Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 2:58:27 μμ
etpa
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 20:25

Στο κάτω δέυτερο συρτάρι

Συντάκτης:

ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟ  ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΡΤΑΡΙ
 Αυτοί οι πολιτικοί δεν παίζονται.Όποτε βρίσκουν τα ζόρια, έχουν πάντα μία δικαιολογία στην άκρη των χειλιών τους(στο έρκος των οδόντων τους που θα έλεγε και ο Όμηρος)
  Θυμάμαι ένα περιστατικό  από Συνέδριο του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Χαλκιδική,τότε που ήμουν Πρόεδρος της νεολαίας της (όσοι γνωρίζουν την ηλικία μου τώρα  γελάνε)


  Το κορυφαίο τότε στέλεχος της παράταξης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,κάθε φορά που τον στρίμωχναν σύνεδροι με διάφορες ερωτήσεις τους, εκείνος με χαρακτηριστική άνεση και ψυχραιμία απαντούσε..
 "Το θέμα που θέτετε, είναι προς επίλυση. Το νομοσχέδιο το έχω έτοιμο στο δεύτερο κάτω αριστερό συρτάρι του γραφείου μου"
 Σε άλλες ερωτήσεις απαντούσε ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και ότι το είχε για επεξεργασία , στο πάνω πρώτο  δεξί συρτάρι του γραφείου του.
  Οπότε ένας πανέξυπνος Σύνεδρος του έθεσε ένα πολύ δύσκολο θέμα και πρόσθεσε.
"Μη το ψάχνετε κύριε Πρόεδρε. Το ζήτημα αυτό, δεν υπάρχει στα συρτάρια του γραφείου σας"
   Και ο Μητσοτάκης ξεκαρδίστηκε στα γέλια, καταλαβαίνοντας ότι τα παραμύθια του ήταν πολύ χοντρά για να γίνουν πειστικά.

 

                                  Ο ΒΑΣΙΛΗΣ
Φίλε Γιώργο Συμπιλίδη. Είναι καιρός να ρίξεις τη λάσπη από πάνω σου. Στην πρωινή εκπομπή του REAL FM ( Παρασκευή 17-10-2013 γύρω στις 09.20 η ώρα) ο Γιώργος Τράγκας, καλυπτόμενος από την εικοσαετία παραγραφής του αδικήματος, αναφερόμενος στην ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993,υπονόησε ότι μπορεί ο Γιώργος Συμπιλίδης, τότε βουλευτής Κιλκίς, να ήταν αυτουργός του "εγκλήματος" αλλά ηθικός αυτουργός ήτανε ο Βασίλης " ένας Επιχειρηματίας που έζησε στην Αμερική και του άρεσε η νύχτα"
   Μάλιστα ισχυρίσθηκε επί λέξει ότι " την δουλειά την έκανε ο
Βασίλης" αλλά όλοι καταλάβαμε ότι δεν εννοούσε τον συγχωριανό σου Βασίλη Βασιλειάδη, διότι αυτουνού απ  ότι ξέρω, δεν του αρέσει η νύχτα.
   Ποιός Βασίλης άραγε νάτανε Γιώργο, άν βέβαια υπήρξε ποτέ τέτοιος Βασίλης. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποκαλύψεις την αλήθεια και να αποκαταστήσεις την τιμή και αξιοπρέπειά σου, που τόσο άδικα πιστεύω ότι επιχείρησαν να πλήξουν κακοθελητές.

 

                          ΣΟΦΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Βασίλη Φλωρίδη. Από σένα έχω να θυμάμαι αρκετά από την εποχή της δικηγορίας μας. Εκείνο όμως που δεν θα ξεχάσω,(είχαμε μιλήσει και τηλεφωνικά γι αυτό)ήταν η μεγαλειώδης δήλωσή σου στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 (και όχι μάλιστα ως Βασίλης αλλά ως Εισαγγελέας της Χώρας) σχετικά με τον ρόλο της ισορροπίας στον άνθρωπο.
  Η δήλωσή σου είχε ιδιαίτερη αξία, διότι αναφερόταν στον εκ των μελών της Τρόικας Πωλ Τόμσεν, στην προσωπικότητα του οποίου είχες διακρίνει χαρακτηριστικά ανισορροπίας.
   Τι να σου πω φίλε Βασίλη. Τώρα με τις εκλογές γίνεται χαμός. Η αυτογνωσία, ως στοιχείο της ισορροπίας, έχει πάει διακοπές. Μέχρι που κάποιοι φαντασιώνονται ότι τα κόμματα τους παρακαλούν να κατέβουν υποψήφιοι, αλλά εκείνοι, βράχοι, αρνούνται τις προτάσεις. Νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα γελοιοποιούνται.

 

                        Ο .... ΧΑΖΟΣ
 Την  ώρα που κουβεντιάζαμε στο καφενείο, μπήκε ένας νεαρός Ινδός μετανάστης που πουλούσε φακούς, κομπολόγια, τσακμάκια, στυλό κλπ. Ήταν ένας έξυπνος και συμπαθητικός νέος. Θαρρώ πως μας κοίταξε παραπονιάρικα που εμείς απολαμβάναμε τον καφέ μας, ενώ εκείνος πάλευε να βγάλει τον επιούσιο.
    Σκεπτόμενος ότι το παιδί αυτό, στερούμενο οικογένειας και πατρίδος, βγήκε στο γκουρμπέτι για ένα κομμάτι ψωμί, αυθόρμητα είπα στον καφετζή "κέρνα ένα αναψυκτκό στο παιδί από μένα".
    Ο Ομοτράπεζος συνομιλητής μου, με κοίταξε περίεργα, υπομειδίασε και έκανε γκριμάτσα απορίας. Επειδή τον γνωρίζω πολλά χρόνια ,δεν μου ήταν δύσκολο να ερμηνεύσω τις αντιδράσεις του. Σίγουρα ήμουν γι αυτόν ένας "χαζός" που ξόδευε τα χρήματά του (σιγά τα λεφτά) για έναν άγνωστο νεαρό.
 Τι να πω; Το βέβαιο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός (και μορφωμένος μάλιστα) έχει μεγαλύτερη ανάγκη ανθρωπιάς και πολιτισμού, από όση ανάγκη είχε ο νεαρός Ινδός από μία πορτοκαλάδα.

 

                ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ;
Σε φαγητό που μας παρέθεσε ο Δήμαρχος Σαμσούντος στο τελευταίο ταξίδι μας στην Τουρκία, ο φίλος Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωρίσθηκε με ομοτράπεζό του  άγνωστο Τούρκο.
   Από την κουβέντα, προέκυψε ότι στα γεγονότα της Κύπρου τον Αύγουστο του 1964,και οι δύο ( Τούρκος  και Μπάμπης,)ήτανε αξιωματικοί των πατρίδων τους, ένοπλοι, ο ένας απέναντι στον άλλον.
-" Δηλαδή θα μπορούσα να σε είχα σκοτώσει ή να με είχες σκοτώσει εσύ" μονολόγησε έντρομος στην ιδέα ο τούρκος . (σήμερα και οι δύο είναι απόστρατοι)
" Φυσικά" απάντησε ο Έλληνας.
"Πω πω αδελφέ μου" συνέχισε ο τούρκος ".Άς τα ξεχάσουμε αυτά και σε καλώ να σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου και τώρα και όποτε άλλοτε έρθεις στην Σαμσούντα μόνος ή  με την σύζυγό σου."
  Ευχαρίστησε ο Μπάμπης τον τούρκο για την πρόταση φιλοξενίας του και τον κάλεσε και κείνος να ‘ρθεί στο Κιλκίς για να ανταποδώσει την φιλοξενία.
   Περιττό να τονίσω ότι σε 2-3 ώρες έγιναν καλοί φίλοι, ανταλλάξανε τηλέφωνα και αποχωρίσθηκαν με αισθήματα χαρμολύπης. Χαράς που γνωρίσθηκαν και λύπης που αποχωρίσθηκαν.
   Το ερώτημα όμως παραμένει. Άν συνέβαινε στην Κύπρο το ανεπιθύμητο και σκότωνε ο ένας από τους δύο τον άλλον, ποιός θα ήταν ο φταίχτης;
 Γι αυτό λοιπόν στα ταξίδια μας, πάντα μιλάμε για την αξία της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των Λαών και καταδικάζουμε τα μίση και τους πολέμους. Και στον τομέα αυτόν με τα πολλαπλά ταξίδια μας ,αρκετά πιστεύουμε ότι έχομε συνεισφέρει.

 

                         ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
Προσέξτε τι είπε ο Δήμαρχος Στυλίδος, γνωστός ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος, σε συνέντευξή του στην TV DION  στις 23-12-2014 (ώρα 10.45)
  " Εγώ προέρχομαι από το ΚΚΕ. Αυτό το κόμμα δεν πάει άλλο. Δεν το θέλει το 95% του ελληνικού Λαού. Όπου εφαρμόσθηκε, είναι το χειρότερο. Δείτε πχ την Βόρεια Κορέα "
 Και διερωτώμαι Αυτά που βλέπει ο Γκλέτσος, δεν τα βλέπουν οι άλλοι σύντροφοί του; Σημειώνω ότι ο Γκλέτσος ίδρυσε δικό του κόμμα με την Επωνυμία ΤΕΛΕΙΑ Επειδή πιστεύω ότι μετά την τελεία δεν θα υπάρξει άλλο κείμενο ,βάζω εγώ την ....παύλα.-

 

                            ΤΟ  ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ
Στους φανατικούς και αφελείς που με κατηγορούν για φιλοτουρκισμό, απαντω με τον λόγο του Νέλσονα Μαντέλα.
" Μπορώ να μισήσω το σύστημα των λευκών, αλλά δεν μπορώ να μισήσω τους λευκούς. Όλοι οι φίλοι μου πριν μπω φυλακή, ήτανε λευκοί"
    Στα πολυάριθμα ταξίδια μου στην Τουρκία, πάντοτε διευκρινίζω, επισημαίνω και τονίζω στους συνταξιδιώτες μου.
"Σιχαίνομαι, απορρίπτω και αηδιάζω από το σύστημα του τουρκικού κράτους. Αγαπώ όμως και εκτιμώ, ως φυσικά πρόσωπα, τους τούρκους  φίλους μου Σαφφέτ, Ρετζέπ, Αημέτ, Χαηρουλλάχ Αλπτεκίν, Σουλεημάν κλπ.

 

                                       ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ
 Σ αυτόν τον τόπο, ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ακόμη και να στήνει αγάλματα  '"εις μνήμη της μητέρας του" σε κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους. Και ενώ ο νόμος θέτει ένα σωρό προϋποθέσεις για να στηθεί ένα άγαλμα σε πλατεία (απόφαση δημοτικού συμβουλίου, άδεια χωροθέτησης, έγκριση αρχιτεκτονικής επιτροπής, προφανής σκοπός δημοσίου συμφέροντος κλπ) με μέριμνα και δαπάνες γνωστού συμπολίτη μας, κάποιο πρωινό, πριν 3-4 χρόνια ,εμφανίσθηκε στην δημοτική πλατεία ,δίπλα στο ξενοδοχείο ΕΥΡΙΔΙΚΗ ,ένα άγαλμα αντάρτη, αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας του ιδιοκτήτη του(διότι στην ουσία πρόκειται περί "ιδιωτικού" αγάλματος.)
  Όταν οι εμπνευστές της ιδέας αντιλήφθηκαν ότι το παράκαναν, αποξήλωσαν την πινακίδα που έγραφε ΄'στη μνήμη της μητέραςμου τάδε"
   Ωστόσο, στη βάση του μαρμάρινου αγάλματος υπάρχει εγχάρακτη επιγραφή με τις λέξεις ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΑΕΤΟΠΟΥΛΑ ΔΣΕ. Και έτσι δίδεται το στίγμα του ιδεολογικού προσανατολισμού του "ιδιοκτήτη" του αγάλματος.
 Φρονώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.  Διότι πέραν των λοιπών παρανομιών, από πολιτικής απόψεως το άγαλμα αυτό αποτελεί πρόκληση στη συνείδηση των νομιμοφρόνων πολιτών της κρίσιμης περιόδου και είναι αντίθετο με την RATIO του  Νόμου 1863|1989 'Περί άρσεως των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου". Ο νόμος αυτός  ψηφίσθηκε για να ξεχασθούν τα όσα έγιναν  στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ (χάριν της εθνικής ενότητας και ειρήνης)  και όχι για να νομιμοποιήσει προκλήσεις ελασιτών και συντρόφων τους, για τα όσα θα κάνουν στο ΜΕΛΛΟΝ.