Είκοσι έξι Ιταλοί ακτιβιστές, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή Global Sumud Flottilla, επέστρεψαν τις τελευταίες ώρες στη Ρώμη και στο Μιλάνο. Άλλοι 15 δεν δέχθηκαν να υπογράψουν δήλωση, η οποία αναφέρει ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, και πρόκειται να αντιμετωπίσουν δίκη και στη συνέχεια αναμένεται να απελαθούν.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Α.Ο. Κιλκισιακός: Ήττα στην Κομοτηνή με 5-2 κόντρα στον Πανθρακικό (Γ' Εθνική, 3η αγ. 5/10/2025)
Ήττα με 5-2 στην έδρα του Πανθρακικού για τον Κιλκισιακό. Ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική υπερίσχυσε έναντια στον Κιλκισιακό το μεσημέρι της Κυριακής.
Ακραίες συνθήκες κράτησης στην Ιταλία καταγγέλλουν ακτιβιστές της Flottilla
Διαπραγματεύσεις για τη Γάζα: Ισραηλινοί διαπραγματευτές αναχωρούν για την Αίγυπτο με επιτακτική την απελευθέρωση των ομήρων
Εκπρόσωπος του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινοί διαπραγματευτές θα αναχωρήσουν απόψε για την Αίγυπτο για να συζητήσουν αύριο, Δευτέρα, με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων.
Ινδονησία: Στους 45 οι νεκροί από την κατάρρευση ισλαμικού οικοτροφείου, συνεχίζονται οι έρευνες
Ο απολογισμός της κατάρρευσης ενός οικοτροφείου στην Ινδονησία έφθασε τους 45 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες διάσωσης, ενώ οι έρευνες θα παραταθούν για να βρεθούν και τα άλλα θύματα που παραμένουν παγιδευμένα στα συντρίμμια.
Η Πιερία: Ένας προορισμός με μοναδικά πλεονεκτήματα για τον αυθεντικό τουρισμό
Την Πιερία επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατόπιν πρόσκλησης του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).
Η υπουργός ξεναγήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις προστασίας του οικοσυστήματος του Ολύμπου, καθώς και για την πρόσφατη επίσκεψη αξιολογητών σχετικά με την προτεινόμενη ένταξη του Ολύμπου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Νεπάλ: Καταστροφικές βροχές και πλημμύρες με τουλάχιστον 47 θύματα
Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Νεπάλ έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 47 θανάτους και εκατοντάδες εγκλωβισμένους ταξιδιώτες. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Νεπάλ από την Παρασκευή (3/10), εξαιτίας κατολισθήσεων και αιφνίδιων πλημμυρών που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές.
Σφοδρές πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Νεπάλ και Ινδία: Τουλάχιστον 60 θάνατοι
Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταιγίδες: οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις τελευταίες 48 ώρες το Νεπάλ και τη βορειοανατολική Ινδία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους, ενώ πολλοί έχουν μείνει άστεγοι και οι ζημιές είναι σημαντικές.
Τσεχία: Ο Αντρέι Μπάμπις, νικητής των εκλογών, επιβεβαιώνει την ευρωπαϊκή του δέσμευση
Ο δισεκατομμυριούχος Αντρέι Μπάμπις, του οποίου το κόμμα κατέκτησε την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στην Τσεχία, επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με τα φιλοευρωπαϊκά του αισθήματα, μετά από τη συνάντησή του το πρωί με τον πρόεδρο της χώρας, Πετρ Πάβελ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Μικρή αύξηση τροχαίων ατυχημάτων τον Σεπτέμβριο του 2025 στην Κεντρική Μακεδονία
Μικρή αύξηση στα τροχαία ατυχήματα κατέγραψε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική ΔιεύθυνσηΚεντρικής Μακεδονίας για τον Σεπτέμβριο του 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, στις περιοχές που υπάγονται στην αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
Ινδονησία: Ανθρωπιστική τραγωδία με 37 θύματα από την κατάρρευση ισλαμικού οικοτροφείου
Στους 37 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση ισλαμικού οικοτροφείου στο νησί Ιάβα στην Ινδονησία τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών της χώρας, ενώ 26 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.