Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:10:23 μμ
Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 16:20

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis


ΤΟΝ "ΣΤΑΥΡΩΣΑ"Κατ' αρχήν ήμουν αντίθετος με την υποψηφιότητα του Τάσου Αμανατίδη και με πολιτικά κριτήρια δεν ήταν στις προθέσεις μου να τον ψηφίσω. Ο Τάσος από καιρό ολοκλήρωσε τον κύκλο του και σειρά έχουν τα νέα βλαστάρια που φιλοδοξούν να προσφέρουν τις δυνάμεις τους στον τόπο.
Ωστόσο έναν από τους τρεις (3) σταυρούς μου τον έβαλα στον Τάσο, με το σκεπτικό ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον τομέα των αλησμόνητων πατρίδων, τον τομέα των προσφυγικών μας καταβολών δεν υπήρχε καταλληλότερος υποψήφιος να τον εκπροσωπήσει.
Ο Τάσος λόγω γνώσεων, πάθους, εμπειριών και ενδιαφέροντος για την πατρίδα, αποτελεί τον ζωντανό σύνδεσμο των παρουσών γενεών με το πρόσφατο ιστορικό μας παρελθόν.
Και από αυτή την άποψη, είχα χρέος να τον "σταυρώσω".

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
Έχω σιχαθεί τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι επικριτικός και κατά των Υπουργών της Κυβέρνησης που εγώ στήριξα.
Τις Off-shore εταιρείες, τις σοφίστηκαν τα κοινωνικά παράσιτα ως μέθοδο αποφυγής καταβολής φόρων στο κράτος.
Τι έκανε ο Βουλγαράκης; (Υπουργός Νέας Δημοκρατίας). Έβαλε τα λεφτά του σε Offshore εταιρείες. Δηλαδή ο Υπουργός της χώρας δίδασκε στους πολίτες τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν τη φορολογία.
Αμ ο άλλος ο εξυπνάκιας, Υπουργός πάλι της ΝΔ; Με απόφασή του (ΦΕΚ) άφησε τα νοσοκομεία της χώρας να αγοράζουν μια αιμοστατική κόλλα (λουκουμόσκονη τη λένε οι γιατροί) προς 502 ευρώ το κομμάτι, ενώ στην αγορά πουλιόταν μόνο με..... 3,30 ευρώ!.....(εκπομπή Mega chanel 26.6.2010 ώρα 09.27).
Δηλαδή, τι να πει κανείς; Ήταν ανίκανοι αυτοί οι άνθρωποι; Και πως να μην κλαίμε την ψήφο μας που πετάξαμε στα σκατά;(συγχωρέστε με αλλά θαρρώ πως ποτέ δε θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ γιατί το έχω ταυτίσει με την χρυσή εποχή των κλοπών της περιόδου Σημίτη. Μα πιο πολύ είμαι θυμωμένος με τους δικούς μου που ενώ τους εμπιστεύτηκα την ψήφο μου το 2004 και 2007 εκείνοι αποδείχθηκαν άχρηστοι, ανίκανοι, τενεκέδες, αδιάφοροι, ιδιοτελείς, κλέφτες και προδότες. Γιατί προδοσία αποτελεί η συμπεριφορά τους απέναντι στην πατρίδα και τον Ελληνικό Λαό που τους εμπιστεύθηκε δυο συνεχόμενες φορές την ψήφο του).

Ο ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ....ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ
Πριν πολλά χρόνια είχε συλληφθεί γνωστός Πόντιος συμπατριώτης μας για αρχαιοκαπηλία, την ώρα που διαπραγματευόταν την πώληση μιας επιτύμβιας μαρμάρινης πλάκας με θολή απεικόνιση.
Μέχρι να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο, κρατήθηκε 2-3 μέρες στα κρατητήρια για να αποφανθούν αρχαιολόγοι πραγματογνώμονες τι ακριβώς απεικονίζει η πλάκα και αν ήταν γνήσια.
Την τρίτη ημέρα τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας ο Δικηγόρος του και του είπε ότι,  σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, στην πλάκα απεικονιζόταν ένας Θρακιώτης Πολεμιστής.
Ο κρατούμενος γεμάτος χαρά ξέσπασε σε γέλια και απεφάνθη πάραυτα ότι η πλάκα ήτανε πλαστή.  Άρα θα κηρυσσόταν αθώος από το Δικαστήριο διότι με πλαστό "αρχαίο" δεν υπήρχε περίπτωση να καταδικαστεί.
Όταν ο Δικηγόρος του, ξαφνιασμένος από αυτά που άκουγε, τον ρώτησε πόθεν αντλεί αυτή τη βεβαιότητα, η απάντηση του Πόντιου υπήρξε καταλυτική:
- "Άκου να σου πω δικηγόρε: Θρακιώτης και πολεμιστής δεν γίνεται!!.."
Και παρότι η πλάκα αποδείχτηκε γνήσια, ο συμπατριώτης μας δεν άλλαξε γνώμη για την πολεμική δεινότητα των Θρακιωτών.  Φαίνεται αγνοούσε ότι ο Σπάρτακος ήταν Θρακιώτης. (Και φυσικά δεν γνώριζε τι σημαίνει Σταυρούλης!!..)

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
Στη δεκαετία του 1950, μαθητές δημοτικού, παίζαμε στο "δημόσιο" δρόμο του χωριού, "τσελίκια" περιμένοντας τους γονείς μας που θα ερχόταν με το λεωφορείο από το Κιλκίς.
Ο μακαρίτης ήδη Πέπης, όπως χτύπησε δυνατά την "τσιλίκα" το ξύλο πήγε και καρφώθηκε στο κεφάλι του θείου Γιώργη, ο οποίος καβάλα πάνω στο γαϊδούρι γύριζε από το χωράφι στο χωριό. Ο δράστης πανικοβλημένος και φοβηθείς προφανώς ότι θα τις φάει, έντρομος φώναξε στο γέροντα: -"Συγγνώμη θείο Γιώργη".
Η απάντηση του γέροντα που είχε φάει τη ζωή με το κουτάλι (εξορίες, διώξεις, πείνα στην Τουρκία, εμφύλιος, κυνηγητά και πάλι πείνα στην Ελλάδα) ήτανε  άμεση και αποστομωτική:-"Γαμώ τη συγγνώμη σου· κόντεψες να μου βγάλεις το μάτι"
Ποιος μου θύμισε το θείο Γιώργη;
Οι ανίκανοι και ανεγκέφαλοι (και μερικοί κλέφτες) Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.
Κενοί περιεχομένου όπως είναι, βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δίνουν οδηγίες στην παρούσα κυβέρνηση πως να σώσει τον τόπο. Κι όταν τους λένε, "μα εσείς δεν είσαστε που κυβερνούσατε τα προηγούμενα 5,5 χρόνια;" η υποκριτική απάντηση τους είναι:
-"Μας τιμώρησε ο Ελληνικός Λαός και ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας"
Δηλαδή βούλιαξαν την οικονομία, χαντάκωσαν τον τόπο και τώρα με μια "συγγνώμη" θεωρούν ότι καθάρισαν τις ενοχές τους. Τόσο απλά.
Αθάνατε θείο-Γιώργη. Αν ζούσες τώρα, ξέρω ποια απάντηση θα έδινες στην συγγνώμη τους.

ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ
Εμένα Γιώργο Φλωρίδη, βρέθηκε οικονομικός επιστήμων που έχει σχέση με τις εφορίες και μου εξήγησε πόσα δις θα κέρδιζε το κράτος, αν δεν γινόταν αυτά που γίνονται μέσα στις Δ.Ο.Υ. (όχι βέβαια του Κιλκίς).
Εσύ δεν συνάντησες κανέναν; Πάντως, αν θέλεις, μπορώ να σου κλείσω  ραντεβού με έναν και να σου ανοίξει τα μάτια, αν υποτεθεί ότι τα έχεις κλειστά. Ξέρω όμως ότι ποτέ δε θα μου ζητήσεις το ραντεβού αυτό, γιατί όλοι σας (οι πολιτικοί) γνωρίζετε πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει στις εφορίες. Απλά εθελοτυφλείτε.