Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:48:30 μμ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:15

Το σχόλιό μας

Του Θεόδωρου Παυλίδη.

 

Αγαπητέ Κωνσταντίνε Πινέλη
Ξερόλας, κατα φαντασία παντογνώστης Τάσος, εθνικιστές, ρατσιστές , στερούμενοι παιδείας Πόντιοι. Αυτά γράφεις στην "κόσμια" απάντησή σου προς τον Τάσο Αμανατίδη (ΕΙΔΗΣΕΙΣ 8-3-2017).
Συ ο ίδιος γράφεις, στο ίδιο  κείμενό σου, "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί".
Μη μας προβληματίζεις λοιπόν.

 

ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ
Κάτι ήξερε ο σοφός Σωκράτης. Νόμιζα ότι γνώριζα πολλά για τους Τούρκους. Έχω πλούσια ελληνική και τουρκική βιβλιογραφία και συνεχίζω να ενημερώνομαι καθημερινά για τα ελληνοτουρκικά.
΄Ομως, ο Νίκος Χειλεδάκης με το βιβλίο του ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ (εκδόσεις Πελασγός) μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και άλλες πλευρές της ιστορίας και πολιτισμού των γειτόνων μας. Με εντυπωσίασαν κυρίως οι αναλύσεις  και οι ερμηνείες του στο ζήτημα της σύνθεσης του Βυζαντινού με τον Οσμανικό πολιτισμό. Οι θέσεις του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του Μπαφραίου φίλου μου ISMAIL TOKALAK,  στο εξ 800 σελίδων βιβλίο του με τον τίτλο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ-ΟΣΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ.
                 
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ
Δεν θέλω να ασχολούμαι με αυτούς τους τύπους, γιατί κάθε φορά που το σκέφτομαι με πιάνει ταχυκαρδία.
Διερωτώμαι (και όχι μόνον εγώ) είναι δυνατόν ο Σημίτης , στις ημέρες του οποίου θέριεψε η διαπλοκή (κάποιοι τον αποκαλούν Αρχιερέα της διαπλοκής) να μην γνώριζε για το έγκλημα; Δεν γνώριζε τα πεπραγμένα Τσοχατζόπουλου; Τι σόι πρωθυπουργός ήταν;
Από την άλλη μεριά ο Βενιζέλος, που όταν οι συνάδελφοί του της τότε αντιπολίτευσης του έδειχναν τον αριθμό λογαριασμού της τραπέζης με τις μίζες Τσοχατσόπουλου, έλεγε "αυτός ο αριθμός ειναι αριθμός τηλεφώνου”. Ούτε λοιπόν αυτός δεν γνώριζε τίποτε;
Δεν ξέρω αλλά όταν τα σκέφτομαι αυτά, ταράζεται το μέσα μου. Και θρηνώ για την πατρίδα μου. Γεμίζω αγανάκτηση, όταν βλέπω τον Τσοχατζόπουλο μονάχο του στην φυλακή. Είναι άδικο, είναι άδικο, είναι άδικο...

 

ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ;
Συγκλονιστική η τηλεοπτική εικόνα, από παζάρι συνοικίας των Αθηνων.
Λιπόσαρκη γριούλα ψάχνει σάπια περισσεύματα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς της, που μόλις σχόλασε.
  Ξαφνικά η γιαγιούλα είδε ένα πορτοκάλι κάτω στα πόδια του πωλητή μανάβη. Η κακομοίρα ήθελε να το πάρει αλλά δεν είχε το θάρρος. Έπρεπε να πάρει πρώτα την έγκριση του μανάβη. Και αντί να το ζητήσει ευθέως, διστακτικά και παρακλητικά συνάμα ρώτησε:
-"Το πορτοκάλι είναι ελεύθερο;" (Το ερώτημα απευθύνεται στους ασυνείδητους πολιτικούς).

 

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
ΚΩΣΤΙΚΑΣ: Γιατί δεν πας Γιωρίκα στην Σουηδία να κερδίσεις πολλά χρήματα; Ακουσα ότι εκεί για κάθε εκσπερμάτιση πληρώνεσαι 100 ευρώ.
ΓΙΩΡΙΚΑΣ: Αυτό που λες δεν γίνεται. Πως θα ζήσω με εκατό ευρώ τον μήνα;