Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 2:10:11 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Έχει παραγίνει το πράγμα με την κατάληψη των πεζοδρομίων από τα καταστήματα κύρια εστίασης, καφετέριες κλπ., ιδιαίτερα σε κεντρικούς πολυσύχναστους δρόμους, όπως η 21η Ιουνίου.

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 22:25

«Έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή…»

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Η αυταπάτη του μικροαστού ότι μπορεί κάποτε να γίνει μεγαλοαστός, ότι μπορεί να πλουτίσει μέσα σε ένα σύστημα εξ’ ορισμού άδικο, τον οδηγεί στη θεοποίηση του ατομικού του πλούτου, της όποιας μικρότερης ή μεγαλύτερης ατομικής ιδιοκτησίας.

Του Κώστα Πινέλη.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η οικογένειά του διοργάνωσαν συναυλία στις 30 Μάη στο γήπεδο του Πανιωνίου για το 10 χρόνια από το θάνατό του.

Του Κώστα Πινέλη.

Στις 25 προς 26 Δεκέμβρη 1991, πριν από 30 χρόνια που η τιμημένη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο έπαψε να κυματίζει στο Κρεμλίνο στην Μόσχα, μετά από 74 χρόνια.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Τον περασμένο Οκτώβρη είχα κάνει ένα άρθρο – σχόλιο με τίτλο «Οι αρνητές των εμβολιασμών και η επιστήμη», που κατέληγε στην προτροπή-επίκληση:

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

«Εάν η εξωτερική όψη των πραγμάτων ταυτιζόταν με την ουσία τους, καμία επιστήμη δεν θα χρειαζόταν». Καρλ Μαρξ.

Έχουμε πολλά κάνει άρθρα- σχόλια από τις στήλες των εφημερίδων μας και την ηλεκτρονική μας σελίδα, για του αρνητές των εμβολιασμών είτε γιατί φοβούνται το «πειραματικής υφής» εμβόλιο είτε γιατί φοβούνται να μην χάσουν το «Ελλάνιο» γονίδιο τους, είτε για όποιον άλλο λόγο.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ κτυπά τη λειτουργία των συνδικάτων, το απεργιακό δικαίωμα και τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, κατ' επέκταση τους μισθούς. Αφορά την καρδιά της ίδιας της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, στοχεύει σε αλλαγές που είναι στρατηγικές για το κεφάλαιο. Και γι' αυτόν τον λόγο κυβέρνηση και εργοδότες επιδιώκουν να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στη λειτουργία και τη δράση των συνδικάτων, να βάλουν τους απεργιακούς αγώνες στον γύψο.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Έτσι είναι όπως τα είπε στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ σ. Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ενώ είμαστε στο καλοκαίρι και ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρχαν κενά 4.000 πυροσβεστών.
Την ίδια στιγμή από από τα συνολικά 17,7 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν τα Δασαρχεία όλης της χώρας για έργα αντιπυρικής θωράκισης, η κυβέρνηση πίστωσε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα και μάλιστα το ποσό αυτό είναι περικομμένο κατά 62% (!), αφού πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια.

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 14:45

Για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Σε ένα παλιότερο άρθρο μου στις εφημερίδες μετά το ιστορικό 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, είχα γράψει: «Το ΚΚΕ κάνει Συνέδρια, τα άλλα κόμματα πανηγυράκια». Και αυτό με την έννοια της συγκρότησης του σώματος του Συνεδρίου και των διαδικασιών.

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 20:14

Κιλκίς: Η πύλη της Ελλάδας!

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Κιλκίς η πύλη της Ελλάδας. Ήταν μια σειρά αφίσες με υπέροχα τοπία από τον νομό Κιλκίς, όταν ήταν Νομάρχης η πατρίδα μου, ο Γιώργος Φλωρίδης, με κύριο αυτό, το «Κιλκίς, η Πύλη της Ελλάδας».
Υπάρχει και ένα άλλο άρθρο σχόλιο του Παντελή Τζερτζεβέλη από το blog monopoli.gr. Κιλκίς: Η πύλη της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψετε!