Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 7:48:26 πμ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:53

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.

 

ΑΠΟΡΙΕΣ Ι
Λογαριασμός μου της ΔΕΥΑΚ Νο2481957.Αξία νερού 0,30 με πληρωτέο ποσό 18 ευρώ
Λογαριασμός μου της ΔΕΥΑΚ Νο 2528683 Αξία νερού 14,10 με πληρωτέο ποσό 59 ευρώ
Λογαριασμός μου της ΔΕΥΑΚ Νο 2482229 Αξία νερού 2,10 με πληρωτέο ποσό 18 ευρώ.

 

Οι παραπάνω λογαριασμοί είναι ενδεικτικοί, διότι όλοι συνεχίζουν στο ίδιο ασύμετρο μοτίβο. Και αφορούν το 2018.Βεβαίως βλέπω στον λογαριασμό και τα άλλα σούξου-μούξου που ανεβάζουν τον λογαριασμό στο τελικό ποσό, αλλά ομολογώ ότι δεν τα πολυκαταλαβαίνω.
Μήπως θα πρέπει το αφεντικό της ΔΕΥΑΚ που είναι ο Δήμος, να ψάξει λίγο το θέμα με επιστήμονες λογιστές κοστολόγους, ώστε οι δημότες να αισθάνονται ασφαλείς για το τί ακριβώς πληρώνουν;
Διότι την απορία μου επιτείνει το γεγονός ότι στον σχετικό λογαριασμό μου της ΔΕΗ υπάρχει εγγραφή με τον τίτλο '' χρεώσεις Δήμου''. Από πόσες πηγές μας φορολογεί ο δήμος, με ποιά αιτιολογία και με ποιά ποσά; Προφανώς ο Δήμος πρέπει να μας ενημερώσει.

 

ΑΠΟΡΙΕΣ ΙΙ
Η δεύτερη απορία δεν είναι δική μου. Είναι απορία δημότη με σημαντική πολιτική πορεία στα πράγματα του Δήμου Κιλκίς.
Ρωτάει ο άνθρωπος να μάθει ποιός ήταν Αντιδήμαρχος όταν κατασκευάσθηκε το .......Καμπάνειο πάρκο (για το οποίο έγραψα στο προηγούμενο φύλλο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ) και προπάντων ποιό ακριβώς ποσό στοίχισε στους Δημότες του Κιλκίς το αχρείαστο αυτό κατασκεύασμα;
Για το ότι ήταν αχρείαστο μπορώ να απαντήσω, για τα άλλα όμως δύο ,δεν γνωρίζω Υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΙΛΚΙΣ
Εγώ ένας πολύπειρος (υποθέτω)συνταξιούχος δικηγόρος που εθήτευσα πάνω από 40 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, σας προτρέπω κ. Εισαγγελέα Κιλκίς να ορίσετε υπεύθυνο υπάλληλο του γραφείου σας ο οποίος να αποδελτιώνει κ α θ η μ ε ρ ι ν ά τον τοπικό τύπο και να σας ενημερώνει προσωπικά για κάθε είδηση που περιέχει την λέξη ''εισαγγελέας''.
Αφορμή μου δίνουν ειδήσεις του τοπικού τύπου που ενέχουν υπόνοιες παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά, εγώ τουλάχιστον, δεν πληροφορήθηκα να διατάχθηκε έστω μία προκαταρκτική.
Με το θάρρος που αντλώ από τα 75 χρόνια μου, εισηγούμαι την παραπάνω πρόταση, διότι πιθανώς η μη άσκηση διώξεων κατά εγκλημάτων αυτεπαγγέλτως διωκομένων, να οφείλεται στην μη ενημέρωσή σας.

 

ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
Η ένστασή μου αγαπητέ Σώτο Χρυσάφη, δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι προκήρυξες πανελλήνιο διαγωνισμό για να διαπιστώσεις γ ε ν ι κ ω ς αν η νεολαία της χώρας γνώριζε τα ''γεγονότα'' του Κιλκίς (4-11-1944) με πηγές την βιβλιογραφία, τον τύπο, τα ΜΜΕ κλπ, αλλά ότι εσύ προκήρυξες πανελλήνιο διαγωνισμό για να συσχετίσεις τα γεγονότα ε ι δ ι κ ω ς με το βιβλίο σου .Και αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Και δεν ξέρω να το έχει κάνει άλλος συγγραφέας.

 

ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ
'' Βρέθηκαν μόνα ξαφνικά
σε χώρο που το νόμιζαν δικό
γυρίζει η γή μέσα τους
πανικός
ο άξονας θα σπάσει
ποτέ δεν σκέφτηκαν πως θάρθει η στιγμή
γυρίζει η σκέψη μετέωρη
λειώνει η καρδιά ψάχνει γιατί
απάντηση καμιά......''

Καταλάβατε τίποτε; Αυτή είναι η μοντέρνα, κατά πως την λένε, ποίηση. Τον παραπάνω στίχο του Δημήτρη Τσεχερίδη τον αφιερώνω στους λάτρεις της τέτοιας ποίησης, με την παράκληση να μου εξηγήσουν τι εννοεί, έστω υπονοεί, ο ........ ποιητής.
Αλλά θα πεις, μήπως η λόγια πεζογραφία είναι πάντα κατανοητή; ΄Οχι βέβαια γιατί προχθές μόλις ο αγαπητός Γιώργος Περπερίδης ζήτησε την βοήθειά μου προκειμένου να ερμηνεύσουμε κείμενο που δημοσιεύθηκε στην παρούσα εφημερίδα.
Πάντως εμένα και τον Γιώργο, το συντακτικό του παραπάνω ποιήματος κάποιον μας θυμίζει.

 

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Μετά τα όσα δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της 5-9-2018 των τοπικών ΕΙΔΗΣΕΩΝ για τις οικονομικές ατασθαλίες στην ΔΕΥΑΚ,οι πολίτες του Κιλκίς εύλογα αναμένουν εξελίξεις .
Οι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, σεβόμενοι τους δημότες που τους ψήφισαν ,αυτή την φορά ελπίζουμε ότι ,δεν θα αρκεσθούν σε γενικόλογες και ανώδυνες απαντήσεις των αρμοδίων , αλλά θα απαιτήσουν από τους υπευθύνους πειστικές εξηγήσεις. Με στοιχεία, αριθμούς και ονόματα.

 

ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΚΑΒΡΙΟ
Εγώ και ο φίλος μου Ξενοφών συμφωνήσαμε ο επιζών να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο του άλλου.
Αν πεθάνω πρώτος, είμαι σίγουρος ότι το φιλαράκι μου θα πεί τα καλύτερα λόγια για μένα. Όμως επειδή δεν θα τα ακούσω, του προτείνω να ετοιμάσει και να μου δώσει από τώρα τον λόγο του για να κάνω τις σχετικές.....διορθώσεις.!!
Υ.Γ  Ας αφήσουν κάποιοι τις υποκρισίες και σεμνοτυφίες, γιατί όλα είναι μέσα στην ζωή.

 

ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ;
Η Κατερίνα Νοτοπούλου, γερό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσελήφθη, λέει, αρχικά από το ΣΥΡΙΖΑ ως καθαρίστρια, στην συνέχεια έγινε υπεύθυνη του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσ/νίκη και την περασμένη εβδομάδα προήχθη σε Υπουργό Μακεδονίας Θράκης.
Τα δύο τελευταία αξιώματα είναι βεβαιωμένα και πιστοποιημένα. Την πρόσληψή της όμως ως καθαρίστριας, την διάβασα στις εφημερίδες και αδυνατώ ακόμη να την πιστέψω.
Ερωτώ τους φίλους Συριζαίους: Αυτή η ''είδηση'' για την Νοτοπούλου, δεν είναι πιο γελοία, ντροπιαστική, ανόητη και εξευτελιστική για τον ελληνικό Λαό από την αναγγελία της είδησης ότι δύο φίλοι συμφώνησαν να εκφωνήσει ο επιζών τον επικήδειο του άλλου;
Αφήστε λοιπόν τις υποκρισίες. Ο χι και ο ψί, δεν απασχολούν κανέναν. Η θέση όμως της Νοτοπούλου είναι καθοριστική για τις τύχες των Ελλήνων. Και ο τίτλος της καθαρίστριας συσκοτίζει την προσωπικότητά της. Και προσβάλλει τους Έλληνες.