Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 5:45:13 μμ
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 20:49

Το σχόλιο μας

Γράφει ο
Θεόδωρος

Παυλίδης.

 

Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΟΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;
Πράγματι είναι να απορείς σ’ αυτόν τον τόπο. Πριν 12 χρόνια σ ένα ταξίδι μου στην Αράχοβα, στις πλαγιές της Πάρνηθας, ο φίλος που με φιλοξένησε μου έδειξε μία πολυτελή βίλα και μου είπε:
- "Είναι του Λιακουνάκου, εμπόρου όπλων. Πολλά λεφτά από κρατικές μίζες εξοπλιστικών."


Εγώ δεν ήξερα τι σημαίνει Λιακουνάκος. Το έμαθα 10 χρόνια μετά, όταν διάβασα στις εφημερίδες ότι ο αξιότιμος αυτός κύριος προφυλακίσθηκε και ήδη προτάθηκε από τον εισαγγελέα εφετών η παραπομπή του για διανομή μιζών εκατομμυρίων με τελικούς αποδέκτες τον Σμπώκο και το αφεντικό του Τσοχατσόπουλο.
Όλος ο κόσμος βούιζε για τις φαιδρότητες και απατεωνιές του Σώρρα  και η Δικαιοσύνη μόλις χθες κινήθηκε για να τον χώσει μέσα. Μα είναι δυνατόν ο άνθρωπος να έχει 600 δίς λεφτά και να εισπράττει πενηντάρικα από φουκαράδες; Τόσο πια δεν διερωτήθηκε η Δικαιοσύνη να ρωτήσει περί τίνος πρόκειται; Κι ας είναι καλά ο Κοντονής που επέδειξε ευθύνη και γενναιότητα. Διότι το "φαινόμενο" Σώρρα δεν αφορούσε τον Γιωρίκα μόνο, οπότε νομικά θα χρειαζόταν η έγκλησή του, αλλά η περίπτωση αυτή ήταν ευθεία ύβρις στα πρόσωπα όλων μας. Της κοινωνίας μας.
Ούτε ο φίλος από την Αράχοβα, αλλά ούτε και εγώ είχαμε οποιαδήποτε πληροφόρηση για τα βρώμικα ή ανύπαρκτα χρήματα των Λιακουνάκου-Σώρρα. Ωστόσο υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τους ανθρώπους αυτούς, υπήρχαν τα σχόλια, υπήρχαν οι εκμυστηρεύσεις, τα κουτσομπολιά. Τίποτε από αυτά δεν έφτανε στα αυτιά των εισαγγελέων; Και πως γίνεται στο τέλος αυτό που μαθαίνουν οι εισαγγελείς τελευταίοι, να το "ξέρουν" οι πολίτες μερικά χρόνια πριν;

 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ
Εγώ έζησα και συνεργάσθηκα λίγα χρόνια με τον συμπατριώτη μας Σάββα Τσιτουρίδη και μπορώ να ισχυρισθώ ότι γνωρίζω τις ικανότητες και απόψεις του για την πολιτική, περισσότερο από κάποιους άλλους.
Την τελευταία κίνησή του να ιδρύσει κόμμα, ειλικρινά δεν την κατανοώ. Εζήλωσεν δόξα Στεφανόπουλου, Σαμαρά, Ντόρας, Αβραμόπουλου κλπ; Τι κατάφερε καθείς εξ αυτών;
Ούτε από τον τίτλο του κόμματός του, μπορώ να ερμηνεύσω τις προθέσεις του. Αν Σάββα επιχειρείς την μεγάλη Ανατροπή, είμαι μαζί σου, αλλά δεν είναι καιρός για τέτοια. Ανατροπές ονειρεύεται και ο έτερος συμπατριώτης μας Φλωρίδης, αλλά μάλλον μάταια. Θεωρώ ότι θα ήταν ορθότερο να αναζητούσατε τα αίτια που βρεθήκατε εκτός πολιτικού παιγνίου και να αλλάξετε ρότα. Και οι δύο είσαστε χρήσιμοι στον τόπο.

 

ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ
Το τι πιστεύουν κάποιοι για τον εαυτό τους, δεν μας αφορά. Όταν αναφερόμαστε σε κάποιον που εκπροσωπεί Αρχή, σ’ αυτήν την ιδιότητά του αναφερόμαστε και όχι στην προσωπική του ζωή. Για το λόγο αυτό οι Άρχοντες έχουνε χρέος να απαντούν στις κριτικές που τους ασκούνται
Δυστυχώς, παρότι πολίτες αυτού του τόπου ζητούν εξηγήσεις και λεπτομέρειες για ζητήματα της πόλης μας που τους αφορούν, εν τούτοις δεν παίρνουν καμία απάντηση από τους αρμοδίους "αφέντες".
Η άρνηση απάντησης , εύλογα θεωρείται είτε αποδοχή της "κατηγορίας", είτε αδιαφορία προς την κοινωνία, στο όνομα της οποίας ο ελέγχων ενεργεί.
  Το "δεν ήξερα, δεν γνώριζα" των αρχόντων (πολιτικών, θρησκευτικών) δεν ισχύει εν προκειμένω, γιατί οι καλοί ηγέτες οφείλουν και να γνωρίζουν και να ξέρουν. Και έχουν υποχρέωση να απαντούν. Ο νοών νοείτω.

 

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΓEIΑ
ΓΙΩΡΙΚΑΣ: Συμέλα τώρα με την οικονομική κρίση, μάθε να μαγειρεύεις για να απολύσουμε την μαγείρισσα.
ΣΥΜΕΛΑ: Και σύ Γιωρίκα μάθε να απαυτ;vνεις, για να απολύσουμε τον κηπουρό.
(Αυτό και το ανέκδοτο του προηγούμενου φύλλου, μου τα είπε φίλος συμπατριώτης μας που λόγω της θέσης του δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομά του.)

 

ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΓΕΛΙΟ
Θεόφιλε, σε παρακαλώ, μη μας στερείς αυτήν την απόλαυση. Πες μας ποιοί είναι οι διάσημοι... αντάρτες. Ονομάτισέ τους. Υποψιάζομαι πολύ γέλιο.
Υ.Γ.: Ποιός ταξίαρχος Καπραβέλος ρε Θεόφιλε; Στη φωτογραφία ο άνθρωπος πλάκα τα έχει τα τρία αστέρια και την χιαστή. (όρα ΕΙΔΗΣΕΙΣ σελ. 7 της 15-3-2017) Απ’ ότι ξέρω αυτά σημαίνουν Αντιστράτηγος... και βάλε.