδά, φετινού αποκτήματος από τον Αγ. Χαράλαμπο, στο 50' και στο 60' διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.

 

Κρηστώνη-ΑΕ Πολυκάστρου 0-1
Νίκησε και το μειονέκτημα
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι η ΑΕΠ πήρε τη νίκη, στο μοναδικό "διπλό" της αγωνιστικής, παρότι για ένα 20λεπτο έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζαραλή. Πολλές φάσεις με σημαντικότερη το δοκάρι του Τακαβάκη στο 5', αλλά μόνο μια φορά η μπάλα πήγε στο πλεκτό κι αυτή ήταν για τους φιλοξενούμενους με δράστη τον Μάντζαρη στο 84'
Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων λόγω τραυματισμού.

 

Επτάλοφος-Λεβεντοχώρι 4-1
Συνηθίζει στα ψηλά
Με εννιά βαθμούς ο ΠΑΟΝΕ είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με συγκάτοικο τον Αστέρα Μ. Βρύσης. Το Σάββατο σε ένα καλό παιχνίδι κέρδισε εύκολα με το σκορ της αγωνιστικής (4-1) τον Λεβέντη κι είχε και τρία δοκάρια.
Ο αρχισκόρερ Γκέρτσος άνοιξε το σκορ στο 17' ενώ στο 20' ο Τσοπουλίδης με αυτογκόλ σημείωσε το 2-0. Ο Λεβέντης μείωσε στο 55' με τον Γ. Ιωαννίδη αλλά ο Παρπουρτζής στο 75' έσβησε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για ανατροπή της κατάστασης, ενώ ο 90' ο Τοπχαράς προσέδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη του ΠΑΟΝΕ.

 

Γουμένισσα-Ποντοηράκλεια 4-1
Όσο άντεξε...
Στο πρώτο ημίωρο ο αγώνας είχε χαρακτηριστικά ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να στέκονται πολύ καλά στο γήπεδο. Στο 35' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με διπλό κέρδος. Το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση του Καραελευθερίου και την αποβολή του Χαρτοματσίδη των φιλοξενούμενων. Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο Κεραυνός ισοφάρισε με τον Νικολαίδη στο 41', αλλά στην επανάληψη όταν το Πάικο ανέβασε ταχύτητα και με παίκτη παραπάνω ήταν θέμα χρόνου να κερδίσει. Στο 58' με κεφαλιά του αμυντικού Βογιαντζή έγινε το 2-1, στο 79' με τον Βουτσά το 3-1 και στο 89' με τον Καρατζιά το τελικό 4-1.
Σημειώστε ότι ο Βογιαντζής αν και αμυντικός έχει ήδη τρία τέρματα στο ενεργητικό του και τα τρία με κεφαλιές.
Το Πάικο είχε και δυο δοκάρια. Αυτά από έναν αγώνα όπου ο Κεραυνός αντέταξε μαχητικότητα, αλλά το Πάικο είχε και ουσία, τη μετέφρασε σε γκολ και πέτυχε ευρεία νίκη.

Ρεπό είχε ο Απόλλων Πευκοδάσους

 

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Επτάλοφος 9
Μεγάλη Βρύση 9
Γουμένισσα 8
Κιλκισιακός 8
Πλαγιά 7
Λεβεντοχώρι 5
Κρηστώνη 4
Σ.Μουριών 4
Α.Ε. Πολυκάστρου 4
Ποντοηράκλεια 3
Πευκόδασος 3
Π.Αγιονέρι 2
Ευρωπός 0

 

Το πρόγραμμα της επόμενης
(5ης) αγωνιστικής
Ποντοηράκλεια-Επτάλοφος
ΑΕΠ - Πάικο
ΣΣ Μουριών-Πλαγιά
Πευκόδασος-Κιλκισιακός
Λεβεντοχώρι-Κρηστώνη
Π.Αγιονέρι-Εύρωπος

Δεν αγωνίζεται η Μ.Βρύση