Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:55

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, αλλά όχι χωρίς εργαζόμενους. Γι αυτό απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους λέμε. Ελάτε στο ΚΚΕ ακόμη και εάν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Η θέση μας ότι τα πάντα ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία, μας βοηθά να λέμε «όχι» στη συνθήκη του Μάάστριχτ, να λέμε «όχι»  στην άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, να λέμε να καταργηθούν οι επιχειρήσεις στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, να λέμε δωρεάν κοινωνικές παροχές για το λαό. Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που διστάζουν μπροστά στη ρήξη και την ανατροπή. Ισχυρό ΚΚΕ, σημαίνει ισχυρός λαός, σημαίνει ότι αδυνατίζουν όλες οι συντηρητικές, αντιδραστικές ηττοπαθείς, μοιρολατρικές πεποιθήσεις που διαδίδονται σκόπιμα για να σκοτώσουν την ελπίδα του λαού ότι υπάρχει άλλος δρόμος για διέξοδο.Ένας λαός που η συνείδησή του ριζοσπαστικοποιείται, σημαίνει ότι είναι ικανός να οργανώσει και τη πάλη του, να τους ματαιώσει τα σχέδια, να πετύχει, έστω προσωρινές κατακτήσεις, να ανοίξει στη συνέχεια το δρόμο της τελικής νίκης.
Π
«Που πήγαν τα λεφτά»; Ρωτάει δήθεν αφελώς ο Γ. Παπανδρέου. Και καλλιεργεί από τώρα τη «θεωρία της καμένης γης». «Που θα βρείτε τα λεφτά»;, απαντά με νόημα ο Κ. Καραμανλής. Όταν οι δύο καυγαδίζουν για τα «λεφτά», οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά ψευδαίσθηση. Να ετοιμάζονται να πάρουν το λογαριασμό μετά τις εκλογές.
Π
Και καλά η ΝΔ είναι η Δεξιά, ο κύριος εκπρόσωπος της άρχουσας τάξης. Αλλά οι άλλοι οι αστέρες της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς»; Γιατί δεν μας λένε καθαρά τι θα κάνουν; Μα, απλά,  γιατί σκοπεύουν να πάρουν τα λεφτά από την ίδια αστείρευτη πηγή που τα έπαιρνε η ΝΔ και πιο μπροστά τα έπαιρναν και οι ίδιοι. Από την ένταση της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, μέσω των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ανασφάλιστη εργασία, το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, τις δραστικές περικοπές των κοινωνικών δαπανών, τους νέους έμμεσους φόρους κ.ο.κ.
Π
Πως το είπε ο κ. Παπανδρέου; Είναι λέει υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων τα οποία θα λειτουργούν ως «μη κερδοσκοπικές μονάδες»! εδώ γελάνε με ένα χα, δύο χου, χου και τρία χι, χι, χι. Δηλαδή το κεφάλαιο θα ιδρύσει ευαγή ιδρύματα προς χάριν των παιδιών του λαού; Τι άλλο θα ακούσουμε…
Π
Λέει πολλές ασάφειες, επί τούτου, ο κ. Παπανδρέου, αλλά όταν στριμώχνεται, τότε καταφεύγει σε ψέματα. Να σας πω ένα για να μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε; Λέει ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, ενώ αυτό προβλέπεται από τον νόμο Ρέππα (το νόμο του ΠΑΣΟΚ δηλαδή), αλλά είναι και επιταγή της ΕΕ. Μην λέει τέτοια πράγματα γιατί θα του τραβήξει το αυτί ο Αλμούνιας.
Π
Οι του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάθε προεκλογική περίοδο ανέβασαν τους «αριστερούς» τόνους. Γιατί δεν λένε κάναμε λάθος που ψηφίσαμε το Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο, τις ΚΑΠ;  Γιατί δεν θέλουν να πάνε κόντρα, αφού θεωρούν δεδομένο ότι είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όταν δεν μπορούν να την υπερασπιστούν χωρίς να πάνε κόντρα στο λαϊκό αίσθημα «πετάνε την μπάλα στην εξέδρα». Στο ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ , τον «κακό καπιταλισμό». Ελπίζοντας δια της πλαγίας να πείσουν ότι ο «ευρωενωσιακός», είναι «καλός» και «άγιος». Τέτοιος ευρωσυμβιβασμός και ευρωλαγνεία δηλαδή.
Π
Βγαίνουν οι υποψήφιοι του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς στα κανάλια της Θεσσαλονίκης και ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα βάσανα που περνούν οι εργαζόμενοι. Αυτοί, που δεν τους συμπαραστάθηκαν ποτέ, που δεν βρέθηκαν έξω από ένα χώρο δουλειάς να τους στηρίξουν. Που τόσα χρόνια, συμμετέχοντας μαζί με το ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, εφαρμόζουν την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, την μερική απασχόληση, τις συμβάσεις κ.λ.π. που επιβάλλουν τέλη, λέγοντας μάλιστα το απαράδεκτο, «όποιος δεν πληρώνει δεν εκτιμά τις υπηρεσίες που του παρέχονται»!!! κύριοι υποψήφιοι του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αυτοί, για παράδειγμα, που πληρώνουν 100,οο ευρώ τον μήνα στους Παιδικούς Σταθμούς, είναι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους για να δουλέψουν με 700,οο, 500,οο, ακόμη και 400,οο ευρώ. Ναι για…
Π
Η Ελλάδα, είπε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, είναι περιτριγυρισμένη από εχθρούς όπως το Ισραήλ!!! Μάλιστα. Το Ισραήλ δεν είναι ο «χωροφύλακας» τον ΗΠΑ στην περιοχή που επιτίθεται ενάντια στους Παλαιστίνιους και τους άλλους λαούς της περιοχής. Δεν έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, όπως την έχει και η Τουρκία στην επιθετική της πολιτικής εναντίον της χώρας μας. Και ύστερα βγαίνει και λαικίζει με εθνικιστικές κορώνες.
Π
Και με την ευκαιρία.  κ. μεγαλοδημοσιογράφοι, αμειβόμενοι πλουσιοπάροχα για να υπηρετείτε το κεφάλαιο και τα κόμματά του όταν λέμε: «να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας μας», το εννοούμε όπως το λέμε και το εννοούμε από την πλευρά του γνήσιου πατριωτισμού και δεν ταυτιζόμαστε με τους εθνικιστές και τους Ελληναράδες. Στις σημερινές  συνθήκες επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών, που κάνουν πολέμους, αλλάζουν σύνορα κατά τα συμφέροντά τους πρέπει να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας από τα σχέδια που υπάρχουν…
Π
Και όχι. Δεν κατηγορούμε κανένα για έλλειψη πατριωτισμού (εκτός από όσες περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί ιστορικά) . Μακριά από μας αυτά. Λέμε όμως, ότι, η πρόσδεση στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, η εμμονή του «ανήκουμε έτσι και αλλιώς στη Δύση». Η λογική του «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» κ.λ.π. είναι που οδηγεί σε εθνικούς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, που κάποιες φορές αγγίζουν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Η ιστορία διδάσκει……
Π
Στις 5 Οκτώβρη πρέπει να ΄χει γίνει αυτό που δεν έγινε σε όλες προηγούμενες αναμετρήσεις: και οι δύο εκπρόσωποι του δικομματισμού κάτω και το ΚΚΕ ψηλά.