Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 5:54:33 μμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

Σήμερα είναι 1 Ιουλίου 2018. Σαν σήμερα το 1989, με παρέσυρε ο Γαλλικός ποταμός μαζί με το αυτοκίνητο που οδηγούσα (ένα μικρό φιατάκι).

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 00:00

Καλά κρασιά!

Μωρέ τι σου είναι αυτός ο Ζάετς; Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ''Η Μακεδονία και η Μακεδονία, οι Μακεδόνες και οι Μακεδόνες. Εκείνο το ''βόρεια'' το .....ξεχνάει συνέχεια.
Ας σοβαρευτούμε. Αν περιμένουμε οι Σκοπιανοί να αποκαλέσουν τους εαυτούς τους βορειομακεδόνες, καλά κρασιά.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 23:28

Οι Σεβερνομακεδόνες...!

Κατά πως βγαίνει το συμπέρασμα, τα Σκόπια μάλλον θα αποκτήσουν το νέο όνομα ""Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας"".(REPUBLİKA SEVERNA MAKEDONİJA)
Δηλαδή οι βόρειοι γείτονές μας θα λέγονται από δω και πέρα Σεβερνομακεδόνες. Διόλου πρακτικό νομίζω. Και λεκτικά άβολο.

Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 21:12

Η λαμπαδηφορία των Τούρκων

Την 19η Μαίου, ο Κεμάλ την καθιέρωσε το 1927, ως ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού σε όλη την Τουρκία.
Αυτήν την γιορτή οι Τούρκοι την εορτάζουν με καταθέσεις στεφάνων, ποιήματα, παρελάσεις κλπ.
Τα τελευταία χρόνια, ο σύγχρονος Σουλτάν Ταγίπ κατήργησε την γιορτή αυτή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των Κεμαλιστών ,οι οποίοι παρά τις απαγορεύσεις συνεχίζουν αυθαίρετα να καταθέτουν στεφάνια κλπ.

Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 20:53

Γνωστά κόλπα

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ,οι "αριστεροί'' ανεβάζουν τους τόνους των αντιδεξιών αντανακλαστικών.
Όλο και περισσότερο χρησιμοποιούν τις λέξεις κλειδιά Γυάρος, Μακρόνησος, κλπ. όλο και περισσότερο αναφέρονται στο ληστρικό κεφάλαιο και τον Μάρξ ! Θαρρείς και ο κόσμος δεν ξέρει ποιά Κυβέρνηση εξυπηρέτησε καλύτερα τα Γερμανο-Αμερικανικά συμφέροντα τα τελευταία χρόνια.

Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 21:01

Που ήταν τότε οι "Μακεδόνες";

Η ανάγνωση της ιστορίας των Βαλκανικών Πολέμων και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, έφαγε μεγάλο μέρος της μελετητικής μου ζωής.
Χθες τέλειωσα τον τόμο της Ιστορίας του Σπύρου Μαρκεζίνη που αναφέρεται στους δύο Βαλκανικούς Πολέμους.

Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 22:45

Γκρίζα λίμνη η Δοϊράνη;

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης, δικηγόρος.
Ο φίλτατος Αντινομάρχης Βεργίδης, γκριζάρισε την λίμνη Δοϊράνη, κατά το πρότυπο γκριζαρίσματος ελληνικών βραχονησίδων του Αιγαίου από τον απαράδεκτο  Ερντογάν.
Προτείνει διαμοιρασμό της λίμνης με τωρινά πληθυσμιακά κριτήρια Ελλάδος-Σκοπίων!  (Τοπική Εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ 18-4-2018).

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 22:35

Ο ...παλληκαράς!


Θυμωμένος και προσβεβλημένος που μέσα από το κέντρο της Πριστίνας ,τούρκοι πράκτορες απήγαγαν 6 γκιουλενιστές, ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου
είπε '' Ο Ερντογάν δεν ξέρει ποιός είναι ο Αλβανός.''
Που σημαίνει, ''εμείς δεν είμαστε ξεφτιλισμένοι έλληνες να τρώμε αδιαμαρτύρητα κάθε μέρα κατραπακιές.''Και ο Ερντογάνης, κατουρήθηκε από τον φόβο του!

Διαβάσατε φαντάζομαι τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού της χώρας που δημοσίευσε η παρούσα εφημερίδα.(14-3-2028)
Σκέτη απελπισία!!! Αντί να αυξηθεί ο πληθυσμός της χώρας, μειώνεται σταθερά. Δηλαδή αντί να μεγαλώσει η Ελλάδα, μικραίνει συνεχώς .Αυτό λένε τα στοιχεία. Και να φαντασθείτε ότι στους αριθμούς συμπεριλαμβάνονται και οι αλλοδαποί. Δηλαδή όταν λέμε ότι στην Ελλάδα έχουμε τόσες γεννήσεις τον χρόνο, μέσα σ'αυτές είναι και οι γεννήσεις των αλλοδαπών (αφγανών,πακιστανών,σύρων,ιρανών,αλβανών κλπ.)

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 20:20

Νάχαμε να λέμε...

Ξεχάσαμε τώρα τους στρατιωτικούς στον Έβρο, τις μειώσεις των συντάξεων, τις απειλές των τούρκων, την ΑΟΖ, το Κυπριακό, το Μακεδονικό και ένα σωρό καυτά θέματα της καθημερινότητος και μας μάρανε το πιστόλι του Ιβάν. Πρώτο θέμα τρείς μέρες στα ΜΜΕ. Θαρρείς και δεν υπήρξαν πιστολάδες ''αθλητικοί'' παράγοντες προ Ιβάν. Όλος ο κόσμος τους ξέρει.