Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:23

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Ο αντικομμουνισμός χρησιμοποιήθηκε ιστορικά και χρησιμοποιείται πάντα για να κτυπήσει τις λαϊκές δυνάμεις και τους αγώνες τους, γι αυτό τώρα στις συνθήκες κρίσης, στον τόπο μας αλλά και στην ΕΕ και μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και στους διαφαινόμενους αγώνες, «τα τσακάλια του αντικομουνισμού ουρλιάζουν».
Π

Και παίρνουν τον αχό τους και κάποια «θρασίμια», τον αναπαράγουν, και βγάζουν τα «εσώψυχά» τους, δίνοντας παράλληλα εξετάσεις σε κάποιους..
Π
«Άδικη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα», που έλεγε και η «ατυχήσασα» στην γνωστή ελληνική ταινία. Έτσι έχεις βάλει στο στόχαστρο και τις επιχειρήσεις. Οι οποίες κάνουν ότι μπορούν για το κοινωνικό σύνολο. Και όμως, αχαριστία. Και πρώτα - πρώτα από τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους. Περίπου αυτή ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλου!!!  Ε, να τον πληροφορήσουμε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα (άσε που το ξέρει πολύ καλά). Οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι τα καλύτερα  φιλαράκια των επιχειρήσεων ειδικά των μεγάλων. Όχι λοιπόν να παραπονούνται και οι επιχειρηματίες. Τι να πουν δηλαδή και οι εργαζόμενοι…
Π
Τι μαθαίνει κανείς από το ΠΑΣΟΚ! Αν είχαμε, λέει, πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, θα είχε πάει τώρα στις Βρυξέλλες  και θα  είχε στριμώξει, και πείσει τους πάντες, (σοσιαλιστές και μη) για το θαυμάσιο σχέδιό του περί «πράσινης ανάπτυξης». (Πράσινο και πράσινα άλογα και πράσινοι ήλιοι) που έλεγε και ο Χάρυ Κλιν.

Κουρασμένος, λέει, είναι ο «καταλληλότερος». Ο Πρωθυπουργός ντε!  Γιατί ρε μεγάλε τι κάν’ς, σκάβ’ ς; Και πως το είχε πει αυτό, το κουρασμένο παλικάρι; (ο πρωθυπουργός για). «Το έτος 2009 δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί κανένας νέος φόρος». Τρία Χα, χα, χα και τρία χο, χο, χο…
Π
Μία από τις τρεις σημαίες στο έμβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πράσινη. «Είμαστε η πολιτική δύναμη που αναμετράται καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια με την εκάστοτε κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα για την προστασία του περιβάλλοντος», είπε ο κ. Τσίπρας. Ωραία προτείνουμε να πάει η Κ.Π.Ε  του ΣΥΝ μαζί με σχετική μουσική μπάντα του Δήμου και να κάνουν έπαρση σημαίας στον Ελαιώνα, όταν το έργο τσιμεντοποίησης του γηπέδου του ΠΑΟ ολοκληρωθεί, κάτι που επιδιώκει με φανατισμό ο ΣΥΝ.
Π
Ύστερα ο ΣΥΝ να κάνει επίσης έπαρση της σημαίας του στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων στην Κυψέλη, που ο ΣΥΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε να μετατραπεί σε γκαράζ και τώρα κάνει πως δεν ξέρει, ή στο Λασίθι, στο Κάβο Σίδερο κ.λ.π.
Π
Να σηκώσει την περί ου ο λόγος σημαία του, με την πράσινη κορδέλα, στο Δήμο του Κιλκίς και να μας πουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ που συμμετέχουν στη Διοίκηση του Δήμου, με ποιο ακριβώς τρόπο συνέβαλλαν στην αύξηση του πράσινου, στην αξιοποίηση στην κατεύθυνση αυτή των ελεύθερων χώρων, στην αναμόρφωση των υπαρχόντων πάρκων και ελεύθερων χώρων κ.λ.π……
Π
Στην Πέμπτη θέση της ανεργίας είναι ο νομός Κιλκίς πανελλαδικά, φεύγει το ΚΕΝ Καμπάνη. Κινδυνεύει το Τμήμα του Παραρτήματος ΤΕΙ και δεν προβλέπεται να έρθει άλλο, πλημμυρίζει και πάλι η Αρτζάν, με το δικαστικό μέγαρο δεν «κουνιέται» τίποτε,  και, και , και τι να πρωτοπείς… η Πετρούλα να βάλει όχι μόνο το χέρι της, αλλά και το καλλίγραμμο πόδι της….
Π
Η ανεργία καλπάζει, η κοινωνία στενάζει…
Π
Αλήθεια με στα ερωτήματα για τη μεγάλη ακρίβεια που υπάρχει στα είδη λαικής κατανάλωσης στο Κιλκίς, σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη (μια απόσταση, δηλαδή, «ένα τσιγάρο δρόμος»), υπάρχει κανείς φορέας να μας απαντήσει υπεύθυνα;
Π
Εκείνος ο δάσκαλος ξαναπήρε τα παιδιά και τα πήγε στους Ευζώνους και «μεσ’ την καλή χαρά» βγήκε στη τηλεόραση και καμάρωνε. Και δώστου πατριωτισμός και δώστου εθνικιστικές φωνές στα παράθυρα.  Αλήθεια δε μας είπαν γιατί τα σχολεία στα περισσότερα χωριά του νομού Κιλκίς είναι κλειστά και τι έκαναν ή τι προτίθενται να κάνουν γι αυτό. Γιατί και αυτό πατριωτισμός είναι. Και τι έκαναν και τι προτίθενται να κάνουν τώρα γιατί συνεχίζεται η διέλευση των Νατοικών δολοφόνων από την περιοχή: αυτί κι αν είναι πατριωτισμός!!!
Π
Πάντως «τα ζόμπυ»¨, «οι ζωντανοί νεκροί», οι «βρυκόλακες», «οι νεκρόφιλοι» κομμουνιστές, απαντούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους φονιάδες των λαών στον Αστακό Αιτολοακαρνανίας και στη Γρίτσα Πιερίας.
Π
Πλήρης ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών από το Ευρωπαικό Δικαστήριο. «Αν σε πηδήξει κι ο (ευρω)κατής σε ποιον θα πας να δικαστείς;»
Π
Η ΠΑΣΟΚοΝέαδημοκρατία (ένα κόμμα είναι) και από κοντά ο ΣΥΝ που τα ψήφισαν όλα αυτά της ΕΕ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν..
Π
Και για να μην ξεχνιόμαστε: οι νόμοι που χρησιμοποιούν τώρα βιομήχανοι και κυβέρνηση για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να μειώσουν μισθούς, και να απολύουν, το ΠΑΣΟΚ τις ψήφισε και η ΝΔ τις εφαρμόζει
Π
Ομπάμας, Αλμούνιας, Κομισιόν, Γκ Μπράουν και λ.π. «ξεχάστε τους όλους»! Απάντηση χρειάζεται με ενότητα και αγώνα…