Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:19:52 μμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:03

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Οι αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Δεν φορούσανε ποτέ, όσο δύσκολες συνθήκες κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν.
+
Δεν φοβούνται να δείξουν το πρόσωπό τους, γιατί το δίκιο το έχουν με το μέρος τους και το ξέρουν. Γιατί αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί αγωνίζονται για να ανοίξει ο δρόμος μιας πραγματικής ανατροπής προς όφελος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.


+
Ούτε βέβαια οι αγωνιστές απαντάνε με τυφλή βία, με τυφλά κτυπήματα, καταστροφές, φωτιές. Γιατί τέτοιες ενέργειες από τους λεγόμενους κουκουλοφόρους, που φοβούνται να δείξουν το πρόσωπό τους, υπήρξαν κάμποσες στο παρελθόν αλλά διόλου ενόχλησαν, αντίθετα, βόλεψαν την εξουσία ενάντια στο κίνημα.
+
Αλήθεια ποιο είναι αυτοί με τις κουκούλες, γιατί κρύβουν το πρόσωπό τους, αφού κάνουν τους επαναστάτες, και γιατί ποτέ δεν συλλαμβάνονται;
+
Εμείς το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα και καθαρά. Γιατί ο σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων είναι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών που εκτελούν διατεταγμένη προβοκατόρικη υπηρεσία. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, χρόνια και χρόνια.
+
Και γιατί η του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν  λέμε ότι οι κουκουλοφόροι έχουν ορμητήριο τις γραμμές τους, τα μπλοκ τους; Γιατί δεν καταδικάζουν απερίφραστα τη δράση τους και τους αποκαλούν «νέο κίνημα»;
+
Και τους ρωτάμε. Κάλεσαν ή δεν κάλεσαν τον κόσμο την Κυριακή να συμμετέχει με τον αγώνα του δήθεν κινήματος που έκαιγε και έσπαγε; Μπαινόβγαιναν ή δεν μπαινόβγαιναν από το μπλοκ του ΣΥΝ το 2003 κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και της μεγαλειώδους πορείας ενάντια στη Σύνοδο που έγινε στο Ν Μαρμαρά, καίγοντας και καταστρέφοντας την Εγνατία στη Θεσσαλονίκη και στο τέλος μπήκαν στα γραφεία της ΚΝΕ και του 904 Αριστερά στα FM και «τα έκαναν λίμπα»;
+
Και τι έχουν οι κύριοι του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να πουν γι αυτούς που βγήκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, από το κοινό μπλοκ των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αριστεριστών και γνωστών- αγνώστων και επιχείρησαν να κάψουν τα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ;
+
Εντάξει δεν ταυτίζουμε το ΣΥΝ με τους κουκουλοφόρους. Αλλά συμβαίνουν δύο πράγματα: από την μια δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τα μπλοκ τους και έχουν ευθύνη γι’ αυτό και από την άλλη τους «χαϊδεύουν» τ’ αυτιά για λίγα ψηφουλάκια.
+
Και έχουν το θράσος όταν «πιάνονται στα πράσα», να παραληρούν αντιΚΚΕ γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν με το όνομά τους αυτό που κάνουν, να αντιπαρατεθούν επί της ουσίας της πολιτικής και των επιλογών τους.
+
Οπορτουνιστές γαρ.. Επικίνδυνοι για το κίνημα όμως.. ψηφίζουν το Μάαστριχτ, τα 65ωρα,την ΕΕ, πολλές από τις αντιλαϊκές επιλογές και ύστερα, σαν «αριστερά», βγάζουν κραυγές χωρίς ουσία, και εγκαλούν το ΚΚΕ γιατί δεν συνεργάζεται με την «Ευρωπαϊκή Αριστερά», κλείνοντας παράλληλα πονηρά το μάτι στην αστική τάξη δείχνοντάς της ότι στην ουσία είναι απλά υπέρ του εκσυγχρονισμού του συστήματος, υπέρ ενός πιο «ανθρώπινου καπιταλισμού».
+
Σαν ΚΚΕ υπερασπιζόμαστε τους οργανωμένους λαϊκούς αγώνες  και όχι τα τυφλά κτυπήματα καθοδηγούμενων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών από ανθρώπους τους με κουκούλες. Το ΚΚΕ κρίνει κάθε αγώνα από τον προσανατολισμό και το περιεχόμενό του, από το αν συμβάλει στη ριζοσπαστικοποίηση και από το εάν αφήνει χρήσιμες παρακαταθήκες στο λαϊκό, εργατικό, νεολαιίστικο κίνημα.
Αυτό σημαίνει αγώνας μαζικός, λαϊκός, συντεταγμένος, πολιτικός αγώνας, επίμονος, με καθαρά πρόσωπα και καθαρούς στόχους. «Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη»  είχε γράψει το 1916 ο Λένιν για τους αντιεξουσιαστές του καιρού του.
Αυτός είναι ο αγώνας που συντονισμένος, άρτια περιφρουρημένος και ταξικά προσανατολισμένος, χωρίς να πέφτει στην φάκα της κολακείας του «αυθόρμητου», του «χάους». του «μπάχαλου», θα ακυρώνει τους εκβιασμούς και τις κοινωνικές συμμαχίες που επιχειρεί το αστικό κράτος. Που θα διαμορφώνει λαικές πλειοψηφίες που βάζουν τη σφραγίδα τους στις κοινωνικές εξελίξεις μέσα από τη ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.