Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:41:52 πμ
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 21:48

Θεόδωρος Παυλίδης: Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
Για τον οδοντίατρο Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γιώργο Περπερίδη, ότι και να πεί κανείς είναι λίγο.
Παρέλαβε ένα Κέντρο Υγείας συνήθους ελληνικής πραγματικότητος και το ανύψωσε σε λίγα χρόνια σε πρότυπο Νοσηλευτικό Κέντρο προσομοιάζον με Νοσοκομείο. Και θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες Νοσοκομείου, αν το κράτος θα ήταν σε θέση να του προσφέρει ανάλογες χορηγίες νοσοκομειακού επιπέδου (Ιατρικό-Νοσηλευτικό Προσωπικό και υποδομές Νοσοκομείου).


Γιατί αυτό που διακρίνει τον Γιώργο Περπερίδη, δεν είναι μόνο οι ιατρικές του αρετές. Είναι κυρίως τα διοικητικά και οργανωτικά του προσόντα.
Αν η ορθή Διοίκηση για να πετύχει, χρειάζεται τον σωστό άνθρωπο στην σωστή θέση, με τον Γιώργο Περπερίδη έγινε ένα μεγάλο λάθος. Διότι βρίσκεται σε πολύ μικρότερη θέση των τεράστιων και ωφέλιμων για την πατρίδα προσόντων που διαθέτει.

 

ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΟΧΑΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑ
Όταν σε προηγούμενο σχόλιό μου, αναφέρθηκα στο νεοστηθέν Μνημείο του Ήρωα Λοχαγού Πεζικού Χαράλαμπου Μακρυκρυκώστα, από την Ανιάδα (ή Αινιάδα) Νομού Ευρυτανίας ,ο οποίος έδωσε την ζωή του στην μάχη του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913,ομολογώ ότι δεν εγνώριζα και πολλά πράγματα ,ούτε για τον Ήρωα ούτε για το ιστορικό του Μνημείου. Γι αυτό και άλλωστε είχα ζητήσει να γράψουν όποιοι γνώριζαν κάτι παραπάνω.
Προς μεγάλη μου χαρά, ο πανταχού παρών και τα πάντα γνωρίζων Αναστάσιος Αμανατίδης (καταγόμενος από το χωριό Καζάντζουλου του Νομού Ορντού, της επαρχίας Μεσουντιέ του Δήμου Μπαηνταρλή και προσωρινός κάτοικος πόλεως Κιλκίς της οποίας και διετέλεσε λαμπρός Δήμαρχος) όχι μόνο γνώριζε τα περί Μακρυκώστα, αλλά προ ετών, ύστερα από αναζητήσεις του, είχε ανακαλύψει και τους απογόνους του, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το Κιλκίς και μαζί με τους τότε υφασματεμπόρους της πόλης μας Κ.Κορωνίδη και Ν.Μιχαηλίδη ερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν να επιλέξουν ως σημείο του προσωρινού τάφου, το σημείο ακριβώς όπου σήμερα στήθηκε το εξαιρετικό Μνημείο.
Επειδή η όλη ιστορία, στην οποία αναμίχθηκαν ο στρατηγός Πάρης Καπραβέλος, διοικητής Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ Ν.Σάντας, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ν.Κιλκίς Κώστας Παπανικολάου, ο αγρότης από την Μεγάλη Βρύση Προδανάς (ο οποίος επι χρόνια φρόντιζε τον εγκαταλειμμένο τάφο και προώθησε το θέμα στην επικαιρότητα),ο Σύνδεσμος Αποστράτων ο οποίος έκτισε δίπλα στο μνημείο κι ένα εκκλησάκι στην μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους (όνομα του Ήρωα) από αυτήν εδώ την στήλη παρακαλώ τον αγαπητό Τάσο να γράψει, με την γλαφυρή γλώσσα που διαθέτει,όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζει για το εν λόγω θέμα
Το Μνημείο αυτό, δεν πρέπει να λησμονηθεί, αλλά θα πρέπει να παραμένει συνεχώς στην επικαιρότητα, διότι είναι αποκομμένο από το σύνολο των λοιπών Ηρώων Αξιωματικών ,τα ονόματα των οποίων μνημονεύονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στις τελετές Μνήμης του Λόφου.
Όμως ο δημότης του Κιλκίς που θέλει να ανάψει ένα κεράκι στην μνήμη αυτού του Ήρωα (ο άνθρωπος την στιγμή του θανάτου του άφησε έξι (6) τέκνα ορφανά) δεν μπορεί να πάει με το αυτοκίνητο, διότι δεν υπάρχει δρόμος. Το Μνημείο βρίσκεται νοτιοδυτικά του χώρου συγκέντρωσης από τον Δήμο, των αδέσποτων σκύλων.
ΕΚΚΛΗΣΗ: Κυρία Αντιδήμαρχε Αικατερίνα Γιαννακούλα. Είμαι βέβαιος ότι θα δείξετε σχετική ευαισθησία και με τα βαρέα μηχανήματα του Δήμου των οποίων προίστασθε, ως αρμοδία Αντιδήμαρχος, θα φροντίσετε το συντομότερο να διανοίξετε έναν δρόμο μέχρι το μνημείο, ώστε ο κάθε Κιλκισιώτης να μπορεί να κάνει το καθήκον του απέναντι στον Ευρυτάνα Ήρωα που έδωσε την ζωή του για μας.

 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ
Κάθε μέρα και βγαίνουν περισσότερες βρώμες για τις λαμογιές του παλιού Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παπαντωνίου. Έκρυβε λέει 4.608.777 ελβετικά φράγκα και μετέφερε με οφσόρ 2.835.197 ελβετικά φράγκα. Και όλα αυτά σε βάρος του ελληνικού Λαού. Και όμως κ α μ μ ί α εφημερίδα του συστήματος δεν έγραψε ούτε ΛΕΞΗ για την είδηση που προήλθε από τον εισαγγελέα διαφθοράς παρακαλώ.
Τουναντίον από καιρό φημολογείται ότι ο υιός Παπαντωνίου, θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.!
Το σύστημα καλά κρατεί.

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ
Αλλά και οι αναρχικοί, οι ρουβίκωνες και διάφοροι μπαχαλάκηδες, είναι μέρος του συστήματος. Καίνε μαγαζιά, στήνουν γραφεία μέσα στα πανεπιστήμια, επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα, ξυλοκοπούν καθηγητές πανεπιστημίου, βρωμίζουν ξένες πρεσβείες και απειλούν φανερά όσους δεν γουστάρουν. Θα γίνουν, λέει, και πολιτικό κόμμα.
Μπράβο στους .....λεβέντες. Αφού δεν γίνεται ούτε καν προσαγωγή (δεν μιλάμε για ποινική δίωξη) καλά κάνουν. Οι άνθρωποι είναι βέβαιοι για το ακαταδίωκτο.
Να τι δήλωσε επί λέξει συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ (συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών) την επομένη επίθεσης αναρχικών σε αστυνομικό τμήμα και τραυματισμό 4 αστυνομικών.
-- ''Δεν υπάρχουν εντολές στην φυσική ηγεσία για να ξεμπερδευτεί το κουβάρι. Αλλοιώς δεν εξηγείται πως δεν έγινε χθές μια προσαγωγή ή σύλληψη. Εάν μας το ζητούσε η Ελληνική Πολιτεία, μέσα σε 48 ώρες θα τους, προσαγάγαμε σιδεροδέσμιους στην δικαιοσύνη. Γιατί σημειωτέον ξέρουμε ποιοί είναι.''
-- ''Το άκουσες πολί μου;'' που θά έλεγε και ο αλησμόνητος Χατζηχρήστος. '’Σημειωτέον, ξέρουμε ποιοί είναι.''

 

ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
Πετυχημένο όντως το πρωτοσέλιδο της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την επομένη αποπομπής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά: ''ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ''.

 

ΠΑΛΙ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ
Γιά κείνο το θέμα που λέγαμε, για την αλλαγή εντολής από τον Στεργιάδη στον Αμανατίδη, άλλαξα και πάλι γνώμη. Την εντολή θα την δώσω σε άλλον γιατί όπως μου υπενθύμισε κοινός φίλος, ο Αμανατίδης λέει πολλά και μέχρι το τέλος της τελετής δεν θα μείνει κανείς. Θα έχουν φύγει όλοι.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
Σε όλο τον κόσμο, ως Πανεπιστημιακό Άσυλο νοείται ο χώρος ελεύθερης διακίνησης Ιδεών. Κατά την κρατούσα αριστερή ιδεολογία, μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο και έγκλημα να γίνει, δεν μπορεί να παρέμβει η αστυνομία. Πανεπιστημιακό άσυλο σου λέει ο άλλος.
Κι έτσι τα πανεπιστήμιά μας βρωμίζουν και σήπονται από τεμπέληδες, αναρχικούς, ναρκομανείς και αιώνιους ''φοιτητές''.
Καλά μη μου πείτε ότι αν οι πρυτάνεις ζητήσουν παρέμβαση της αστυνομίας, μπορεί να εισέλθει στον χώρο η αστυνομία, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται πολλά ''αν''.