Quantcast
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 7:01:29 μμ

Αυτοδιοίκηση

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Γενάρη 2023, λίγο πριν την έναρξη της 2ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας κόπηκε η καθιερωμένη βασιλόπιτα.

Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καπουτζής, δίνοντας ευχές σε όλα τα μέλη, ενώ το φλουρί έπεσε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ.Π Τριαντάφυλλο Ναλμπάντη.

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς για το έτος 2022, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τον απολογισμό πεπραγμένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2022, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023.

Η οικονομική ευρωστία του Δήμου Κιλκίς, ο προεκτεινόμενος και στην τοπική απασχόληση κοινωνικός του παρεμβατισμός, η πλούσια πολιτιστική και αθλητική παραγωγή  ήταν σημεία που ξεχώρισαν στον χρονικό ορίζοντα της περασμένης χρονιάς.

Στο θεωρείο των  επιδόσεων του πεπραγμένου έργου για το 2022, που παρουσίασε εκτενώς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, βρέθηκαν βελτιωμένες πολιτικές και παρεχόμενες υπηρεσίες, που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η ψηφιακή εξυπηρέτηση, η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιας, η πολιτική προστασία, η σταθερή εξοικονόμηση πόρων στον τομέα των καυσίμων αλλά και με τις τεχνικές του παρεμβάσεις σε σχολική στέγη, παιδικές χαρές και οδοποιία.

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Τοπικοί και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επίσκεψη του κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη στο Δημαρχείο την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε στο αίτημα που πολύ εγκαίρως έχει διατυπώσει ο Δήμος Κιλκίς αναφορικά με την μεταφορά των εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑΚ από το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ‘’Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’’ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) προκειμένου να απελευθερωθεί  οικονομικός χώρος και ο Δήμος Κιλκίς  να απορροφήσει τις πιστώσεις που δικαιούται από το πλαφόν του προγράμματος ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ με νέες εντάξεις έργων.

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες μικροδικτύου, επανάχρηση χώρου και του επεξεργασμένου υλικού της λυματολάσπης, ως λίπασμα για αγροτικές καλλιέργειες, είναι το νέο φιλόδοξο εγχείρημα της ΔΕΥΑΚ.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 15:37

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Παιονίας την Τρίτη 31/1

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα. Θα προηγηθεί της συνεδρίασης, κοπή Βασιλόπιτας για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ) ανακοινώνει την πρόσληψη οκτώ ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη θέσεων στον δημοτικό βρεφικό σταθμό ‘’Κουκουβαγάκι’’ και στο ΚΔΑΠ – ΑμεΑ της Επιχείρησης, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης ‘’Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης’’.

Εννέα  μήνες πριν τις  Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 που πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου ο  προοδευτικός  χώρος και αυτοί που βλέπουν διαφορετικά το Δήμο Κιλκίς πρέπει συσπειρωθούμε  σε μια κοινή προσπάθεια.

Μέχρι σήμερα   δεν έχει γίνει κανένα  βήμα στο να βρεθεί η συνιστώσα της κοινής καθόδου με ένα υποψήφιο στο Δήμο Κιλκίς  για την αλλαγή πορείας του από την μιζέρια και την αρνητική και φθίνουσα  πορεία  της πόλης και χωριών.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης  και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης επισκέφθηκαν στην Αθήνα     τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να  υποστηρίξουν την πρόταση που υπέβαλλε η ΔΕΥΑΠ στο πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου που προΐσταται.

Σελίδα 1 από 353