Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:04:21 μμ

Αγροτικά νέα

Όπως προαναγγείλαμε η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 80% των δικαιούχων αγροτών του νομού ολοκληρώθηκε την ρίτη με την πίστωση των λογαριασμών τους στην ΑΤΕ. Πρόκειται για εισροή 45 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους αγρότες, ποσόν ικανό να ζεστάνει και την βαρέως χειμαζόμενη τοπική αγορά από την έλλειψη ρευστού. Με την αποστολή των καταστάσεων από την ΕΑΣ Κιλκίς στον ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και τον έλεγχο που έγινε εκεί  καταφάνηκε  ότι τα λάθη διορθώθηκαν σε ποσοστό 80%. Είναι το ποσοστό των αγροτών που πλληρώθηκαν χθες Τρίτη 30 Μαρτίου.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:39

Την Τρίτη η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης

Συντάκτης:

Την Τρίτη οι δικαιούχοι αγρότες θα δουν τους λογαριασμούς τους στην ΑΤΕ «φουσκωμένους» καθώς θα πιστωθούν με τα ποσά της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότηση). Δεν θα ξενοιάσουν όλοι. Η εικόνα που καταφάνηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ύστερα από την αποστολή των στοιχείων από την ΕΑΣ Κιλκίς που διαχειρίστηκε το σύστημα ΟΣΔΕ δείχνει ότι τα λάθη διορθώθηκαν σε ποσοστό 80% και είναι το ποσοστό που θα πληρωθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 06:35

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων

Συντάκτης:

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων  περιόδου 2010–2011». Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Κιλκίς (Γραφείο Αμπελουργίας) από 1 Απριλίου 2010 έως και 15 Μαΐου 2010.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:45

«Πληρώνουμε» λάθη και απατεώνες

Συντάκτης:

Ετούτη η καθυστέρηση στη διόρθωση των λαθών του συστήματος ΟΣΔΕ που συνεπάγεται την μη εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς του νομού  ξεφεύγει από κάθε λογική. Και προκαλεί πλήθος ερωτημάτων που άπτονται πλέον όχι μόνο της ικανότητας ή της διαχειριστικής επάρκειας της διοίκησης και των στελεχών που διεκπεραιώνουν το σύστημα ΟΣΔΕ, αλλά  ενδεχομένως και του ποινικού νόμου σε βάρος των κατά σύστημα απατεώνων που με τις ψευδείς δηλώσεις τους μπλοκάρουν το σύστημα..

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:52

Πρώτοι εισπράτταμε… Καταντήσαμε τελευταίοι

Συντάκτης:

Είχαμε τουλάχιστον την περηφάνεια του φτωχού… Μπορεί να εισπράτταμε επιδοτήσεις για το φτωχό σιτάρι, αλλά πάντα εισπράτταμε πρώτοι. Επί  πολλά έτη επί Γιώργου Μουλλά, επί πολλά έτη επί μπάρμπα Γιάννη Σοφιανίδη και επί των αείμνηστων Αχιλλέα Μιχαηλίδη, Διαμαντή Φλωρίδη και Γιώργου Παρασκευαϊδη και επί Νίκου Πογέλη.

Οι φόβοι μας δυστυχώς επαληθεύθηκαν και οι αγρότες του νομού μας θα είναι οι τελευταίοι στη χώρα που θα πληρωθούν το υπόλοιπο των επιδοτήσεών τους! Κι αυτό γιατί οι διαδικασίες ψηφιοποίησης και καθυστέρησαν και είναι γεμάτες λάθη, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν. Μετά από παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Φλωρίδη στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στο νομό βρίσκονται δέκα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο να γίνει γρήγορα η επιδιόρθωση των λαθών, με την ελπίδα μήπως και οι αγρότες μας πληρωθούν λίγο πριν το Πάσχα!

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 12:11

Παρέμβαση Κ. Κιλτίδη για Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Συντάκτης:

Θέμα για την λειτουργία των ΤΟΚΑΑ (Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης) θέτουν προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτηση που συνυπογράφουν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης. Το θέμα ανέκυψε με αφορμή επείγον έγγραφο που εστάλη από το ΥΠΑΑΤ στα ΤΟΚΑΑ και ζητούσε από τους 250 υπαλλήλους τους να δηλώσουν σε  ποια υπηρεσία επιθυμούν να μετατεθούν.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 12:10

Ένταξη όλων των Νέων Γεωργών στο πρόγραμμα

Συντάκτης:

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντάσσεται στους δικαιούχους του Μέτρου των Νέων Γεωργών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) το σύνολο των υποψηφίων που πληρούν τα κριτήρια ένταξης. Για την ενίσχυση των συνολικά περίπου 8.500 δικαιούχων θα καταβληθούν πρόσθετες πιστώσεις ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 100 εκατομμυρίων ευρώ της προκήρυξης.

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού  Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:58

Λογαριασμό για τα σιτάρια ζητούν Αδαμίδης-Κεσίδης

Συντάκτης:

Δεν είναι μόνο η Αγροτική Τράπεζα και το Γενικό Λογιστήριο που ανησύχησαν για την τύχη του ενεχυριασμένου, έναντι του δανείου που έδωσαν, σταριού στις αποθήκες της ΕΑΣ Κιλκίς. Πριν καν η Αγροτική διενεργήσει τους ελέγχους την περασμένη εβδομάδα κατόπιν εντολής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δυο διοικητικοί σύμβουλοι, ο κ. Γιώργος Αδαμίδης και ο κ. Μιχάλης Κεσίδης με κοινό έγγραφό τους προς το Δ.Σ και τον πρόεδρο Χαρ. Παυλίδη ζητούν επίσημη ενημέρωσε σε μια σειρά θεμάτων , μεταξύ των οποίων και την τύχη του σταριού.