Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:57:29 πμ

Αγροτικά νέα

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στις πλημμυρισμένες περιοχές δεν θα έχουν καμιά επίπτωση στη δήλωση των καλλιεργειών τους στο ΟΣΔΕ, καθώς οι γεωργοί οφείλουν να δηλώσουν το σύνολο των εκτάσεων της εκμετάλλευσής τους, τόσο αυτές που έχουν ήδη καλλιεργήσει όσο και εκείνες που θα καλλιεργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ενίσχυσης».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή.

Μόλις ο ένας στους τέσσερις παραγωγούς του ν. Κιλκίς πρόκαμε μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαίου να υποβάλλει τη δήλωσή του στο σύστημα ΟΣΔΕ και οι προθεσμίες είναι πλέον ασφυκτικές και μέγας ο όγκος της απομένουσας εργασίας.

Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 21:48

Δηλώσεις αγροτών στη «Νέα Ενωση» Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Ν. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Κιλκίς <<ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ>> ανακοινώνει ότι από 12-5-2015 στην οδό Θεσσαλονίκης 20, στον 1ο όροφο, κάνει δεκτές τις δηλώσεις Ε.Α.Ε., ΟΣΔΕ, από τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες με κόστος για τον παραγωγό 30 ευρώ τη δήλωση, καλύπτοντας μόνο τα έξοδά του, ικανοποιώντας την ιδρυτική καταστατική του αρχή για στήριξη των παραγωγών.

Νέο πλήγμα στην αγροτική οικονομία του νομού επέρχεται από φέτος σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το σύστημα ΟΣΔΕ, όπου υποβάλλονται οι δηλώσεις των 12.00 αγροτών του ν. Κιλκίς.

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση “ Στις νότες του Ξινόμαυρου” την Κυριακή 10 Μαϊου  από τις 11.00 π.μ  έως 18.00 μμ
Θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στο χώρο μας με ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές οίνων και εδεσμάτων.

Οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 21:49

Παρέμβαση Παραστατίδη για αγροτικά θέματα

Συντάκτης:

Σε επικοινωνία του Βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδη με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  τέθηκαν μία σειρά προβλημάτων:
1. Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τις περιπτώσεις εκείνες όπου αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις που παραμένουν πλημμυρισμένες ακόμη και σήμερα. Στην περίπτωση αυτή αν θα έχουν επιπτώσεις σχετικά με την δήλωση ΟΣΔΕ και αν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν δικαιώματα.

Η Αννα - Μαρία Γιάντση από την Αξιούπολη, υποψήφια βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. το 2012, ορίστηκε Β’ αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η αναβάθμιση, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης πόρων όσο και σε προσωπικό, είναι ο στόχος των νέων διοικήσεων των εποπτευόμενων από το υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον αγροτικό κόσμο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου παρουσιάζοντάς τες ενώπιον των δημοσιογράφων του αγροτικού ρεπορτάζ, σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου.

Σήμερα τίθεται σε ισχύ η  κατάργηση των ποσοστώσεων παραγωγής γάλακτος, η οποία είχε αποφασιστεί ήδη από το 2013 στα πλαίσια της τελικής συμφωνίας για την ΚΑΠ 2015-2021 ανάμεσα στην Κομισιόν, το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη της τότε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ κυρίων  Τσαυτάρη και Χαρακόπουλου.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:52

Θεώρηση μελισσοκομικών βιβλιαρίων

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κιλκίς  ενημέρώνει όλους τους  μελισσοκόμους της Π.Ε Κιλκίς ότι τα μελισσοκομικά βιβλιάρια έχουν ισχύ για 2 έτη (από την τελευταία θεώρηση και όχι από την τελευταία μεταβολή λόγω μεταβίβασης).
Για να θεωρηθούν τα μελισσοκομικά βιβλιάρια πρέπει να γίνει αίτηση στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της ΠΕ Κιλκίς ή στα κατά τόπους  Γραφεία της υπηρεσίας μας .