Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 1:07:12 μμ

Αυτοδιοίκηση

Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 21:51

Παίρνει μπροστά η Δοϊράνη. Να είχαμε και τις μελέτες...

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η δημοπράτηση από το Δήμο Κιλκίς του αναλογούντος σε αυτόν τμήματος του συνολικού έργου "Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της λίμνης Δοϊράνης" έρχεται να επισπεύσει την υλοποίηση ενός έργου που ταλαιπωρείται επί μήνες και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει την χρόνια παθογένεια του ελληνικού δημοσίου.

Ο Δήμος Παιονίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG, υπέβαλε στις 29 Μαΐου 2020 πρόταση έργου προϋπολογισμού 656.512,76€ με τίτλο:  «"Introducing Gastro-Tourism as a new Destination Brand in the CB area" και ακρωνύμιο "Gastro Tour"».

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Κιλκίς στην ανακοίνωση του Δ. Αγαθόπουλου: Η θεωρία του ‘’πάρτυ αναθέσεων’’ καταρρέει. Το  Κιλκίς δεν αντέχει τόσο λαϊκισμό! 

Με αφορμή την προκλητική ανακοίνωση του επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του δημότη’’ κ. Δημήτρη Αγαθόπουλου για δήθεν πάρτυ αναθέσεων επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχειρήσεις εστίασης, καφέ, καφέ μπαρ) για την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους (άρθρο 65 του Ν. 4688/2020, ΦΕΚ 101Α/245-2020) οι οποίες θα ισχύσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Από την περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» του κ. Χρήστου Γιαννούλη, στην οποία συμμετέχει και η περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς Έφη Ναβροζίδου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για ακόμα μια φορά  γίναμε μάρτυρες μιας κακής δομικής λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου στο όνομα ενός  κανονισμού πεπαλαιωμένου που δεν  διευκολύνει το διάλογο και την ανάπτυξη απόψεων όλων των αιρετών συμβούλων σε ζητήματα είτε ημερήσιας διάταξης είτε τρέχουσας συγκυρίας αλλά και στην τελική σύνθεση.

Με αφορμή τη συγκέντρωση των πολιτών του δήμου μας το περασμένο Σάββατο 23/05/2020 στην πλατεία Πολυκάστρου εναντίον της μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών, οικονομικών και μη, νόμιμων και μη στη Νέα Καβάλα, θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου, καθώς είναι ηθική υποχρέωση μου απέναντι στους δημότες μου και όχι μόνο.

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 11:28

Ο εθελοντισμός στην Αξιούπολη ομορφαίνει και τα πάρκα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η αγάπη για το μέρος όπου ζεις και η χαρά που νιώθεις όταν βλέπεις τα παιδιά σου να παίζουν σε καθαρό και ασφαλές περιβάλλον, οδήγησαν κάποιους ανθρώπους στον καθαρισμό του πάρκου στον οικισμό του Δρέβενου στην Αξιούπολη.

Με ποώδη καλλωπιστικά φυτά στολίστηκαν ξανά κεντρικά σημεία της πόλης του Κιλκίς. Πετούνιες, βιγόνιες και κατιφέδες φυτεύτηκαν στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς, στη γωνία Λέκκα -Χαλκέων του Πάρκου – Κήπου, στο συντριβάνι του ζωοπάζαρου και στο τρίγωνο της εισόδου προς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς χαρίζοντας πολύχρωμες ανοιξιάτικες συνθέσεις αισθητικής.

Στις αρμοδιότητες των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των μελών των επιτροπών αλλά  και του  κάθε Δημοτικού Συμβούλου, είναι ο έλεγχος κάθε είδους ενεργειών του Δήμου, είτε αυτές είναι οικονομικής φύσης, είτε υπηρεσιακής, είτε διαχειριστικής.

Ένας νέος, σύγχρονος, τηλεμετρικός μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς,  δίνοντας τη δυνατότητα συλλογής αξιόπιστων στοιχείων.

Ο σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός, που τέθηκε σε λειτουργία,  θα κάνει πιο ακριβείς μετρήσεις. Τα στοιχεία που θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο (real time) από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αποστέλλονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σελίδα 1 από 206