Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 6:04:35 μμ

Αγροτικά νέα

elga2Η ανοιχτή διακυβέρνηση και η συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολίτών.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλη Έξαρχου και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρη Τσαβδάρη.

Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 09:17

Ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών περιοχών

Συντάκτης:

opekepeΚαλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του Καν. (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Οι αιτήσεις ενίσχυσης και πληρωμής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014 είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των αρμοδίων φορέων συμπλήρωσης και υποβολής, κατ’ επιλογή του δικαιούχου.  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής καθορίζεται μέχρι και η 15η Μαϊου 2014.

osdeΦέτος ξεκινάει η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ με ένα διαφορετικό τρόπο απ' ότι στο παρελθόν.
Υπάρχουν περισσότερες από μια Πύλες εισαγωγής των δηλώσεων σε κάθε περιοχή. Στα πλαίσια αυτής της νέας διαδικασίας και του ανταγωνισμού της αγοράς διευκρινίζουμε ότι:
1.    Οι Εξουσιοδοτήσεις που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί από τον Φεβρουάριο και μέχρι τώρα ΔΕΝ είναι δεσμευτικές. Ο κάθε παραγωγός μπορεί να εξουσιοδοτήσει νέο φορέα για την υποβολή της Δήλωσής του.

Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 23:55

Μαζί και τώρα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

opekepeΑπό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς Ν. Κιλκίς (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Συνεταιρισμού και το προσωπικό με την πολυετή εμπειρία που διαθέτει σας ενημερώνει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 6 ΜΑΪΟΥ 2014 οι αγρότες – παραγωγοί του νομού Κιλκίς

trapeza-peiraiosΣε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου των Νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Euroagro Α.Ε.».

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 19:14

Σε σταυροδρόμι οι επιδοτήσεις για 260.000 αγρότες

Συντάκτης:

ogaΜε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ακόμη και με κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων, κινδυνεύουν περισσότεροι από 260.000 αγρότες, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΟΓΑ.

opekepeΣτα 50 ευρώ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση,

elga2Αποζημιώσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ καταβάλλει ο ΕΛΓΑ την Παρασκευή 4 Απριλίου σε 4.336 παραγωγούς.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, την Παρασκευή 4 Απριλίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.336 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 9,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014.

kapna1Η οριστική κατάσταση κατάταξης των δράσεων 1.4 "Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές" και 2.3. "Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού" του μέτρου 2.1.4.

trapeza-peiraiosΗ Τράπεζα προσφέρει πλεονεκτήματα στους παραγωγούς, παρέχοντας τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν έχοντας εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται. Παρέχει την αναγκαία πίστωση στον κάθε παραγωγό ανάλογα με τη δυναμικότητά του.
Κάρτα Συμβολαιακής