Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 4:38:48 μμ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 16:25

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis


ΟΙ «ΣΟΦΟΙ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΑΓΟΙΠροσέξτε, παρακαλώ, πως εκλέγονται οι καθηγητές μας στα Πανεπιστήμια.
Υπέβαλε ο Χ το βιβλίο του για αξιολόγηση και ο εισηγητής ανακάλυψε ότι ήτανε κλεψίτυπο (δηλ. ο υποψήφιος αντέγραψε βιβλίο άλλου και το παρουσίασε ως δικό του).
Κατόπιν τούτου, ο εισηγητής πρότεινε να απορριφθεί ο…. λογοκλέφτης.
Έλα, όμως, που η Επιτροπή ήθελε σώνει και καλά να τον κάνει καθηγητή!...  Ο ένας, μάλιστα της επιτροπής ήθελε διακαώς να πάρει τη θέση ο εν λόγω υποψήφιος.
Όταν ο εισηγητής τον ρώτησε είπε γιατί επιμένει αφού είναι ξεκάθαρο ότι το έργο είναι κλεμμένο, ο κύριος αυτός (που είναι επίσης καθηγητής πανεπιστημίου) απάντησε:
-«Ο κρινόμενος υποψήφιος δεν αντέγραψε το βιβλίο του τάδε, διότι το θέμα «Α», στο πρωτότυπο βιβλίο είναι στο πέμπτο κεφάλαιο, ενώ το ίδιο θέμα ο υποψήφιος το έχει στο τρίτο κεφάλαιο».
Κι αντί οι υπόλοιποι καθηγητές (μέλη της επιτροπής) να «τον πάρουν με τις πέτρες», δυστυχώς συμφώνησαν κι εκείνοι με την «ορθή» (δήθεν) άποψη του συναδέλφου τους και ανακήρυξαν τον υποψήφιο πανηγυρικά καθηγητή!!!!!!!!!!!!
Αν είχα δικό μου τηλεοπτικό κανάλι, αυτό το επεισόδιο θα το έδειχνα καθημερινά επί ένα χρόνο για να εμπεδώσει ο Ελληνικός Λαός πόσο σοβαροί και υπεύθυνοι είναι οι πνευματικοί μας ταγοί εκεί στα Πανεπιστήμια.

Η ΚΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΙΚΗ
Τον Μίκη Θεοδωράκη τον θαυμάζω σαν μουσικό και πολιτικό, και είμαι περήφανος γι αυτόν ως Έλληνας.  Σαν μουσικό τον θαυμάζω για την εξαίρετη μουσική του και σαν πολιτικό για το θάρρος της γνώμης και της αυτοκριτικής του.
Όταν οι παλιοί του σύντροφοι κουκουέδες έχουν κολλήσει σαν τσιμέντο σε ανούσια στερεότυπα, ό Μίκης βγαίνει στο μπαλκόνι και τα λέει έξω απ’ τα δόντια.
Τέλος, είμαι περήφανος για τον Μίκη ως Έλληνας γιατί πολλοί στον κόσμο μάθανε την Ελλάδα από αυτόν.
Παρά ταύτα, ανέκαθεν κρατάω μια κακία στον Μίκη που δεν μπορώ να την ξεπεράσω: Εβαζε τον Μπιθικώτση μπροστά από τον Στέλιο Καζαντζίδη.  Κι ενώ εμείς οι πρόσφυγες τρελαινόμασταν από αυτή τη στάση του, εκείνος το έπαιζε… «Μαργαρίτα – Μαργαρώ».
Μόνο τελευταία, αφού διαπίστωσε ότι ο κόσμος με το «έτσι θέλω» επέβαλε την φωνή του Καζαντζίδη, υποχρεώθηκε να τον πλησιάσει και να συνεργαστεί μαζί του σε κάποια τραγούδια.
Και απεδείχθη φυσικά ότι ο Καζαντζίδης δεν ήταν… Μπιθικώτσης!..

ΟΡΙΣΜΟΙ
Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ενώ Σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο.

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!
«Τυχαίο; Δε νομίζω!», που λέει και η γνωστή διαφήμιση.
Αν η κυρία Μπακογιάννη έπαιζε το παιγνίδι της από την κρατική τηλεόραση, το πράμα θα ήταν ορατό με γυμνό μάτι.  Και θα βρωμούσε κιόλας.
Τώρα, όμως, που το παιγνίδι παίζεται από το «κρατικό» κανάλι MEGA, υπάρχει ελπίδα.  Όλο και κάποιο ψάρι θα πιαστεί.  Όλο και κάποια αλογόμυγα θα τσιμπήσει.

VLAX AMERICANA
Διάφοροι ιστορικοί και  αναλυτές ισχυρίζονται ότι σήμερα διανύουμε την περίοδο της PAX AMERICANA, η οποία διασφαλίζει την ειρήνη, τα αγαθά της οποίας απολαμβάνουμε.
Δηλ. η PAX AMERICANA δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το θράσος και η οικονομική – στρατιωτική δυνατότητα των ΗΠΑ να επεμβαίνουν σε όποιο σημείο της Γης θεωρούν ότι απειλούνται η Ειρήνη και η Δημοκρατία (όπου Ειρήνη και Δημοκρατία, όρα Αμερικανικά Συμφέροντα).
Για την διαφύλαξη της Ειρήνης και της Δημοκρατίας άλλωστε ο Αμερικανοί βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ!!..
Χθες, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Κυβέρνησης κατέφθασε εσπευσμένα στο Κάιρο για διαβουλεύσεις.
Κι διερωτάται κανείς: Από πού και ως που η Κυβέρνηση των ΗΠΑ νομιμοποιείται να διαβουλευθεί με την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση;
Τα γεγονότα στην Αίγυπτο, αφορούν αποκλειστικά τον Αιγυπτιακό Λαό και καμιά Κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν νομιμοποιείται στο όνομα της PAX AMERICANA, να παρέμβει στις εσωτερικές εξελίξεις μιας τρίτης χώρας.
Μια τέτοια παρέμβαση μόνο μια VLAX AMERICANA θα μπορούσε να την δικαιολογήσει.