Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 9:52:10 μμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 21:17

Κλέφτες και κλέφτες

Επειδή στην Ελλάδα ευδοκιμεί πολύ η φυλή των κλεπτών του Δημοσίου χρήματος (Νοβάρτης, εξοπλιστικά, Ζήμενς κλπ) παραθέτω παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το οποίο διακρίνει ποιοτικά τις κατηγορίες των κλεπτών.
  Γράφει η εφημερίδα: ''Στην ζωή υπάρχουν δύο είδη κλεπτών. Ο κοινός κλέφτης και ο πολιτικός κλέφτης. Ο πρώτος είναι αυτός που σας κλέβει τα χρήματά σας, το πορτοφόλι σας, το ρολόι σας κλπ.
  Ο πολιτικός κλέφτης είναι αυτός που σας κλέβει το μέλλον σας, τη γνώση σας, τον μισθό σας, την εκπαίδευσή σας, την υγεία σας, την δύναμή σας, το χαμόγελό σας κλπ.

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 21:36

Σκευωρία, αλλά με ερωτηματικό

Αυτοί οι πολιτικοί σκάνε γάιδαρο. Από την μία μεριά συνομολογούν την ύπαρξη σκανδάλου και από την άλλη σχίζουνε τα ιμάτιά τους  ότι οι ίδιοι δεν είναι... σκανταλιάρηδες.
Και καλά οι ''ύποπτοι'' δικαιούνται να φωνάζουν για να αποδείξουν την αθωότητα τους (μέχρι της τουναντίον αποδείξεως) αλλά τα κόμματά τους; Γιατί τους καλύπτουν; Γιατί μιλάνε για συκοφαντίες, χαλκευμένες κατηγορίες, σκευωρίες κλπ; Κι αν αύριο κ. Μητσοτάκη έρθει στο φώς αποκάλυψη κατάθεσης σε ελβετική ή άλλη τράπεζα  μερικών εκατομμυρίων ευρώ στο όνομα κάποιου από αυτούς, τότε που θα κρύβεστε;

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 20:33

Φρικάρω!

Γράφει ο δικηγόρος Θεόδωρος Παυλίδης


Ρε παιδιά, εγώ φταίω που φρικάρω κάθε φορά που αντικρίζω στην τηλεόραση  τον Άδωνη και την Σπυράκη;  Ο μεν Άδωνης με ανατριχιάζει που από βέρος ΛΑΟΣ και φανατικός κατήγορος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, μετετράπη σε στυλοβάτη του κόμματος και μοναδικό εκφραστή του Αρχηγού (κατέχοντας μάλιστα ύψιστο αξίωμα στο Κόμμα)  Η δε Σπυράκη που από φανατική Πασόκα έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την εικόνα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ποιά; Η Σπυράκη. Έλεος ρε παιδιά. Τόσο γρήγορα ξεχνάτε ποιοί έβριζαν το κόμμα σας;

Του Θεόδωρου Ε. Παυλίδη
Δικηγόρου-Ερευνητή Ιστορίας.

 

Στην είσοδο της Μονής Παναγία Σουμελά του Πόντου, υπάρχει μία πινακίδα ενσωματωμένη στον τοίχο όπου οι Τούρκοι αρμόδιοι έχουν αναγράψει περιληπτικά το ιστορικό της Μονής.
Μεταξύ άλλων στην πινακίδα αναγράφει ότι οι Ρώσοι, στο διάστημα κατοχής της Τραπεζούντας στον Α'. Παγκόσμιο Πόλεμο, (18-4-1916/24-2-1918) λεηλάτησαν κυριολεκτικά την Μονή, παίρνοντας κατά την αποχώρησή τους, εικόνες, βυζαντινά βιβλία, εκκλησιαστικά σκεύη κλπ.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 20:34

Μίκης ο... φασίστας!

Μάχομαι τον φασισμό σε όλες τις μορφές του και προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την α ρ ι σ τ ε ρ ό σ τ ρ ο φ η (Μίκης Θεοδωράκης, από την ομιλία του στο συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  στην Αθήνα στις 4 Φεβρ. 2018).
Και αμέσως άρχισαν τα νταβούλια και οι ζουρνάδες των ...προοδευτικών  αριστερών, τις ανόητες επιθέσεις εναντίον του.

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 22:41

Παυλίδης - Το σχόλιό μας: Αλά Τούρκα!

Όλοι ακούσαμε τον Ερντογάν που κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, κατά ελεύθερη ερμηνεία των λόγων του μας είπε:
---" Έλα μωρέ,τι θα πει ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν επιτρέπει την έκδοση στην Τουρκία  των 8 αξιωματικών. Άμα θέλει η ελληνική Κυβέρνηση, την άλλη μέρα τους ξαποστέλνει σιδεροδέσμιους στην Τουρκία.''
Και έτσι ο παντοκράτορας της Τουρκίας μας δείχνει πως αντιλαμβάνεται την διάκριση των εξουσιών στην χώρα του.

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 21:57

Το σχόλιό μας

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.

 

ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Παρήγγειλα και μου έστειλαν από Τουρκία ένα βιβλίο 416 σελίδων με πλούσια βιβλιογραφία που  κυκλοφόρησε εκεί τον Οκτώβρη του 2016 από τον Οίκο Literatür, με τον τίτλο " Οι εγκαταστάσεις των Ρωμιών στην Ανατολία και Θράκη στις αρχές του 20 στου αιώνα".

Μετά την επιστροφή του στην Τουρκία Ερντογάν δήλωσε στις τηλεοράσεις της πατρίδος του ότι οι έλληνες είναι μισαλλόδοξοι, ότι δεν φροντίζουν για την οικονομική ανάπτυξη της μουσουλμανικής μειονότητος(την οποία βεβαίως αποκάλεσε τουρκική),και ότι προ πάντων δεν φροντίζουν για την εκπαίδευση της μειονότητας.

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 21:36

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης.
Μπροστά στα μάτια μας, μάς κοροϊδεύουν πονηροί εργολάβοι που πληρώνονται από το Δημόσιο δηλαδή από την τσέπη μας.
Και διερωτώμεθα: Δεν υπάρχουν σ'αυτήν την Χώρα μηχανισμοί ελέγχου για να επιβάλλουν υψηλές κυρώσεις στους παραβάτες, ώστε να σταματήσει αυτό το κοροιδιλίκι; Υποθέτω ότι υπάρχουν, αλλά φαίνεται ότι από την πολύ δουλειά κουράζονται και ....κοιμούνται!
Προς τι ο πρόλογος;

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 15:51

Το σχόλιό μας : ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Η ποιότητα ζωής, είναι μάλλον ζήτημα οπτικής του καθένα.
Ολόκληρη η οικογένεια πέφτει με φωνές επάνω του, αν τολμήσει ο άνθρωπος και ανάψει μπροστά τους ένα τσιγάρο. Το τσιγάρο βλάπτει, το τσιγάρο σκοτώνει και δεν κάνει για την ασθένεια και ηλικία σου, είναι το μόνιμο ρεφραίν των οικείων.