Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 7:04:56 μμ
Κωνσταντινίδης Νίκος

Κωνσταντινίδης Νίκος

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 22:31

Μπράβο!

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Από τη θεωρία ως την πράξη δεν είναι εύκολο το πέρασμα. Μπορεί η απόσταση να φαίνεται μικρή, αλλά τα πιο πολλά οράματα μένουν στα χαρτιά συνήθως.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 21:54

Ο τενεκές κι ο τελεμές

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Δύναμη σε κάθε παράταξη είναι τα μέλη και τα στελέχη της. Όσα γνωρίζουν τι σημαίνει εργασία, ανεργία και ανέχεια. Τι σημαίνει να μην έχεις να πληρώσεις τη ΔΕΗ, την τροφή, τη θέρμανση, τη βενζίνη, στην πρωτόγνωρη ακρίβεια που ζούμε.

Του Νίκου Κωνσταντινίδη.

Τούτες τις ώρες, φίλε μου Γιάννη, σε αποχαιρετούμε με τις καρδιές μεσίστιες, καθώς η ψυχή σου πετάει ψηλά στα ουράνια με τα φτερά της Μνημοσύνης, ακολουθώντας στη στράτα του ήλιου και τα τρίστρατα των άστρων.

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 21:53

Τριάντα χρόνια ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Του Νίκου Κωνσταντινίδη, Εκπαιδευτικού-συγγραφέα.

Υπάρχουν άπειρα γνωμικά, προσδιοριστικά της Δημοκρατίας. Μένω σ' αυτό που λέει ότι, «όταν  ο Τύπος προς το κοινόν πορεύεται συμφέρον, δημοκρατία κέκληται».

Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 22:24

Άσπρη μέρα

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Το σύμπαν, έλεγε ο Παρμενίδης,  είναι χωρισμένο σε ζεύγη αντίθετων δυνάμενων, όπως φως - σκοτάδι, ελαφρύ - βαρύ, καλό –κακό κλπ.

Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 23:31

Ποσά και ποσοστώσεις

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

Στη δημοκρατία η ισοτιμία της ψήφου αποτελεί θεμελιακή αρχή.  Η αριθμητική αξία της ψήφου θα πρέπει να είναι ίδια, άσχετα από φύλο, φυλή, ηλικία και ιδιαιτερότητα. Αυτό σημαίνει ισότητα. Και πάνω στην ισότητα αυτή στηρίζεται η δημοκρατική εκπροσώπηση.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

 «Ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστίν όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται• εν μεν γαρ τη ειρήνη οι παίδες τους πατέρας θάπτουσι, εν δε τω πολέμω οι πατέρες τους παίδας».(Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους τους), μας  λέει ο Ηρόδοτος.

Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 19:09

Η μήτρα του κακού

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός-συγγραφέας.

«Η εμπειρία και η ιστορία διδάσκουν ότι οι λαοί και οι κυβερνήσεις δεν έμαθαν ποτέ τίποτα από την ιστορία και δεν έδρασαν ποτέ βάσει των αρχών που συνήγαγαν απ' αυτήν», λέει ο Georg  Wilhelm Friedrich Hegel. Κι ακόμη χειρότερα για αυτούς που  αγνοούν την Ιστορία της πατρίδας τους.

Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 17:46

Το 3ο Συνέδριο του Σύριζα-ΠΣ

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός - συγγραφέας.

Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού κι έντονου παλμού, μέσα  σε μια ατμόσφαιρα  συγκίνησης  και σφρίγους, διεξήχθη το τρίτο συνέδριο μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις 14-17 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο, στο Φάληρο, εμφανώς επιτυχημένο από την αρχή ως το τέλος, με κύρια νικήτρια τη δημοκρατία και την ενότητα.

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Εκπαιδευτικός –  συγγραφέας.

Πολλά και αντιφατικά μπορούν να ακουστούν σ' έναν πόλεμο. Γεγονότα αληθινά ως και σκηνοθετημένα. Η αναζήτηση της αλήθειας μέσα στον ορυμαγδό της προπαγάνδας είναι δύσκολη υπόθεση. Η πρώτη που σκοτώνεται σε κάθε πόλεμο είναι η αλήθεια, την ίδια ώρα που φτιάχνεται το ψέμα.