Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 1:18:48 μμ
etpa
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για αθλητή του τμήματος στίβου καταγράφηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου αφού ο ΣΕΓΑΣ ενέταξε τον 16χρονο δισκοβόλο Παναγιώτη Βαιτσούδη στο πλαίσιο στήριξης ταλαντούχων αθλητών της Ομοσπονδίας. Ο Βαιτσούδης, που γυμνάζεται με τη μητέρα του Δέσποινα Φωτιάδου, ήταν χρυσός Πανελληνιονίκης στην κατηγορία των Παμπαίδων Α' και πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Παίδων ήταν 4ος Πανελληνιονίκης στη δισκοβολία.

Στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος, οι νεάνιδες του Γ.Α.Σ.Κ. δεν κατάφεραν να νικήσουν την δυνατή ομάδα της Αλεξάνδρειας και έχασαν με 3-0 σετ.
Ο αγώνας δεν διεκδικεί σκήπτρα, αφού από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. έκαμνε λάθη στην υποδοχή, το μπλοκ δεν δούλευε και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το σκορ. Η Αλεξάνδρεια προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά και στα τρία σετ με πολύ δυνατά σερβίς και καρφιά.
Τα σετ τελείωσαν με σκορ 25-10, 25-9, 25-11.
Επόμενος αγώνας εντός, την Κυριακή 2-11-2008, ώρα 14:00 με τον Πιερικό.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:14

Λαμπρές εκδηλώσεις στο δήμο Γαλλικού

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Καμπάνη, την έδρα του Δήμου Γαλλικού.
Μικροί και μεγάλοι δημότες γέμισαν από νωρίς τον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της παρέλασης, που δεν ήταν άλλοι από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, Μανδρών και «Εχέδωρο» Γαλλικού και την «Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα και τους μικρούς τσολιάδες του Νηπιαγωγείου Καμπάνη.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:13

Έμπρακτη στήριξη στους αγρότες

Ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ», Γιώργος Φραγγίδης, και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης και Αθανάσιος Τσιραμπίδης, στο πλαίσιο των επαφών της παράταξης με τους φορείς του νομού, είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών  Συνεταιρισμών Κιλκίς, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Χαράλαμπο Παυλίδη.
«Η αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης, τονίζει ο κ. Φραγγίδης, πηγάζει από την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες του νομού μας, λόγω της μη διάθεσης των προϊόντων τους και του μεγάλου κόστους παραγωγής.

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς κ. Διαλεχτή Ζωτάκη με την ανακοίνωση που καταχωρίζουμε ενημερώνει τον ιατρικό κόσμο για τις νεότερες εξελίξεις στη μάχη του ιατρικού νοσοκομειακού κόσμου για αξιοπρεπείς αμοιβές και ανθρώπινες συνθήκες εργασλιας στα νοσοκομεία.
Η ενημέρωση αναφέρεται στη συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας με την ηγεσία του Υπουργείου, την πρόταση του Υπουργού και τις αποφάσεις του γενικού συμβουλίου  στην συνεδρίαση της 22ας-10- 2008 και έχει ως εξής:

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:10

Θα το φάνε το κεφάλι τους

Προχτές τα γράφαμε. Με τούτα και με τ’ άλλα θα το φάνε το κεφάλι τους εκεί στο Μαξίμου. Συγκλονίστηκε η Ελλάδα από το Βατοπέδι κι ο Καραμανλής ύστερα από δυο μήνες  δέχτηκε να φύγουν ένας δυο υπουργοί του, το εγκώμιο των οποίων έπλεξε! Οι τράπεζες έχουνε καταστεί συνώνυμες με τους χειρότερους εκμεταλλευτές του κοσμάκη και μόλις ταρακουνήθηκαν τα κέρδη τους από την παγκόσμια κρίση των χρηματιστηρίων ως δια μαγείας εξασφαλίστηκαν 28 δις για τη …διάσωσή τους.
Σε συνθήκες τουλάχιστον περίεργες και κατά παγκόσμια πρωτοτυπία  δεν λένε τα ονόματα των τραπεζών που κινδυνεύουν διότι θα απολεσθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου! Για να τους αποδοκιμάσει μέχρι κι ο Βγενόπουλος της MIG.
Κι αυτά συμβαίνουν όταν για την ενίσχυση των φτωχών της χώρας προβλέφτηκαν (κι αν) 100 εκατ. ευρώ!
. Ήδη ακούγεται βαρύς ο αχός της επερχόμενης κατρακύλας τους. Για πρώτη φορά ο κόσμος δεν θεωρεί τη Ν.Δ φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές. Αλλά οι ωτασπίδες στο Μαξίμου και στο Υπουργείο οικονομίας αποδεικνύονται αποτελεσματικές.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:01

Και θέμα πολιτισμού

Πήραν μπρος τα Χρηματιστήρια. Μπουκωμένα από τις ενέσεις των εκατοντάδων  δισεκατομμυρίων ευρώ των φορολογουμένων όλου του κόσμου ανέστρεψαν την καθοδική τους πορεία και ήδη τα μεγάλα «Φουντς», όπως αποκαλούνται οι κεφαλαιακοί όμιλοι, έστησαν τον τρελό χορό των νέων κερδών τους.
Εν τω μεταξύ η κρίση καλά κρατεί στην πραγματική οικονομία. Μικρομεσαίοι κλείνουν από την περιορισμένη ζήτηση, άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, άλλοι δέχονται περικοπή του χρόνου εργασίας και του μισθού απλά για να μην μπουν λουκέτα, ο τριτογενής τομέας στην Ελλάδα νοιώθει ήδη ασφυξία και τα χειρότερα έπονται…
Στο εφιαλτικό αυτό τοπίο ελάχιστη ανάσα δίνουν τα «καλά νέα» των χρηματιστηρίων. Η πραγματική οικονομία  στην Ελλάδα απεικονίζεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στη διακύμανση των τιμών των καυσίμων. Όταν ανεβαίνει η τιμή του αργού, αυξάνονται κατακόρυφα οι τιμές στα πρατήρια. Κι όταν κατρακυλά διεθνώς η τιμή του αργού, διολισθαίνει ανεπαίσθητα η τιμή στα πρατήρια.
Είναι και θέμα πολιτισμού. Επιμένουμε εμείς.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:59

Η εικόνα μας και το ΤΕΙ Κιλκίς

Μας εντυπωσίασε ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο, μετά το δημοσίευμα των εφημερίδων μας για τη δημιουργία νέου τμήματος στο ΤΕΙ Κιλκίς.
Η παρουσίαση του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα μας, προκάλεσε έναν διάλογο, με συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα, που μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κι αυτό γιατί οι νέοι δεν μίλησαν κολακευτικά για το επίπεδο του ΤΕΙ Κιλκίς, για το πρόγραμμα σπουδών του, για την απουσία καθηγητών επιπέδου, για την ιστοσελίδα του, αλλά και για την εικόνα της πόλης του Κιλκίς, καθόλου ελκυστική, όπως αναφέρουν, για ένα νέο που θέλει να σπουδάσει.
Η υπόθεση του ΤΕΙ Κιλκίς είναι πολυσύνθετη, έχει πολύ δουλειά και δρόμο να διανύσουμε, για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ας το πάρουν υπόψη τους οι φορείς αυτού του τόπου.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:58

Συνέλευση γαλάζιων

Όπως συμβαίνει πάντα, στις εφημερίδες μας (ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ) καταχωρίστηκαν αναλυτικά ρεπορτάζ από όσα διαμείφθηκαν στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ στο Κιλκίς.
Με τις τοποθετήσεις σχεδόν όλων των στελεχών του ν. Κιλκίς που μίλησαν, με το γενικό κλίμα, με τις θέσεις της κεντρικής διοίκησης, με σχόλια και με όσα τέλος πάντων από την εκδήλωση της προπερασμένης Κυριακής  παρουσίασαν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
* * *
Η κριτική και οι συγκρίσεις με ανάλογα δημοσιεύματα  είναι δικό σας έργο, φίλοι αναγνώστες. Εμείς τιμήσαμε με τη δουλειά μας, το μισό ευρώ που πληρώνετε για να αγοράζετε τις εφημερίδες μας και να ενημερώνεστε. Πάνω σε όσα συμβαίνουν πραγματικά στο Κιλκίς. Και όχι πάνω σε όσα θα θέλαμε  να συμβαίνουν. Ή, το χειρότερο, πάνω σε όσα θα ήθελαν να συμβαίνουν κάποιοι που χρησιμοποιούν ορισμένες εφημερίδες που μετατρέπονται σε παπαγαλάκια τους.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:58

Να δούμε έργα

Να εξηγούμαστε για να μην τρελαθούμε εντελώς σ’ αυτόν τον τόπο.
Η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου αποφασίστηκε να γίνει στο οικόπεδο του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου, επειδή κρίθηκε ως η ταχύτερη λύση.
Μάλιστα λέχθηκε πως από τις αρχές του 2009 την Άνοιξη τέλος πάντων, μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του Μεγάρου.
Όθεν, ετούτο το γαϊτανάκι με τις υπογραφές των υπουργών και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων ας σταματήσει. Άνοιξη θα κριθούν όσοι επέκριναν τη λύση των δίδυμων ως χρονοβόρων κλ.π. και έβαλαν μπροστά τη λύση της μεραρχίας.
Μέχρι τότε ούτε πανηγύρια, ούτε θρηνωδίες. Έργο περιμένουμε.
Και σε τέσσερις πέντε μήνες τα ξαναλέμε.