Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:48:06 πμ
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 00:11

Κώστας Πινέλης : "Αιχμές"

pinelis
Ο όρος μετανάστευση (migration) τόσο κατά τις κοινωνικές επιστήμες, όσο και κατά το διεθνές δίκαιο, αναφέρεται, όσον αφορά τους ανθρώπους, στη μετακίνησή τους που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.
Ο κυριότερος είναι για λόγους επιβίωσης. Όταν ο τόπος που γεννήθηκες  δεν σου προσφέρει εκείνα που χρειάζεσαι για να ζήσεις μια ζωή υποφερτή, αναγκάζεσαι να την αναζητήσεις αλλού.
Τον 20ο αιώνα η Ελλάδα υπήρξε χώρα αποστολής μεταναστών. Στα πρώτα του χρόνια κύρια στην Αμερική και τις δεκαετίες του 50 και του 60 στις χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, στην Αυστραλία κ.λ.π.
Αναλογικά μάλιστα με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των κρατών με τα σημαντικότερα μεταναστευτικά ρεύματα.
Βάπτισαν τη χώρα μας «ψωροκώσταινα» και έστειλαν «τα πιο καλά παιδιά» στα κάτεργα της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο λεηλατούσε τον πλούτο της. Ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή αυτή, με πρωτεργάτη τον «εθνάρχη» Καραμανλή…
Όπως και σήμερα. Αφού λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν τη χώρα, με την πολιτική τους, την ξαναβαπτίζουν «ψωροκώσταινα» και ξανανοίγουν το δρόμο της ξενιτιάς στους Έλληνες που δε μπορούν να ζήσουν, με μια διαφορά…
Τότε έφευγαν ανειδίκευτοι, κύρια αγρότες ιδιαίτερα από τις αγροτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για «να πάνε να ζήσουν και με πλούτη να γυρίσουν στην πατρίδα τους ξανά».
Σήμερα αυτοί που φεύγουν ή ετοιμάζονται να φύγουν είναι νέοι επιστήμονες, ειδικευμένοι και νομίζω ότι δύσκολα θα ξαναγυρίσουν πίσω…εξ άλλου θα κρατήσει, έτη και έτη αυτή η κρίση…
Ισοπεδώνουν τη λαϊκή οικογένεια με νέα μέτρα που προβλέπονται στο νέο προϋπολογισμό. Πρόκειται για σχέδιο μαζικής εξαθλίωσης 11 δις. ευρώ. Πάνω από 30 είναι τα νέα μέτρα. Μετρήστε μερικά:
-    Κατάργηση φοροελαφρύνσεων
-    Περικοπή συντάξεων-προνοιακών επιδομάτων
-    Χαράτσι ακινήτων
-    Ενιαίο μισθολόγιο-εργασιακή εφεδρεία.
-    Περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις
-    Περικοπές παραπέρα στις παροχές σε υγεία-περίθαλψη.
-    Ανταποδοτικά χαράτσια μέσω των ΟΤΑ.
-    Πετρέλαιο θέρμανσης.
-    Μείωση των μισθών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Κ. Παπανδρέου. Δεν ξέρω εάν θα γίνουμε Ινδία, αλλά Βουλγαρία πάντως γίναμε και μάλιστα με διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος ζωής απ’ αυτό της γειτονικής χώρας.
Οι βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, όλες τις αντιλαϊκές συμβάσεις και τους νόμους θα γραφούν στην ιστορία με μαύρα γράμματα, όπως γράφηκαν και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την Μικρασιατική Καταστροφή την μεγαλύτερη (μαζί με την Άλωση της Πόλης) τραγωδία του Ελληνισμού…

Η υπουργός της αμάθειας και της φωτοτυπίας κ. Διαμαντοπούλου, αντί να απολογηθεί στους χιλιάδες γονείς και μαθητές για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν στα σχολεία και στη ζωή τους, είχε το θράσος να παρουσιάσει τους μαθητές βάνδαλους και καταστροφείς των σχολείων τους, να συκοφαντήσει τους αγώνες τους, το οργανωμένο μαθητικό κίνημα
Έτσι επιστρατεύουν Εισαγγελείς και ξαναστήνουν «μαθητοδικεία»!!! Η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη που, για παράδειγμα, δεν έκανε ποτέ μια παρέμβαση για τα έργα που ξεκινάνε, δε λένε να τελειώσουν και κοστίζουν διπλά και τριπλά στον ελληνικό λαό μέσα από ανακεφαλαιωτικούς πίνακες και  επαναπροκηρύξεις…
Κ. Τσίπρα. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν «αρχές και αξίες» τύπου Μάαστριχ, ΕΕ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό.
Η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν «δευτέρα παρουσία»! Την ίδια στιγμή που προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές ως σύγχρονο και ανανεωτικό να γίνει ανθρώπινος ο ξεπερασμένος καπιταλισμός και φιλολαϊκή η λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Δίνουν τα παιδιά τους λόγω της κρίσης!!! Όχι δεν τα δίνουν άνθρωποι του περιθώριου, αλλά άνεργοι, ή εργαζόμενοι περιοδικά που αδυνατούν να ζήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης είναι ανατριχιαστικά…(από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης)

Στη  διάσκεψη των προέδρων της Βουλής (Σώμα που καταρτίζει την ημερήσια διάταξη) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής επανέφερε την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για τις βουλευτικές συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση έχει κατατεθεί στις 3 Μάη 2010 και δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από το φορέα που ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους. Το ΚΚΕ έχει προτείνει ακόμα τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων απέφυγαν να τοποθετηθούν πάνω στο αίτημα για τη συζήτηση της πρότασης νόμου. Αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει βέβαια βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων να βγαίνουν στα κανάλια και να μοιράζουν πυροτεχνήματα για την πρόθεσή τους να αποποιηθούν ορισμένες από τις αποζημιώσεις και τις άλλες παροχές που έχουν σαν μέλη του Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια με κόλπα να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που υπηρετούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους. Τέτοιες ενέργειες, μάλιστα, βρίσκουν μεγάλη προβολή από τα αστικά ΜΜΕ, όχι όμως και η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και των αποζημιώσεων στις Επιτροπές. Είναι φανερό και από τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ ότι οι κορόνες τους είναι για λαϊκή κατανάλωση, μακριά από την ουσία.

Μας την έπεσαν «τα μαύρα κοράκια». Οι Γερμανοί επενδυτές. Ξέρουν ότι θα αγοράσουν τζάμπα.
Όπως έλεγε και ο Χάρυ Κλίν. «Ρε συ το οικόπεδο αυτό ποιανού είναι ρε. Εδώ θα οικοδομήσω»…
Η απλήρωτη εργασία των εργατών είναι το μέσο με το οποίο διεξάγεται ο συναγωνισμός». (Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος πρώτος, σελίδα 567).