Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 5:34:11 μμ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:45

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ
ΕΙΚΟΝΑ  
Μπορεί να μην ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου Κιλκίς η αρμοδιότητα ασφαλτόστρωσης των  τελευταίων 300 μέτρων του δρόμου  προς Σκόπια στο τελωνείο Δοϊράνης. Ο δρόμος είναι σε κακό χάλι και δεν είναι η πρώτη καλή εντύπωση των ξένων τουριστών που εισέρχονται στη χώρα μας.


Έστω λοιπόν και έτσι, δεν θα χαλούσε ο κόσμος αν ο δήμος έκανε μια μικρή δαπάνη για την αποκατάσταση του δρόμου. Ίσα ίσα που θα διόρθωνε αβλεψίες και ανικανότητες αρμοδίων υπηρεσιών.

 

 ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΑΣΟΣ
Πάρα πολύ ωραίος ο Τάσος Αμανατίδης. Με τα ελαφρά κείμενά του και την γλαφυρή γλώσσα του, μας δίνει μια πολύ ωραία εικόνα των ανθρώπων του τόπου μας, σε παλαιότερη εποχή. Οι χαρακτήρες των συμπολιτών μας και τα γεγονότα που παρουσιάζει, δεν συνδέονται μόνο με την ατομικότητα του προσώπου στο οποίο αναφέρεται, αλλά αποδίδουν μια γενικότερη εικόνα της εποχής και των συνηθειών που την χαρακτηρίζουν. Γι αυτό και τα κείμενά του θα  έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για τους κιλκισιώτες του μέλλοντος. Συντόμεψέ τα όμως Τάσο λίγο  και νάσαι βέβαιος ότι θα είναι πιο εύπεπτα και απολαυστικά.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Όταν ήμουν Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, κάθε χρόνο παίρναμε και μία εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών με την οποία μας υπενθύμιζε το καθήκον των Δήμων να κόβουν τα κλαδιά από τις άκρες του δρόμου που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών ή καλύπτουν τις οδικές πινακίδες και δεν φαίνεται τι γράφουν αυτές.
Δεν επιθυμώ να κατονομάσω σημεία του οδικού δικτύου του νομού μας, όπου οι πινακίδες δεν φαίνονται γιατί είναι καλυμμένες από κλαδιά και χόρτα. Τα γνωρίζουν όλοι και ειδικά οι τοπικοί άρχοντες. Δεν νομίζω λοιπόν ότι ο εκάστοτε υπουργός πρέπει να μας υπενθυμίζει  το καθήκον καθαρισμού των δρόμων. Άς κάνουμε και κάτι χρήσιμο μόνοι μας
Το κακό έχει προχωρήσει τόσο πολύ που αν ταξιδέψει κανείς με τραίνο από Κιλκίς για Σέρρες, πρέπει να προσέξει το κεφάλι του γιατί τα κλαδιά των δένδρων κατά μήκος της γραμμής από τα παράθυρα  μπαίνουν μέσα στο τραίνο.(Τέτοια τραίνα καλούνται να αγοράσουν οι ξένοι επενδυτές.)

 

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Οι δημότες μας έκαναν υπομονή και ήδη από μέρες τελείωσαν οι διανοίξεις αυλακιών για τα έργα υδροδότησης της περιοχής Πλατείας Ζωοπάζαρου, οδού Περικλέους.
Σκεπάστηκαν τα αυλάκια με χώματα και ύστερα.... μηδέν.
Η σκόνη καθημερινά βρωμίζει τα σπίτια και οι δημότισσες αγανάκτησαν να καθαρίζουν καθημερινά τα μπαλκόνια και τα διαμερίσματά τους Κάποιοι ρίχνουν νερά για να μη σηκώνεται σκόνη και φυσικά η κατάσταση γίνεται χειρότερη με τη λάσπη.
Κύριε εργολάβε.Έτσι νομίζεις στην Γερμανία, Γαλλία Αγγλία εκτελούν τα δημόσια έργα;
Οι πολίτες θα σε είχαν ταράξει στις μηνύσεις. Και φυσικά ο πρώτος που θα σε μήνυε θα ήταν ο Δήμος.
Σεβάσου λοιπόν τους δημότες του Κιλκίς κύριε Ανάδοχε του έργου και ασφαλτόστρωσε τους δρόμους. Αν δεν είσαι συ υπεύθυνος γι αυτό, ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους. Μη εκμεταλλεύεσθε την ανοχή των πολιτών. Έχει κι αυτή τα όριά της.

 

  ΓΕΝΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ο Αρμένιος βουλευτής Γκάρο Παηλάν και ο Κούρδος βουλευτής Φερχάτ Εντσού (και οι δύο βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου) είχαν το θάρρος ομιλούντες στο κοινοβούλιο, εν μέσω ύβρεων, απειλών και διακοπών να δηλώσουν με όλη τη δύναμη της φωνής τους, ότι το τουρκικό κράτος  είναι κράτος πλιατσικολόγων και ότι οι τούρκοι έχτισαν τη ...Δημοκρατία της Τουρκίας πάνω στα πτώματα, τα εδάφη και τις περιουσίες των Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων, Ασσυρίων και άλλων εθνικών μειονοτήτων.
Τι απέγιναν μετά οι βουλευτές αυτοί; Συνελήφθησαν μέσα στην Βουλή, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και φυσικά έχασαν τις έδρες τους. Υποκλινόμαστε στο θάρρος και τον ηρωισμό τους.

 

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
Δεν έχω ειδικευμένες γνώσεις Τέχνης και ιδιαίτερα χειροτεχνίας. Όμως δεν μπορώ να μην επαινέσω την προσπάθεια 27 συμπολιτισσών μας οι οποίες παρουσίασαν τα έργα τους (χειροτεχνίες) στην αίθουσα της Αυστροελληνικής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος μας στα πλαίσια των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης. Δεν μπορώ να περιγράψω τα έργα. Απλά επισημαίνω ότι είχαν πολύ γούστο και φαντασία και για να γίνουν χρειάσθηκε μεγάλη υπομονή. Μπράβο στις κυρίες.
Θα ήταν όμως παράλειψή μου να μην αναφέρω ότι μεταξύ των κυριών  παρουσίασε το δικό του έργο ΕΝΑΣ άνδρας. Ο φίλος Μπάμπης Παπαδόπουλος. Εξαιρετικός χειροτέχνης με ιδέες και υπομονή. Συγχαρητήρια για το έργο του.