Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 11:41:47 πμ
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 20:50

Το σχόλιό μας

ΤΟ ''ΓΑΜΕΣΑ ΑΟΙΚΑ'' ΤΟΥ ΓΙΩΡΙΚΑ

Το ότι η ποινή για αδίκημα μπορεί να μετατραπεί σε χρήμα,το ξέρομε και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Το ότι το χρήμα μπορεί να καθορίσει την ποινή μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να μας το εξηγήσει.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων,οι ποινές για τα τροχαία αδικήματα θα είναι ανάλογες των οικονομικών δυνατοτήτων του παραβάτη.


Το μέτρο μπορεί να  μοιάζει κοινωνικό και σοσιαλιστικό,αλλά δεν γνωρίζουμε πως θα εφαρμοσθεί στην πράξη.Το χειρώτερο όμως είναι ότι θα οδηγήσει στην αδικία,παρανομία και ασυδοσία.Διότι αίφνης ο Γιωρίκας θα περναει με κόκκινο φανάρι ή θα οδηγεί με 100 μέσα στην πόλη και θα λέει;
-" Γάμεσα εγώ αοίκα.Εγώ ειμαι φτωχός και κι πληρώνω." Και δεν θα έχει άδικο.....

 

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ  ''ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ  ΛΟΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ''
Σε προηγούμενο σχόλιό μου, κάλεσα τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς να ενημερώσουν δημόσια τον λαό της πόλης μας,γιά ποιό λόγο δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια η Καφετέρια του Λόφου Αγίου Γεωργίου, εν όψει των αόριστων και αντιφατικών ισχυρισμών των "αρμοδίων" που δεν τους γνωρίζουν ή δεν τους καταννούν οι δημότες. Στό τέλος μάλιστα του κειμένου, ζήτησα το σχόλιο να μη μείνει.....ασχολίαστο, αλλά να  ανακοινωθεί απο τους υπευθύνους τι στην πραγματικότητα συμβαίνει με το θέμα. Επί τέλους οι πολίτες του Κιλκίς  δικαιούνται να μάθουν.
Δυστυχώς,απ΄΄οτι γνωρίζω,μέχρι σήμερα ο Δήμος τηρεί αιδήμονα σιωπή.Οι δημοτικοί άρχοντες γνωρίζουν ότι οι Κιλκισιώτες, εν όψει μάλιστα και του επερχομένου καλοκαιριού θέλουν πολύ να λειτουργήσει η εν λόγω καφετέρια. Παρα ταύτα κανένας δεν μιλάει.Τι συμβαίνει λοιπόν;
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι αιρετοί άρχοντες,αγαπούν μεν τους ψήφους,αλλά δεν εκτιμούν τους ψηφοφόρους. Γι αυτό και οφείλουν να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

 

ΟΙ ...ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ
Καμμιά φορά ασκώ κριτική (με σκωπτικό θα έλεγα τρόπο) για το ακαταλαβίστικο ύφος των κειμένων του Μητροπολίτη Γουμενίσσης και γίνομαι δυσάρεστος. Ομολογώ ότι ενοχλούμαι πρώτος εγώ απο την παρατήρησή μου, αλλά δεν γίνεται να διαβάζω προτάσεις ολόκληρες και να μή βγάζω νόημα.Πολύ μάλλον τι νόημα θα βγάζει η κυρα Ασπασία που δεν τελείωσε το δημοτικό.
Επί της ουσιας, δεν έχω ασχοληθεί με τον άνθρωπο και δεν μου πέφτει λόγος. Όποιος θέλει να μάθει γι αυτόν ας ρωτήσει το ποίμνιό του στις μητροπόλεις Λάρισας και Γουμενίσης.
 Τα πράγματα με τον τοπικό μας Μητροπολίτη (Πολυανής και Κιλκισίου) είναι κάπως αλλοιώς. Ακούσθηκαν, σχολιάσθηκαν΄, δημοσιεύθηκαν και ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΘΗΚΑΝ, χειροδικία του σε διάκο και βάναυση προσβολή σε πρόσωπο πιστής. Καλόπιστα το λέω και θα χαρώ αν διαψευσθώ, ακούγεται ότι οι κληρικοί δικαιοδοσίας του,τρέμουν την παρουσία του. Άλλοι τού ασκούν κριτική γιατι δεν λειτουργεί τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης.
'Ημουν 12 χρόνια δικηγόρος της Μητρόπολης και φαίνεται ότι κανένας από τους γύρω του δεν του είπε κουβέντα. Μη χολώνεσαι κύριε Εμμανουήλ. Μέτρα προφύλλαξης είναι οι παρατηρήσεις μου. Η προσφώνηση ως ¨"Σεβασμιώτατος" δεν είναι τίτλος, ειναι ουσία.Και δεν απονέμεται ex oficcio,αλλά κατακτάται.

 

ΟΙ...ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε προηγούμενο σχόλιό μου, σας είχα γράψει ότι πήρα 3 στεγαστικά δάνεια από την ΕΤΕ Κιλκίς, τα οποία εξώφλησα ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ. Τώρα που ζητάω να μου δώσει βεβαίωση εξόφλησης,μου λέει "δώσε μου άλλα 150 ευρώ για να σου την δώσω". Δηλαδή είναι σαν ο μανάβης, ο μπακάλης, ο δικηγόρος, ο μηχανικός κλπ που εξοφλήθηκε για τις υπηρεσίες του, σου ζητάει άλλο εξτρά ποσό για να σου δώσει απόδειξη εξόφλησης.
¨Η δεν είμαστε καλά ή οι τράπεζες μας κοροιδεύουν ή αποθρασύνθηκαν τόσο από την προστασία των πολιτικών(με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων τους) ώστε ανοιχτά πιά προκαλούν την νοημοσύνη μας.
 Όπως σας είχα πει, για την προφανή αυτή κοροιδία στο πρόσωπό μου (και στο πρόσωπό σας γιατί το αυριανό θύμα θα είσθε εσείς) προσέφυγα στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Εκείνος,ύστερα από έρευνα μου απάντησε ότι αρμόδια για τον έλεγχο της τραπέζης είναι η Τράπεζα της Ελλάδος (δηλ ο Στουρνάρας).
Τελικα προσέφυγα στην Τράπεζα της Ελλάδος και περιμένω απάντηση. Θα σας ενημερώσω σχετικά ευθύς ως πάρω απάντηση.
Και μη γελάτε.Η ιστορία δεν αφορά μόνο εμένα.Αφορά όλους σας, γιαυτό και την καταγράφω. Αρκεί να σας πω, ότι με το θέμα παιδεύομαι απο τον περυσινό Οκτώβριο και τρέχω από Αρχή σε Αρχή. ΘΑ ΒΡΩ ΟΜΩΣ ΑΚΡΗ.