Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 11:58:17 μμ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2009 04:32

Δημήτρης Ιωαννίδης : Εκλογές 2009

Οι εκλογές, μαζί κι ο εκλογικός πυρετός πέρασαν!
Ο πυρετός, όμως της ελληνικής κοινωνίας με τα καθημερινά προβλήματα δεν πέρασε, γιατί, και ο κουρνιαχτός που άφησε η εκλογική αναμέτρηση δεν περνάει τόσο εύκολα, όσο νομίζουν οι πολιτικοί μας. Και., δεν περνάει γιατί οι πολίτες θυμούνται τις υποσχέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων που παρουσίασαν στην προεκλογική περίοδο. Και άλλοι, μεν εκ του ασφαλούς (γιατί δεν επρόκειτο να κυβερνήσουν - ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) υπόσχονταν πρόγραμμα που και οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν στους εργαζόμενους τους (γιατί μόνο 1400 ευρώ κατώτατος μισθός και όχι 2400 κ. Παπαραγήγα μας, κ. Τσίπρα, κ. Καρατσαφέρη) μα και οι δύο μεγάλοι.


Η Νέα Δημοκρατία ενώ «είπε την αλήθεια» στον ελληνικό λαό για την οικονομία, σήμερα «πριν αλέκτωρ λαλήσει» πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, τους κατηγορούν ότι δεν θα τηρήσουν αυτά που υποσχέθηκαν. Και σε ποιο βαθμό μπορούν να τα τηρήσουν όταν οι ίδιοι παρέδωσαν όχι μόνο αναξιόπιστα, αλλά και ψευδή και ψευδέστατα  στοιχεία όπως διαμήνυσαν στην πρώτη συνάντηση με την ελληνική Κυβέρνηση τα τρία μεγαλοστελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και, μάλιστα με τρόπο απαξιωτικό που θίγει κάθε έλληνα πατριώτη, που , δεν ανέχεται τέτοιους είδους συμπεριφορές ούτε από ευρωπαίο ούτε και από έλληνα αξιωματούχο.
Εμείς, οι πολίτες της χώρας εκτιμώντας τις πρώτες κινήσεις αυτής της Κυβέρνησης λέμε ναι στις προθέσεις της, ναι στις προτάσεις της, και βέβαια, ένα μεγάλο ΝΑΙ στις προσπάθειες που ξεκίνησαν.

Προσπάθεια πρώτη
Ανανέωση της πολιτικής και κυβερνητικής εκπροσώπησης (συναισθηματικά λειτουργώντας θα θέλαμε να συμμετέχει και ο δικός μας κ. Φλωρίδης  ή γιατί όχι ο νεοεκλεγείς κ. Παραστατίδης).

Προσπάθεια δεύτερη
Παρουσίαση πραγματικών στοιχείων της οικονομίας στους έλληνες πολίτες ώστε να γνωρίζουν όλοι την αληθινή εικόνα της οικονομίας της χώρας.

Προσπάθεια τρίτη
Ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων αρχής γενομένης από τους αγρότες και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. (Οκτώβρης 2009).

Προσπάθεια τέταρτη
Ενίσχυσης της ασφάλειας του έλληνα πολίτη με την έξοδο των αστυνομικών στις γειτονιές.

Προσπάθεια πέμπτη
Αποκατάσταση του κύρους της χώρας στο εξωτερικό με την παρουσία του Πρωθυπουργού στις κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις (EKOFIN, G20 κ.α.), αλλά και διάφορα (όπως πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη).

Προσπάθεια έκτη
Διαβούλευση (όρος που διεκδικεί την πατρότητα του και ο Γιώργος Παπάνδρέου) με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (πρώτη επιτυχής - έστω και προσωρινή - συνεννόηση στα λιμάνια).

Προσπάθεια έβδομη
Ενίσχυση του θεσμού των ανεξάρτητων αρχών στις οποίες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και κύρος η νέα Κυβέρνηση (παράδειγμα η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα παρουσία του συνηγόρου του Πολίτη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο), αλλά και μια συμβολική κίνηση προστασίας της ανεξαρτησίας και της προώθησης των ανεξάρτητων Αρχών.

Εάν, οι 7 αυτές προσπάθειες (7 και τα θαύματα της αρχαιότητας) επιτύχουν τότε πέτυχε η Κυβέρνηση το 50% των στόχων της..
Αν σ’ αυτά προστεθεί, προσθέσει το ενδιαφέρον της η Κυβέρνηση, στα προβλήματα της καθημερινότητας που πνίγουν κυριολεκτικά τον έλληνα πολίτη και ιδιαίτερα τα ασθενέστερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, τότε σίγουρα θα πάρει όχι  μόνο περίοδο χάριτος για τα υπεσχημένα, αλλά και περίοδο ανοχής για όσο χρόνο χρειάζεται.
Εμείς, ευχόμαστε το καλύτερο. Και, αναμένουμε, όπως και όλος ο ελληνικός λαός να βγούμε από αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία μας έφεραν οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες και οι πελατειακές σχέσεις των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια. Δεν παραβλέπουμε, βέβαια, τη διεθνή οικονομική κρίση στην οποία μας οδήγησε ο Νεοκαπιταλισμός και η Νέα τάξη πραγμάτων με τα τοξικά ομόλογα του τραπεζικού συστήματος που διοχετεύτηκαν στην αγορά από τα λεγόμενα golden boys και με στόχο αποκλειστικά το ίδιον όφελος. Ζήσαμε, άλλωστε, τελευταία, το περίεργο φαινόμενο τράπεζες και ασφαλιστικοί κολοσσοί να καταρρέουν και τα στελέχη τους να αποζημιώνονται με εκατομμύρια ευρώ και δολάρια.
Η χώρα μας, ο έλληνας πολίτης, αναζητά τη χαμένη του Ελπίδα και την εμπιστοσύνη του στο Κράτος. Θα τη βρει. Θα του τη δώσει η νέα Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ίδωμεν.