Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 22:19

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

 

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.

ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ
Πριν γίνει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, πάντα προς Ασπροβάλτα- Καβάλα, πήγαινα με το αμάξι μου από την πλευρά της Μεγ. Βόλβης. Κι έτσι αναγκαστικά γινόμουν μάρτυς της θέας των όρθιων βράχων πριν το χωριό Νυμφόπετρα, οι οποίοι (βράχοι) συντηρούν τον δικό τους μύθο. Πέραν όμως των βράχων ΟΥΔΕΝ. Και γι’ αυτό άλλωστε δεν σταματούσε κανείς για να απολαύσει το θέαμα.


Φέτος τυχαία επέλεξα τον ίδιο δρόμο, αντί της Εγνατίας Οδού. Και η έκπληξή μου υπήρξε μεγάλη διότι ο χώρος στον οποίο υπήρχαν οι όρθιοι βράχοι, δεν ήταν πια ο ίδιος.
Ο οικείος Δήμος περιτοίχισε τον χώρο, καθάρισε τα βράχια από χόρτα και κλαδιά, έστρωσε πλακόστρωτα μονοπάτια, κατασκεύασε μια όμορφη βρυσούλα για τους επισκέπτες και γενικά εξωράισε κηπευτικά τον χώρο. Αξίζει λοιπόν τον κόπο μια επίσκεψη στις βραχώδεις νύμφες της Νυμφόπετρας
Και με την ευκαιρία. Μπράβο στο Δήμο. Απέδειξε τι μπορεί να κάνει αν έχει θέληση και μεράκι.

 

Η ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ
Ο νέος μισθωτής του Δημοτικού Αναψυκτηρίου θα πρέπει να μάθει ότι ο Λόφος που ήταν κλειστός εξήμιση χρόνια, δεν λειτούργησε αυτόματα με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, αλλά κάποιοι έκαναν αγώνα γι’ αυτό.
Και δεν μπορεί τώρα αυτοί που αγωνίσθηκαν για την λειτουργία του, να ακούνε ξαφνικά παράπονα για τις τιμές του. Αν ο ρυθμός κίνησης του Λόφου πέσει απότομα, γι’ αυτό δεν θα φταίνε οι πελάτες. Θα φταίνε συνολικά η ποιότητα και ποσότητα των προσφερομένων υπηρεσιών και φυσικά η τιμή (αξία) της παροχής.
(Κρατώ την απόδειξη που μου εγχείρησε ο παραπονούμενος φίλος. Φυσικά την συνοδεύει και μαρτυρία του οψέποτε ζητηθεί)

 

ΤΟ ...ΚΑΜΠΑΝΕΙΟ ΠΑΡΚΟ
Όσοι μεταβαίνετε από Κιλκίς προς Μεταλλικό, μεταξύ του δρόμου και του τείχους του στρατοπέδου Καμπάνη, δημιουργήθηκε ένα ....πάρκο με γκαζόν, λουλούδια και δένδρα.
Κάθε φορά που περνάω από κει διερωτώμαι ποιός είχε την ιδέα δημιουργίας αυτού του ιδιότυπου παρκιδίου. Διότι ο χώρος αυτός ΔΕΝ ήταν πάρκο, ούτε προοριζόταν, ούτε σχεδιάσθηκε για πάρκο. Ο χώρος αυτός έχει την μικρή του ιστορία.
¨Οταν ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με Δήμαρχο τον Τάσο Αμανατίδη, ο Δήμος ζήτησε από τον Στρατό να γκρεμίσει το υφιστάμενο τότε τοιχίο καθ' όλο το μήκος της ασφάλτου και να τραβηχτεί ''μέσα'' το οικόπεδο του στρατοπέδου ώστε να αποκτηθεί ορατότητα προς αποφυγή τροχαίων (είχαμε θανατηφόρο δυστύχημα στη στροφή).
Όλως παραδόξως και παρά την γνωστή γραφειοκρατία, ο στρατός ταχύτατα γκρέμισε τον τοίχο και τραβήχτηκε 2-3 μέτρα ''μέσα'' κάνοντας νέο τοιχίο. Έτσι ανοίχτηκε ο χώρος και διευρύνθηκε η ορατότητα, με προοπτική βεβαίως η διανοιχθείσα ''πλατειούλα'' να τεθεί στην διάθεση των συγκοινωνιολόγων, οψέποτε διευρυνόταν ο δρόμος.
Προφανώς επειδή περνούσαν τα χρόνια (πάνω από 12) και το κομμάτι αυτό δεν στρωνόταν με άσφαλτο, κάποιος νους είχε την ιδέα να τον μετατρέψει σε ....πάρκο. Κι έτσι γεννήθηκε το Καμπάνειο πάρκο. Και δεν έφταναν το γκαζόν και τα λουλούδια, φυτεύτηκαν και....δένδρα.
Με τις υγείες μας.

 

ΠΟΥ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ
Σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με συνομιλητές την Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Γιακουμάτο (Ν.Δ) η Συριζαία διαμαρτυρόταν γιατί η Ν.Δ κάνει στείρα αντιπολίτευση και ζητάει συνεχώς εκλογές.
- '' Και τι να ζητήσει. Τσουρέκια;'' ήταν η άμεση απάντηση του Γιακουμάτου.
Βρε τον αθεόφοβο. Που τα θυμήθηκε τα τσουρέκια.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Η Ελευθεροτυπία είναι πολύ σημαντικό δικαίωμα του πολίτη και προστατεύεται από το Σύνταγμα.
Άλλο όμως ελευθεροτυπία και άλλο ασυδοσία. Αναφέρομαι στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Και δεν σχολιάζω τα διάφορα φαιδρά, αναξιόπιστα και ανόητα κείμενά της για αγίους, θαύματα μοναχών, απελευθέρωσης Κων/λης κλπ, αλλά για δήθεν ειδήσεις που μπορούν να προκαλέσουν στον Λαό τρόμο και ανησυχία.
Αίφνης τις προάλλες στην πρώτη σελίδα της είχε την είδηση ''μεταφοράς τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων στην Σπάρτη''.
Με μια τέτοια ''είδηση'' τι μπορούν να αισθανθούν οι πολίτες; Ας το αξιολογήσουν οι εισαγγελείς και ας πράξουν το καθήκον τους.

 

ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ;
Πήγανε, λέει, τον Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις Αγροτικές φυλακές Βόλου. Και αβέρτα οι άδειες εξόδου από τις φυλακές. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;
Μάλλον υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μη το βλέπετε καθόλου παράξενο. Αν βεβαίως προηγουμένως δεν του συμβεί κανένα ''ατύχημα'', γιατί κάτι τέτοια δεν τα συγχωράνε οι Αμερικανοί, οι σφαγείς των Λαών κατά τον βρεφικό ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΒΡΕ ΤΟΝ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟ
Τι σκέφθηκε ο παπάς. Έφερε αντίγραφο Αγίας εικόνος στην ενορία του και κάλεσε το ποίμνιό του να το προσκυνήσει. Επαναλαμβάνω, α ν τ ί γ ρ α φ ο της εικόνος.
Και έγιναν φυσικά οι σχετικές χαρές και ...τελετουργίες.
Προχθές άκουσα ότι ο ίδιος ιερέας, κάλεσε το ποίμνιό του να συνεορτάσει μαζί του την επέτειο ενός έτους από της μετακομιδής του α ν τ ι γ ρ ά φο υ της ιεράς εικόνος στο χωριό του!!!
Αν και ο πληροφοριοδότης μου είναι σοβαρό και αξιόπιστο πρόσωπο, δεν θα κατονομάσω πρόσωπα και πράματα.
Την διερεύνηση της αλήθειας την αφήνω στην Μητρόπολη Κιλκίς, η οποία είμαι βέβαιος ότι τελεί σε πλήρη γνώση ότι παρόμοιες συμπεριφορές λειτουργών της, ευτελίζουν την Εκκλησία.

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΝΩΛΗ
Ο συμπολίτης μας Μανώλης Λαζαρίδης δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Οι αναμνήσεις του όμως θα είναι έντονες, γιατί δραστήρια και έντονη υπήρξε η παρουσία του στην πόλη μας. Τόσο στην Τράπεζα όπου υπήρξε προϊστάμενος της, όσο και στα πολιτικά κοινωνικά πόστα που θήτευσε.
Φίλε Μανώλη, αντί κλαψούρας θα σου αφιερώσω εκείνο το έξυπνο που είπες για μένα γιατί πέρα από τα άλλα είχες και θαυμάσιο χιούμορ.
Προ ετών, επειδή η Τράπεζα που εργαζόταν δεν μου έδινε ένα μικρό καταναλωτικό δάνειο, για τον λόγο ότι είχα υπερβεί τα εβδομήντα μου, σκέφθηκα να προσφύγω στην διαμεσολάβησή του μήπως και καταφέρω να το πάρω.
Πήρε λοιπόν στο κινητό μπροστά μου τον αρμόδιο υπάλληλο της κεντρικής στην Αθήνα και του ζήτησε έγκριση του μικρού δανείου. Όταν ο συνομιλητής του από Αθήνα του είπε ότι δεν μπορεί να εγκριθεί το δάνειο γιατί ο ενδιαφερόμενος έχει υπερβεί τα εβδομήντα, η απάντηση του Μανώλη ήταν:
- ''Ναι όμως, δεν του φαίνεται''.
Αείμνηστε Μανώλη. Νάσαι καλά εκεί που είσαι.