Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 5:43:48 μμ
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 20:50

Επέτειος «διασπάσεως Μακεδονικού Μετώπου το Σεπτέμβριο του 1918»

Με όλες τις δέουσες τιμές και την αρμόζουσα για την ιδιαίτερη ιστορική βαρύτητα με την οποία είναι φορτισμένη η επέτειος αυτή, τελέσθηκε την Κυριακή που μας πέρασε (03/10/2016) εκδήλωση για τα 98 έτη από την διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως κ.κ. Δημήτριος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων στο πέρας της εκδηλώσεως.
Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες από διπλωματικούς και στρατιωτικούς ακολούθους αλλά και εκπροσώπους κυβερνήσεων από τις σύμμαχες χώρες που συμμετείχαν στον πόλεμο αυτό, τη Σερβία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία οι οποίες και κατέθεσαν στεφάνια προς τιμήν των χιλιάδων νεκρών που έπεσαν για την Ελευθερία και την Παγκόσμια Ειρήνη.
Παρόντες στην επετειακή εκδήλωση ήταν πέραν του Δημάρχου Παιονίας κ. Γκουντενούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεωργαντάς, ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος κ. Στεφανής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μπόλος, και πλήθος αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού όπως και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος Παιονίας στην ομιλία του εκθείασε τον Πατριωτισμό των πεσόντων συμμάχων οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας και αναφέρθηκε παράλληλα στη σημερινή κρίσης που έχουμε να διαχειριστούμε, ένα ανθρωπιστικό δράμα που είναι κι αυτό  προϊόν ενός πολέμου, το προσφυγικό.
Ενός πολέμου που μπορεί να λαμβάνει χώρα μακριά από τον τόπο μας αλλά τα θύματα του, οι άνθρωποι, τα μικρά παιδιά, βρίσκονται στην περιοχή μας και έχουν ανάγκη τη στήριξη και την βοήθεια μας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμμετοχή της Ρωσία και στις μακρόχρονες σχέσεις που ενώνουν τις  δύο χώρες καθώς φέτος είναι «έτος Ελλάδας για τη Ρωσία».