Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:52:25 πμ
Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 22:37

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιο μας

paulidis
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ;
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Από τις δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής – Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα (ΠΡΩΙΝΗ 14-2-2014).
«Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως προσφορά. Αναλαμβάνω μια αποστολή, θέλω να την τελειώσω, να κάνω καλά τη δουλειά μου…».


Το λέει ο άνθρωπος καθαρά. Να κάνει τη δουλειά του. Αυτή είναι η δουλειά του. Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, βουλευτής, Υπουργός. Τέτοιες «δουλειές» ξέρει ο άνθρωπος. Τα άλλα επαγγέλματα, όπως γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, οδοκαθαριστής, τσαγκάρης, ράφτης, οικοδόμος, είναι για τους άλλους.
Δουλειά του Τζιτζικώστα είναι για την ώρα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. Και θέλει να την κάνει καλά.
Όσο καλά την έκανε καθ’όλο το διάστημα της θητείας του, μη μπορώντας να τελειώσει (για την ακρίβεια ούτε καν να αρχίσει) το κομμάτι του δρόμου από Νέα Σάντα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας οδού στην Άσσηρο. Παρότι η πίστωση υπήρχε, παρότι η ανάδοχος εταιρεία του έργου ήτανε έτοιμη πάνω από 18 μήνες!....
Θάθελα  νάξερε ο Λαός της Κεντρικής Μακεδονίας, αν αυτός ο νεαρός πολιτικός που κάνει σήμερα τσαλιμάκια στο κόμμα που τον ανέδειξε, θα γινόταν ποτέ Περιφερειάρχης και θα τολμούσε να επιδείξει την σημερινή οίηση – έπαρση, αν δεν ήταν γιος του μακαρίτη βουλευτή και Υπουργού πατέρα του ο οποίος, αν μη τι άλλο, υπηρέτησε πιστά το κόμμα που σήμερα ο γιος του αγνοεί.
Νεαρέ Τζιτζικώστα. (Επίτρεψε μου το «νεαρέ» διότι θα μπορούσα να είμαι πατέρας σου στην ηλικία) Θα σε παρακαλούσα να μελετήσεις με προσοχή τα παρακάτω και να ασκήσεις στη συνέχεια την πρέπουσα αυτοκριτική. Ελπίζω να ωφεληθείς γιατί το μέλλον είναι μπροστά σου.
Δεν τα έγραψα εγώ ο ταπεινός δικηγόρος μιας επαρχιακής πόλης, αλλά ο σοφός Ακαδημαϊκός Βασίλης Μαρκεζίνης στο βιβλίο του «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» (Εκδόσεις Λιβάνη σελ. 15).
Γράφει λοιπόν ο σοφός αυτός Άνδρας.
-«Αυτή η ελπίδα (ανόρθωσης της χώρας) βασίζεται στην πίστη ότι η γενιά των Ελλήνων πολιτικών της μεταπολίτευσης, πρόκειται σύντομα να εξαφανιστεί σαν άλλοι σύγχρονοι δεινόσαυροι. Ελπίζω επίσης ότι θα τους διαδεχθεί μια γενιά νεαρών ανδρών και γυναικών, οι οποίοι θα μπουν στην πολιτική, αφού πρώτα έχουν αποδείξει τις ικανότητες στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει και δεν αντιμετωπίζουν την πολιτική ως το μόνο (επικερδές) επάγγελμα που έχουν ποτέ ασκήσει ή – και κάτι ακόμα χειρότερο – έχουν κληρονομήσει.
Γιατί ο επιζητών την ψήφο του Λαού, πρέπει να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ψηφοφόρο και να του πει:
-«Ψήφησε με για το τι έχω κάνει στη ζωή μου και όχι για το τι ήταν, κάποτε, ο μπάρμπας μου»
Υ.Γ.: Οι παραπάνω παραινέσεις του σοφού Έλληνα απευθύνονται και προς τους υποψήφιους  συμβούλους του Τζιτζικώστα γιατί ανάμεσα του υπάρχουν αγνών προθέσεων εξαίρετα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας και μας θλίβει η επιλογή τους