Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 3:07:30 μμ
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 12:22

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis
ΦΛΩΡΙΔΗ ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗΑγαπητέ Φλωρίδη. Όλοι μας ξέρουμε ότι αξίζεις περισσότερα από την Μπριρμπίλω. Στο σημείο όμως που έφτασε η Χώρα, θαύματα δεν γίνονται. Γι’ αυτό να απεύχεσαι, παρά να εύχεσαι να γίνεις Υπουργός.Υπουργός μιας πτωχευμένης Ελλάδας, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για έναν πολιτικό. Ιδιαίτερα για έναν Υπουργό Οικονομικών! ...
Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι εθνικής προσφοράς, καθώς το έργο δεν είναι ατομικό. Απαιτούνται τολμηρές κινήσεις και πρωτοβουλίες για την σωτηρία της Χώρας. Άδραξε την ευκαιρία και πρωταγωνίστησε στον χώρο αυτών των δυνάμεων. Θαρσείν χρη.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Η εξεταστική επιτροπή για τα ομόλογα, με πρόεδρο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα, έβγαλε πόρισμα με τον οποίο επιρρίπτει ευθύνες στον Πέτρο Δούκα “για την απόφαση έκδοσης του δομημένου ομολόγου των 280.000.000 ευρώ” στον Σάββα Τσιτουρίδη “για παραλείψεις στην εποπτεία των ταμείων”
Ωστόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν προτείνουν σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, διότι δεν τίθεται ζήτημα ποινικής διώξεως λόγω παραγραφής.
Έτσι όμως όπως τα κατάφερε ο Πρωτόπαπας, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τσιτουρίδης έχει ενδεχομένως ποινικές ευθύνες “αλλά τι να κάνουμε, δεν συντρέχει λόγος να τον διώξουμε ποινικά, αφού τα αδικήματα έχουνε παραγραφεί”.
Αυτή την “πονηρή” τοποθέτηση του Πρωτόπαπα, ο συμπατριώτης μας, τέως Υπουεργός,. δεν την ανέχθηκε και υποβλάλε μήνυση και αγωγή εναντίον του, θέλοντας να αποδείξει ότι δεν θέλει την “αθώωση” του λόγω παραγραφής, αλλά την επί της ουσίας αθώσης του. Με άλλα λόγια ο Τσιτουρίδης ζητάει να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή κι εκεί επί της ουσίας θα αποδείξει την αθωώτητά του.
Κατόπιν τούτου δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε την αντρίκια, σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά του Σάββα Τσιτουρίδη


ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ...
Τελευταία κάποιοι που καλοπέρασαν επί πρωθυπόυργίας Κώστα Καραμανλή, επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το όνομά του.
Ο τύπος αυτός, που πέταξε στα σκουπίδια την ψήφο μας, δεν νομιμοποιείται να την ξαναζητήσει, αν δεν δικαιολογήσει με στοιχεία για ποιο λόγο διέλυσε πρόωρα και βίαια την Βουλή χωρίας αιτία. Συνέπεια αυτής της ενέργειας υπήρξε η παραγραφή της ποινικής ευθύνης των Υπουργών για τα τεράστια σκάνδαλα του Βατοπεδίου και των Ομολόγων.
Πιστεύουν λοιπόν οι αμετανόητοι, ότι αυτή και μόνο η συμπεριφορά του ανεκδιήγητου εκείνου Πρωθυπουργού μπορεί να περάσει στο ντούκου;
Για να μην υπενθυμίσουμε και τα περί κάθαρσης και διαφάνειας κηρύγματα του που τελικά αποδείχτηκαν φούσκες (Σεμνά και ταπεινά, στη φυλακή οι κλέφτες κ.λπ., κ.λπ.)
Δύο φορές αμαρτήσαμε γιατί πιστέψαμε. Ε, όχι και τρίτη!

ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗ ΧΟΥΡΙΕΤ
Στις 3.6.2006 η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα έκανε το μεγάλο ρεπορτάζ για τα δρομολόγια που ακολουθούν οι Τούρκοι μετανάστες, επιστρέφοντας από την Κεντρικη Ευρώπη στην πατρίδα τους.
Φτάνοντας στην Ελλάδα, ο δημοσιογράφος τονίζει στην έρευνα του, ότι μπορεί κανείς να ακολουθήσει το δρομολόγιο Ευζώνων, Θεσσαλονίκης, Καβάλας κ.λπ (Εγνατία οδό) ή να ακολουθήσει την επαρχιακή οδό Μπογκορόνιτσα (το Σκοπιανό τελωνείο στους Ευζώνους) Δοϊράνη, Δροσάτο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Εγνατία οδός.
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος ακολούθησε τον δεύτερο αυτό άξονα και για του λόγου το αληθές φωτογραφήθηκε στη διασταύρωση Δροσάτου-Κιλκίς-Σερρών από όπου και παρακάτω φωτό.
Πάντως στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι ο δρόμος, μπορεί να μην είναι αούτομπαν, αλλά είναι ευχάριστος και άνετος (η φωτό από το αρχείο μου).