Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:43:23 πμ
Παυλίδης Θεόδωρος

Παυλίδης Θεόδωρος

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 20:50

Το σχόλιό μας

ΤΟ ''ΓΑΜΕΣΑ ΑΟΙΚΑ'' ΤΟΥ ΓΙΩΡΙΚΑ

Το ότι η ποινή για αδίκημα μπορεί να μετατραπεί σε χρήμα,το ξέρομε και το καταλαβαίνουμε όλοι μας. Το ότι το χρήμα μπορεί να καθορίσει την ποινή μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  μπορεί να μας το εξηγήσει.
Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων,οι ποινές για τα τροχαία αδικήματα θα είναι ανάλογες των οικονομικών δυνατοτήτων του παραβάτη.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:28

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ
Διάβασα και ξαναδιάβασα τις απαντήσεις που έστειλε στον συμπολίτη μας  Χρυσάφη (μέσω της παρούσης εφημερίδος) ο επίσης συμπολίτης μας Θεόδωρος Αγγελίδης, γιός του αείμνηστου Δημάρχου Κιλκίς Νίκου Αγγελίδη.

Γράφει ο Θεόδωρος
Παυλίδης. 

 

Μπορεί στο αυτοδιοικητικό σύστημα της χώρας μας, ο Δήμαρχος  να παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά την ευθύνη διοίκησης του Δήμου την έχει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν οι Σύμβουλοι είναι άβουλοι και πειθαρχούν απολύτως στα κελεύσματα του δημάρχου, τότε ισχύει το δημαρχοκεντρικό σύστημα και η παρουσία των συμβούλων είναι άχρηστη έως διακοσμητική Στην περίπτωση αυτή, η επιτυχία ή αποτυχία του δήμου, ανήκει ολοκληρωτικά στον δήμαρχο. Όταν όμως οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά, όταν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι καρπός μελέτης, ερεύνης και διαλόγου, τότε αφενός το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχές και παραγωγικό και αφετέρου η επιτυχία θα αντανακλάται  σε ΟΛΟ το Δημοτικό Συμβούλιο, του δημάρχου και της αντιπολίτευσης  συμπεριλαμβανομένων.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 22:07

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

ΟΡΘΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ
Ο Αναστάσιος (όχι ο Γιαννουλάτος,αλλά ο Αμανατίδης), γράφει στην παρούσα εφημερίδα, ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του Κιλκίς και τους ανθρώπους του.
Συνιστώ στους συμπατριώτες μου να τον διαβάζουν, γιατί μαθαίνουν πράγματα που δύσκολα θα μπορούσαν να αρυσθούν από άλλες πηγές.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 21:37

Το χάλι της χώρας

Γράφει ο
Θεόδωρος Παυλίδης

 

Τον Χρήστο Γιανναρά συνήθως δεν τον διαβάζω. Ο λόγος του μού είναι δύσπεπτος.Το παρακάτω όμως κείμενο που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  στις 24-5-2015 (αρχείο μου) θέλω να το μελετήσουν όλοι οι σύγχρονοι ''προοδευτικοί''.

Είδατε το Σάββατο την σύναξη του ΠΑΣΟΚ υπό την Γεννηματά; Ή θα έκλεγες από απελπισία ή θα ξεκαρδιζόσουν στα γέλια από το θέαμα.
Παλιές αμετανόητες τετριμμένες φιγούρες, που προκαλούν τουλάχιστον απαρέσκεια στον ταλαιπωρημένο Λαό μας, που τους χόρτασε στον καιρό της αποτυχημένης εξουσίας τους.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 22:45

H συνέχεια της Ρωμιοσύνης

Του Θεόδωρου Ε. Παυλίδη, Δικηγόρου Κιλκίς

 

Yannis Vasilis Yaylali (Γιάννης Βασίλης Γιάηλαλι ). Ο ακτιβιστής της Τουρκίας που αγωνίζεται Για τις ανθρώπινες Ελευθερίες -Για το δικαίωμά του να παραμείνει  Ρωμιός Πόντιος.

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:55

Το θέατρο Σώρα και η ευκαιρία που έχασα

Του Θεόδωρου Παυλίδη
Δικηγόρου Κιλκίς

 

Το μέγα λάθος της ζωής μου είναι ότι δεν πήγα το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση-ομιλία του Προέδρου του ΕΣΥ  Αρτέμη Σώρα που έγινε εδώ στο Κιλκίς  στο κέντρο διασκέδασης ΘΕΑΤΡΟ  Μετάνιωσα πικρά γιατί η υπόθεση ήταν............. θέατρο και θα έβλεπα έργο δωρεάν. Μάλιστα θα γελούσα με την καρδιά μου γιατί το έργο ήταν κωμωδία. Θα πείτε ο Πρόεδρος του ΕΣΥ τι δουλειά έχει με τα θέατρα. Αμ δεν πρόκειται για το γνωστό ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας Πρόκειται για των Ελλήνων ΣΥνέλευσις (Ε.ΣΥ) όπου ο Πρόεδρος μοιράζει εκατομμύρια και για την ακρίβεια δισεκατομμύρια.

Γράφει ο Θεόδωρος Παυλίδης Δικηγόρος Κιλκίς

 

Το βράδυ του Σαββάτου 26-11-2016 άκουσα για τρεισήμισι ώρες  όλη την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου "στην υγειά μας ρε παιδιά" στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ
   Ο λόγος δεν ήταν ο Παπαδόπουλος, τον οποίο εξ άλλου προσωπικά δεν εκτιμώ, αλλά η παρουσία των αδελφών Τσαχουρίδη. Τα παιδιά αυτά όποτε εμφανίζονται δημόσια, γράφουνε ιστορία.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 21:49

Ο Καημός της Τραπεζούντας

Με την ποίηση,δεν τα είχα ποτέ καλά.Μου αρέσει η λογία γραφή.Η λογία   έκφραση των συναισθημάτων.Μου αρέσει ο ξεκάθαρος,σαφής και ορθός λόγος.Δεν θέλω,δεν μπορώ να ερμηνεύω τα υπονοούμενα του ποιητή ούτε να υποκαταστήσω τις σκέψεις του.