Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 9:59:49 μμ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 23:50

Θεόδωρος Παυλίδης : "Eπισημάνσεις"

paulidis
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο …ΑΥΤΙΑΣ
Ξεσχίζει τα ιμάτιά του στην τηλεόραση ο γνωστός εργατο-παραμυθάς Γιώργος Αυτιάς, φωνάζοντας ότι με την εργασιακή εφεδρεία, σε πρώτη φάση, θα πάνε στα σπίτια τους 30.000 άνθρωποι «επειδή έτσι το αποφάσισε ο ανάλγητος Τόμσεν»
Οι σοβαροί όμως Έλληνες γνωρίζουν ότι ο «ανάλγητος Τόμσεν», δεν έχει καμιά όρεξη να βρίσκεται στην Ελλάδα και να ανακατεύεται με τα πίτουρα.
Αν τα τελευταία 30 χρόνια δεν κυβερνούσαν την Ελλάδα καραγκιόζηδες, ο Τόμσεν τώρα θα ασκούσε ήσυχος στο γραφείο την υπηρεσία του, χωρίς να ακούει ….. πορδές.
Δυστυχώς αυτοί οι καραγκιόζηδες συνεχίζουν να κυβερνούν και οι ίδιοι σε λίγο θα ξαναζητήσουν την ψήφο μας.
Μ΄ αυτούς χρειάζεται να τα βάλει ο κάθε Αυτιάς κι όχι με μισθοσυντήρητους υπαλλήλους διεθνών οργανισμών που απλώς κάνουν τη δουλειά τους.

ΔΕΙΛΟΙ ΚΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
Διερωτώμαι απλά: Σε μια τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο, δεν είναι αναγκαίο να συνενωθούν όλες οι οικονομικές, πολιτικές και πνευματικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν την καταστροφή του τόπου;
Ένα κόμμα, μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο με δυο ή τρια άλλα μεγάλα κόμματα μαζί;
Η κοινή λογική λέει όχι
Γιατί λοιπόν τότε δεν συνεργάζονται τα δυο μεγάλα κόμματα της χώρας, όπως το έπραξαν στην Ισπανία και στην Πορτογαλία;
Το ΠΑΣΟΚ είναι ασυγχώρητο που δε βοήθησε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στα δύσκολα της τελευταίας θητείας. Άλλο  τόσο όμως ασυγχώρητη είναι και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Σαμαρά που δεν ασκεί πολιτική προς την κατεύθυνση της συνεύρεσης.
Δυστυχώς και τα δυο μεγάλα κόμματα, επιμένουν να επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους. Δηλ . να αναπαράγουν πολιτική φτήνειας, ανευθυνότητας ανικανότητας και αδιαφορίας στα προβλήματα του Λαού.
Τι δηλ. νομίζουν στη Συγγρού; Ότι έχουν τις πολιτικές δυνατότητες να βγάλουν μόνοι τους από το τέλμα τον τόπο; Προφανώς δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Απλά είναι δειλοί και ανίκανοι να ρίξουν το Μεγάλο Βήμα.

Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ   
ΑΚΟΥΣΑ Ο ίδιος ΤΟ Θεόδωρο Πάγκαλο να δηλώνει στον απαράδεκτο Χασαπόπουλο και σε εκείνον τον ασυμπαθή μυστήριο που τον συνοδεύει σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ότι δεν έχει 7.500 ευρώ να πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό κάλεσε το Βενιζέλο να τον συλλάβει και να τον βάλει φυλακή.
Την επομένη από τα ραδιόφωνα μάθαμε ότι ο άνθρωπος έχει οικογενειακό εισόδημα 846.000 ευρώ και 17.693 ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες. Δεν μιλάμε για τα πάμπολλα ακίνητα τα οποία κατά δήλωσή του τα κληρονόμησε.
Ποιον λοιπόν κοροϊδεύει με τα ψέματά του ο ξεδιάντροπος Πάγκαλος; Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος.

ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ
Έγραψε προχθές αθηναϊκή εφημερίδα: «Ο Βενιζέλος  πρώτα μιλάει, ύστερα αποφασίζει και μετά σκέφτεται»
Ποιο πετυχημένος χαρακτηρισμός δε θα μπορούσε να γίνει. Κοιτάξτε στη υπόθεση των αποδείξεων. Πρώτα δήλωσε ότι θα πρέπει οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν αποδείξεις  ίσαμε το ήμισυ των ετήσιων εσόδων τους, μετά αποφάσισε το μέτρο και τελικά εξαιτίας των αντιδράσεων που ακολούθησαν το …σκέφτεται.
Ρε σοβαρούς κυβερνήτες που έχουμε!
Υ.Γ. εξάλλου και η  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εύστοχα παρατήρησε με τα λάθη, αβλεψίες και προχειρότητες του Βενιζέλου :
«Άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το είναι» ( Κυριακή 2-10-2011).

ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ..ΒΛΑΚΑΣ
Ο Υπουργός Πολιτισμού Γερουλάνος, όλοι γνωρίζουν ότι είναι εκ των «κηπουρών « του Γεωργίου Παπανδρέου.
Φαίνεται ανεπαρκής, αλλά δεν είναι. Διόρισε Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής (Αθηνών) κάποιον Νικόλαο Μουρκογιάννη που είναι εταίρος του Γερμανού Ρoland Βerger, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρίας συμβούλων που εισηγήθηκε το σχέδιο «ΕΥΡΗΚΑ» ( Υπαγωγής δημόσιας ελληνικής περιουσίας σε εταιρεία holding με έδρα το Λουξεμβούργο και διαχείρισης αυτής από την Ε.Ε.).
Επιπλέον ο άνθρωπος αυτός είναι στέλεχος του ομίλου Λαυρεντιάδη ( ρωτήστε να μάθετε τι εστί Λαυρεντιάδης)
Για πολλά χρόνια έχει δουλέψει στις ΗΠΑ ως διευθύνων στέλεχος εταιρείας εξοπλισμού η οποία προμήθευσε στην Ελλάδα αεροσκάφη  F16.
Έχοντας λοιπόν ο Γερουλάνος τέτοιους φίλους είναι δυνατόν να είναι.. βλάκας.
Λαμόγιο όμως;
Θα μπορούσε να είναι…

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
Τον Ιούλιο η κυβέρνηση μας είπε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια της (δηλ. τα χρήματα για τις εσωτερικές ανελαστικές υποχρεώσεις της όπως μισθοί συντάξεις) φτάνουν μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Μετά είπε ότι βρήκε χρήματα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και χθες μάθαμε ότι τα τελευταία χρήματα φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2011.
Για μας τους συνταξιούχους που δεν έχουμε άλλους πόρους για να ζήσουμε ( πλην βέβαια της σύνταξης) δεν μας νοιάζει αν μετά έρθει το χάος. Διότι απλούστατα, δε θα υπάρχουμε. Πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος πεινασμένος; 50 – 60 ημέρες; Επομένως ξέρουμε από τώρα την ημερομηνία θανάτου μας
Τα Χριστούγεννα βλέπω να τελειώνουμε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ
Είδα προχθές στην τηλεόραση τον Κώστα Κιλτίδη, ενσωματωμένο στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ να χειροκροτεί το νέο «αρχηγό» του Γιώργο Καρατζαφέρη.
Και διερωτήθηκα: Πώς άραγε αισθανόταν εκείνη τη στιγμή; Διότι απ’ ότι ξέρω ο κιλκισιώτικος λαός τον ψήφισε να βρίσκεται στα έδρανα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Πώς μπορεί λοιπόν να αισθάνεται ένας βουλευτής που έχει προδώσει τη λαϊκή εντολή χάριν του εγώ του;
Διότι αν  ο κύριος αυτός διαφωνούσε με το κόμμα του, ο δρόμος που έπρεπε να πάρει ήταν προς το σπίτι του και όχι προς άλλο κόμμα.
Κι αν ο κύριος αυτός» ήταν ΛΑΟΣ πριν το ΛΑΟΣ» όπως εκ των υστέρων διακηρύσσει, θα έπρεπε να δοκιμάσει τη Λαοσύνη του στο Κιλκίς και όχι σε άλλο Νομό. Όμως δεν το αποτολμά, γιατί γνωρίζει ότι οι πρώην ψηφοφόροι του δεν είναι πρόβατα.

ΜΗΠΩΣ;
Διερωτώμαι Γιώργο Φλωρίδη:
Μήπως έπεσες θύμα εσφαλμένων πληροφοριών;
Μήπως έπεσες θύμα «φίλων» σου;
Χωρίς αμφιβολία θα είσαι χρήσιμος στο μέλλον, αλλά το παρόν σε χρειαζόταν πιο πολύ.
Μην ξεχνάς το ΚΚΕ δεν κατέβηκε στις εκλογές της 31.3.1946 και ακόμη κλαίει.

ΚΑΛΟ Ε;
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε κόμμα, ούτε κίνημα. Είναι ένα επιβλαβές και επιζήμιο φαινόμενο. Διονύσης Σαββόπουλος.