Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 4:22:53 μμ
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 22:07

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

ΟΡΘΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ
Ο Αναστάσιος (όχι ο Γιαννουλάτος,αλλά ο Αμανατίδης), γράφει στην παρούσα εφημερίδα, ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του Κιλκίς και τους ανθρώπους του.
Συνιστώ στους συμπατριώτες μου να τον διαβάζουν, γιατί μαθαίνουν πράγματα που δύσκολα θα μπορούσαν να αρυσθούν από άλλες πηγές.


Την ιστορία της καμπάνας του Άη Γιώργη, ομολογώ δεν την γνώριζα. Και μου άρεσε η πρότασή του ¨να μπει και αυτή στον κατάλογο διεκδίκησης των απαχθέντων ιερών κειμηλίων από τους Βουλγάρους"
Θα υπενθυμίσω ότι οι Βούλγαροι ζητούν επιτακτικά απο την Ελλάδα τα οστά του βασιλιά τους Σαμουήλ που βρέθηκαν το 1969 στην Πρέσπα. Η Ελληνική Κυβέρνηση απάντησε ότι θα μπορούσε να γίνει αυτο αν κι εκείνοι μας επέστρεφαν βυζαντινά χειρόγραφα και εικόνες που υφάρπασαν απο την Μονή Εικοσαφοίνισσας κατα την διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής (1941-1944)
Θα πρότεινα λοιπόν στον κατάλογο των διεκδικήσεων να προστεθεί και η καμπάνα του Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.
 Για να γίνει όμως αυτό,θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι φορείς του νομού Κιλκίς με πρώτους την Μητρόπολη και τον Δήμο.

 

ΜΠΡΑΒΟ ΠΙΝΕΛΗ
Μπράβο Κώστα Πινέλη για το κείμενό σου στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ της25-1-2017.Δεν μιλάμε για κάποιο άρθρο, αλλά για πραγματική Ερευνα-Εργασία. Δεν είναι καθόλου εύκολο ο καθένας μας να συλλέξει βιογραφικά στοιχεία για τις σημαντικές προσωπικότητες που γέννησε η Γή της Θράκης. Σε διαβεβαιώ ΄οτι το δημοσίευμά σου, πήρε αμέσως θέση στο ιστορικό μου Αρχείο.
  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Θα ήθελα να σταματήσω εδώ, αλλά ο δαίμονας δεν με αφήνει.
-Τι δουλειά έχεις εσύ Κων|νε με τον Στάλιν και τις δικτατορίες. Αφού μπορείς και γράφεις άλλα ωραία ιστορικά κείμενα για τις πατρίδες και τους ξεχωριστούς ανθρώπους.
  Δεν λέω; Και ο Στάλιν ήταν ξεχωριστός, αλλά από την ανάποδη. Γιατί να χαλάς την εικόνα σου για χάρη του;

          

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ......(βάλτε εσεις το υπόλοιπο)
   Μπράβο Γιωρίκα (Γεωργαντά) και σωστή η ενέργειά σου να οχλήσεις τον Υπουργό Δικαιοσύνης για εύρεση νέας στέγης για το Ειρηνοδικείο Κιλκίς. Για το Πρωτοδικείο όμως ; Απελπίσθηκες; ¨Η μήπως σου φτάνει η διαπίστωση ότι " είναι ανίκανοι για το δικαστικό "
Δεν φτάνει η διαπίστωση Γιώργο. Χρειάζεται διεκδίκηση. Και επ αυτού νομίζω ότι αποδειχθηκαμε ανίκανοι ΟΛΟΙ οι διατελέσαντες πρόεδροι του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς. ( Εγώ, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος, Κορωνίδου, Εσύ και η Αρτόγλου)
Δεν λέω ότι εμείς θα χτίζαμε το δικαστικό μέγαρο. Αλλά οι ευθύνες μας είναι μεγάλες που δεν μπορέσαμε να κινητοποιήσουμε εκείνες τις δυνάμεις που ήταν σε θέση να το χτίσουν. Παρότι όλοι οι πρόεδροι είμασταν διακεκριμένα στελέχη των κομμάτων που παρήλασαν τα τελευταία 25 χρόνια.Δυστυχώς!
.ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.Μόλις θυμήθηκα ότι το Κιλκίς έχει και άλλον βουλευτή.Και μάλιστα κυβερνητικό. Τι λέει αυτός;