Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:22

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Καλημέρα αδέλφια. Και  πάλι εδώ με τις «ριπές» μας.
Οι αγρότες έχουν δίκιο! Το τι κλάμα έπεσε από τους τηλεπαραθυράτους, τους ευαίσθητους και τους ψυχοπονιάρηδες δεν λέγεται. Αλλά και από τους εκλεκτούς εκπροσώπους των αστικών  κομμάτων. Που  ταυτόχρονα, όμως ακόνισαν και ξαμόλησαν τα μαχαίρια του «κοινωνικού αυτοματισμού» κατά των  αγροτών οι οποίοι  «κλείνουν τους δρόμους», «εμποδίζουν την διέλευση πλήττοντας τις άλλες τάξεις» που «διασύρουν τη χώρα»! και στο ερώτημα, για το ποιος φταίει για την κατάντια της αγροτιάς, κοιτάζουν πέρα μακριά, στο βάθος του ορίζοντα ή λένε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»
Π

Πολιτικαντισμός και υποκρισία, συκοφαντία και ψέμα, μπόλικο ψέμα. Είναι για παράδειγμα ψέμα ότι, οι αγρότες θέλουν εγγυημένο εισόδημα. Στην πραγματικότητα οι αγροτιά ζητάει το αυτονόητο. Εγγυημένη κατώτερη τιμή προϊόντος.
Π
Χρόνια τώρα, η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται ενώ οι τιμές των αγροτικών προϊόντων μειώνονται. Οι επιδοτήσεις αποδεκατίζονται. Η αγροτική απασχόληση μειώνεται με ρυθμούς που ξεπερνούν τις 20.000 θέσεις τον χρόνο. Ο αγρότης πουλάει το στάρι από 0,10-0,14 ευρώ το κιλό και αγοράζουμε τα 750 γραμμάρια του ψωμιού από 1,6 έως 1,8 ευρώ! Και άλλα πολλά.
Π
Από το 1980 που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ, 22 χρόνια κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και 8 η ΝΔ, εφαρμόζοντας τις ΚΑΠ και όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιος φταίει ρε γαμώ, ποιος φταίει για την κατάσταση που βρίσκεται η αγροτιά; Έλα μου ντε…
Π

Το  έγκλημα είναι ότι είναι ότι, μειώνουν παγκόσμια την αγροτική παραγωγή τη στιγμή που κάθε 3 δευτερόλεπτα κάπου στη γη ένα παιδί πεθαίνει απ’ την πείνα, κατά τέσσερα εκατομμύρια το χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται και 1 δισεκατομμύριο στον κόσμο πεινούν!!! Γιατί το κάνουν αυτό; Μα είναι απλό για να κερδίζουν περισσότερα τα μονοπώλια. Τα άτιμο το κέρδος που έγραψε και ο Μαρξ.
Π
Πετυχημένες οι πρώτες εκατό μέρες του ΠΑΣΟΚ:  ας θυμηθούμε  ορισμένες επιτυχίες!
Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης. Πάγωμα μισθών και συντάξεων (τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και πριν την κρίση, έχουν χάσει οι εργαζόμενοι το 30% της αγοραστικής τους δύναμης). Στοχοποίηση των εργαζομένων-«ρετιρέ» του Δημόσιου τομέα (τη στιγμή που οι μισθοί τους αποτελούν το 65% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων της ευρωζώνης). Επιβολή έμμεσων φόρων στα καύσιμα και αλλού. Σαφάρι φοροεισπρακτικής παραζάλης με… αποδείξεις. Μείωση κατά 10% των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων και φορολόγησή τους με αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών. Πάγωμα όλων των προσλήψεων στο Δημόσιο και παράλληλα συγχώνευση και κατάργηση φορέων του. Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (τη στιγμή που είμαστε στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στην ευροζώνη). Μεγάλες και σαρωτικές φορολογικές αλλαγές. Περικοπές κατά 10% των κοινωνικών δαπανών. Χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας και αύξηση των διοδίων. Πρόγραμμα σταθερότητας με τριετές «τσουνάμι» αφαίμαξης από τα λαϊκά στρώματα, κ.ά
Π
Είδες οι πρώτες εκατό μέρες του ΠΑΣΟΚ; Το κακό είναι ότι έπονται και άλλες 100, και άλλες 100…
Π
Στον ιδιωτικό τομέα άστα να πάνε.. καπιταλιστική βαρβαρότητα, Μεσαίωνας. Αλλά πώς να υπάρξει αντίδραση, όταν μόνο το 30% των εργαζομένων είναι γραμμένοι στα σωματεία τα περισσότερα των οποίων είναι εργοδοτικά, δηλαδή οι συνδικαλιστές διορίζονται από τον εργοδότη;
Π
Άντε ρε λαέ ξύπνα…
Π
Είναι συνεπής ο Παπανδρέου με τις προεκλογικές του εξαγγελίες; Απολύτως συνεπής. Για το Κεφάλαιο βέβαια…
Π
Πάντως εμείς τα λέγαμε προεκλογικά, το βράδυ των εκλογών και μετεκλογικά, πριν συμπληρωθούν οι 100 ημέρες… του κόνδορος, αλλά μας ορμούσαν» και μας «ορμάνε» ακόμη..
Π
Τι θα κάνατε εσείς εάν ο λαός σας έδινε την εξουσία; Ρωτάνε. Αδέλφια εάν ο λαός μας έδινε πλειοψηφία για να κυβερνήσουμε, θα είχαν συμβεί προηγουμένως και άλλα.. πρώτα και κύρια θα είχε πάρει την απόφαση ο λαός να αλλάξει τη ζωή του, να ανατρέψει το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού. Καταλάβαμε;
Π

Αλλά μην φτάνετε εκεί. Εμείς   έχουμε προτάσεις και μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Μόνο που χρειάζονται αγώνες.
Π
Μπαμπά, τι είναι ο «Καλλικράτης»;  Άκου παιδί μου. Είναι σαν να έφαγε η χιονάτη όχι ένα,  αλλά δεκατρία δηλητηριασμένα μήλα και επιπλέον την έβαλαν να τα πληρώσει! (από σκίτσο του Ριζοσπάστη).
Π
«Γηράσκω αεί εργαζόμενος»!

«Πολλές φορές μιλώντας, νοιώθω κάτω απ’ τη γλώσσα μου ένα βότσαλο, αλλά δεν μου είναι βολετό να σωπάσω» (Οδυσσέας Ελύτης).