Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:46:04 πμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Οι αγρότες στους δρόμους και τα παιδία …παίζει

Συντάκτης:

- Πότε τελειώνεις την ψηφιοποίηση; ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας με θέμ
-  Κάπου τον Μάιο, απάντησε ο κ. Παυλίδης. Και με δεδομένη της θέση της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή ότι και προκαταβολές να δώσει πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, οι αγρότες του Κιλκίς φαίνεται πως δεν θα πληρωθούν μέχρι τις γιορτές. Του Πάσχα εννοείται, διότι τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν τις προλαβαίνουν ούτως ή άλλως με τα μέχρι τώρα ισχύοντα. α την τύχη των επιδοτήσεων.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:44

Το πολύ να πάρουν προκαταβολές

Συντάκτης:

Σε δραματικό αδιέξοδο οδηγείται ο αγροτικός κόσμος του νομού μετά τη διαφαινόμενη βέβαιη καθυστέρηση της καταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων. Το κατ΄ έτος σίριαλ που μόνο πέρυσι είχε ευτυχή κατάληξη με την εξ ολοκλήρου καταβολή των δικαιωμάτων περί τα μέσα Δεκεμβρίου,  φέτος αναμένεται να ταλαιπωρήσει επί μήνες τους αγρότες, ενώ το περισσότερο που μπορούν να προσδοκούν είναι η προκαταβολή για να κάνουν γιορτές. Μια πρακτική που είχαν συνηθίσει από τα πρώτα χρόνια της Ν.Δ.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:42

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών μας

Συντάκτης:

Από την διοίκηση της ΕΑ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή την πραγματοποίηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς, ως Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν Κιλκίς εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας κατανοώντας πλήρως τα δίκαια αιτήματα που μέσω της ανακοίνωσης τους μας γνωστοποιήθηκαν.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Αντίδραση Μπαλάσκα για αποζημιώσεις αγροτών

Συντάκτης:

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας μετά τη γνωστοποίηση του ύψους της αποζημίωσης στα σιτηρά λόγω της ξηρασίας του 2007, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την πλήρη  συμπαράστασή μου στους αγρότες του νομού που πλήττονται από την ακατανόητη απόφαση να τους δοθεί η εξευτελιστική αποζημίωση του 1,33 ευρώ/ στρέμμα σκληρού σίτου. Στο πρώτο πλήγμα που υπέστησαν από την ξηρασία προστίθεται και δεύτερο από την κυβερνητική απόφαση που προδίδει αναλγησία μπροστά στο οικονομικό δράμα τους.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:14

Αποπληρωμή σχεδίων βελτίωσης και ΟΠΑΑΧ

Συντάκτης:

Εκκρεμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο, που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης και Σχέδια Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ, τακτοποιούνται με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή. Με την υπογραφή των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, το Υπ.Α.Α.Τ προχώρησε στην αποπληρωμή της δεύτερης και τελευταίας δόσης Επενδυτικών Σχεδίων στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου  (Ο.Π.Α.Α.Χ), ύψους 3.200.000 ευρώ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Επιστρέφουμε τη ζητιανιά

Συντάκτης:

Την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου συνάντησε η ανακοίνωση της εξευτελιστικής τιμής της αποζημίωσης που ενέκρινε ο ΕΛΓΑ για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες στα σιτηρά από την ξηρασία του 2007. Η ανακοίνωση με το 1,33 ευρώ/ στρέμμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς».

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:33

23η AGROTICA

Συντάκτης:

Όχι απλά ανθεκτική στην διεθνή κρίση, αλλά και ενδυναμωμένη με νέες συμμετοχές στους κλάδους πολλαπλασιαστικού υλικού-φυτωρίων και εφοδίων-λιπασμάτων αναμένει τους επισκέπτες της, από την Τετάρτη 3 έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, η 23η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

Επί μήνες διέρρεαν πως η αποζημίωση θα είναι γενναία και θα κυμαίνεται περί τα 10 ευρώ. στρέμμα στο σκληρό. Και ανακοίνωσαν τελικά πως για την ξηρασία του 2007 οι σιτοπαραγωγοί σκληρού θα εισπράξουν στο ν. Κιλκίς την ελεημοσύνη του 1,33 ευρώ.στρέμμα.

Μια ανακοίνωση που προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά για την ουσία του θέματος της πώλησης των σιτηρών εξέδωσε η διοίκηση της Ένωσης Κιλκίς, απαντώντας μάλιστα σε ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ.
Την καταχωρίζουμε αυτούσια και ως έχει:
«Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας σας ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2009 στις σελίδες 1 και 5 με τίτλο «Η ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΙΤΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΚΙΛΛΚΙΣ» και σε απάντηση του δημοσιεύματος ανακοινώνεται ότι:

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:09

Η πρώτη πώληση σιτηρών από την ΕΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ύστερα από νηνεμία 17 μηνών οι πρώτες ποσότητες σκληρού σίτου, από αυτές που συγκέντρωσε η ΕΑΣ Κιλκίς για λογαριασμό παραγωγών, πουλήθηκαν σε έμπορο. Η τιμή όμως ελάχιστα απέχει από το θεωρηθεί εξευτελιστική, καθώς στο «χέρι» είναι ακριβώς 14,3 λεπτά/κιλό!