Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 6:16:45 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:22

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Καλημέρα αδέλφια. Και  πάλι εδώ με τις «ριπές» μας.
Οι αγρότες έχουν δίκιο! Το τι κλάμα έπεσε από τους τηλεπαραθυράτους, τους ευαίσθητους και τους ψυχοπονιάρηδες δεν λέγεται. Αλλά και από τους εκλεκτούς εκπροσώπους των αστικών  κομμάτων. Που  ταυτόχρονα, όμως ακόνισαν και ξαμόλησαν τα μαχαίρια του «κοινωνικού αυτοματισμού» κατά των  αγροτών οι οποίοι  «κλείνουν τους δρόμους», «εμποδίζουν την διέλευση πλήττοντας τις άλλες τάξεις» που «διασύρουν τη χώρα»! και στο ερώτημα, για το ποιος φταίει για την κατάντια της αγροτιάς, κοιτάζουν πέρα μακριά, στο βάθος του ορίζοντα ή λένε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 08:35

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Καλημέρα φίλοι κι αδέλφια

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα οράματα του Πολυτεχνείου έχουν σε μεγάλο βαθμό εκπληρωθεί. Για να δούμε όμως:
Για το ψωμί: Πάνω από 600.000 χιλιάδες είναι οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι. Πάνω από 2 εκατομμύρια οι μισθωτοί των 700 ευρώ. Πάνω από το 50% των συνταξιούχων ζουν με σύνταξη 300, 400 και 500 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση,  οι εργαζόμενοι με μαύρη εργασία κ.λ.π.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:15

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Και  πάλι εδώ με τις «βολές» μας, μετά από αρκετό καιρό..

Καλημέρα «λαέ βασανισμένε». «Πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».

Δεν είναι λέει δημοκρατικό να εμποδίζει το ΠΑΜΕ το διάλογο που επιχειρείται να γίνει για το «ταγμ-ασφαλιστικό»!!!  Βγήκαν στα κανάλια πρώτα οι μεγαλοδημοσιογράφοι οι παχυλά αμειβόμενοι για να κάνουν αυτή τη «δουλειά»  που κάνουν,  αγανακτισμένοι εκπρόσωποι κομμάτων, οργισμένοι βαστάζοι του συστήματος κ.λ.π. και διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για τις αντιδημοκρατικές τακτικές του ΠΑΜΕ. Αυτό, το δεν είναι δημοκρατικό είναι παλιό και το επικαλούνται όλοι, όσοι, έχουν λερωμένο τον κώλο τους.

Φαίνεται ότι για κάποιους ο Εμφύλιος δεν τελείωσε ακόμη, αφού τρεις Υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ (Παυλόπουλος,Δένδιας, Μαρκογιαννάκης) αποφάσισαν να μη δοθούν φέτος στη δημοσιότητα οι φάκελοι πολιτικών φρονημάτων των πολιτών της εμφυλιοπολεμικής περιόδου για «Λόγους Δημοσίου Συμφέροντος»!!! Συγκεκριμένα.  Το 1989 λήφθηκε απόφαση από δύο υπουργούς της κυβέρνησης Τζανετάκη (Κεφαλογιάννης, Κουβέλης) , στο πλαίσιο της ψήφισης του νόμου για την «άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου», μετά την πάροδο 20ετίας, να τεθούν οι φάκελοι στη  διάθεση των ενδιαφερομένων και βεβαίως στην ιστορική έρευνα.

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 15:55

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές, αλλά όχι χωρίς εργαζόμενους. Γι αυτό απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους και τους λέμε. Ελάτε στο ΚΚΕ ακόμη και εάν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Η θέση μας ότι τα πάντα ανήκουν στο λαό και πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία, μας βοηθά να λέμε «όχι» στη συνθήκη του Μάάστριχτ, να λέμε «όχι»  στην άνοδο των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, να λέμε να καταργηθούν οι επιχειρήσεις στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, να λέμε δωρεάν κοινωνικές παροχές για το λαό. Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που διστάζουν μπροστά στη ρήξη και την ανατροπή. Ισχυρό ΚΚΕ, σημαίνει ισχυρός λαός, σημαίνει ότι αδυνατίζουν όλες οι συντηρητικές, αντιδραστικές ηττοπαθείς, μοιρολατρικές πεποιθήσεις που διαδίδονται σκόπιμα για να σκοτώσουν την ελπίδα του λαού ότι υπάρχει άλλος δρόμος για διέξοδο.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:57

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Το φαινομενικά «καινούργιο» σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι ο προκλητικός διαγκωνισμός μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο θα παρουσιάσει, και μάλιστα στο προεκλογικό πρόγραμμα του, τα πιο σκληρά αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα ποιος θα αποδείξει ότι διαθέτει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να τα επιβάλλει. Ασφαλώς δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη. Κυρίως όμως δείχνει ότι η πλουτοκρατία και τα κόμματά –διαχειριστές της πολιτικής της προσπαθούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αδιαπραγμάτευτης πυγμής στην εφαρμογή της πολιτικής που επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:28

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Δεν θα ξεγελάσουμε τον λαό όπως ο Καραμανλής, είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο Κιλκίς. Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Θα τον ξεγελάσετε όπως ξέρετε εσείς ως ΠΑΣΟΚ. Με τα «σύντροφοι και συντρόφισσες», με τα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» και με την «πράσινη ανάπτυξη».
Π
Εδώ «πήρε φωτιά ο κώλος μας» και αυτοί έχουν σαν πρώτο μέλημα τους, την… «πράσινη ανάπτυξη». «Άντε να πρασινίσουμε, και πράσινα να σμίξουμε, κι από την πρασινάδα μας να φάει κι αγελάδα μας» που τραγούδησε και ο «γελωτοποιός της Ρωμιοσύνης» ο Χάρυ Κλιν.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:22

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Θερίζουν οι επαγγελματικές ασθένειες. Στο 50% έως 80% ανήλθαν τα ποσοστά αναπηρίας λόγω επαγγελματικής νόσου το 2008, σύμφωνα με έκθεση του ΙΚΑ.
Π
Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση η κατεδάφιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη, εξαιρούνται από την λίστα περίπου 300.000 εργαζόμενοι σε σύνολο 700.000, 43 από τους 103 χώρους εργασίας (ποσοστό 41,7%), 42 από τις 71 ειδικότητες (ποσοστό 59,2%).

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:16

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Μια διαρκής μετακίνηση πληθυσμών. Ένα «καραβάν σαράι». Που  σχηματίζεται  πάντα από ανάγκη. Ποτέ από χόμπι.  Τον πεινασμένο, τον κυνηγημένο, τον απελπισμένο, δεν μπορεί να τον σταματήσει τίποτε, δε μπορεί να τον σταματήσει κανείς από το να αναζητά την ελπίδα, την τροφή, την ασφάλεια. Φταίει ο καπιταλισμός των χωρών που γεννάει την φτώχεια, τους πολέμους. Φταίει ο καπιταλισμός που δέχεται τους μετανάστες, για να ρίξει κι άλλο την αξία της εργατικής δύναμης.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να έχουν ενιαία κριτήρια και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Να συμβουλευτούν την πείρα τους και να κρίνουν τα πολιτικά κόμματα με βάση την τοποθέτηση και τη δράση τους στο δίλημμα:  «Με τα μονοπώλια ή με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα»; Το δίλημμα αυτό αφορά τη δράση των κομμάτων και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τη στάση τους απέναντι στην ΕΕ και την πολιτική της, τη δράση τους στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού η στρατηγική του κεφαλαίου διαμορφώνεται από κοινού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.