Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 1:38:50 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 13:47

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Το έχουμε ξαναγράψει η λειτουργία του ΚΕΝ δεν είναι πανάκεια, δεν λύνει όλα τα προβλήματα του Κιλκίς. Κάποιοι επαγγελματίες μπορεί να ωφελούνται. Θα πεις, εάν είναι να λειτουργήσει σε κάποια άλλη περιοχή, γιατί να μην μείνει εδώ. Πάντως από την εκδήλωση που έγινε στον πεζόδρομο, απουσίαζε ο επαγγελματικό κόσμος που εννοείται ότι ενδιαφέρεται. Ούτε η αγορά έκλεισε όπως θα έπρεπε. Καλά που έκλεισαν Νομαρχία και Δήμος και έσωσαν την κατάσταση οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τόσο καλά, δηλαδή, τόση αγανάκτηση!…

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:23

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Ο αντικομμουνισμός χρησιμοποιήθηκε ιστορικά και χρησιμοποιείται πάντα για να κτυπήσει τις λαϊκές δυνάμεις και τους αγώνες τους, γι αυτό τώρα στις συνθήκες κρίσης, στον τόπο μας αλλά και στην ΕΕ και μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και στους διαφαινόμενους αγώνες, «τα τσακάλια του αντικομουνισμού ουρλιάζουν».

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 04:03

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Οι αγωνιστές δεν φοράνε κουκούλες. Δεν φορούσανε ποτέ, όσο δύσκολες συνθήκες κι αν είχαν να αντιμετωπίσουν.
+
Δεν φοβούνται να δείξουν το πρόσωπό τους, γιατί το δίκιο το έχουν με το μέρος τους και το ξέρουν. Γιατί αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί αγωνίζονται για να ανοίξει ο δρόμος μιας πραγματικής ανατροπής προς όφελος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 11:34

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Καλημέρα αδέλφια

Πολλά DVD, CD, βίντεο, κοριοί, υποκλοπές, φίλοι που μαγνητοφωνούν φίλους…
+
Και «παραπλανηθέντες» υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων και στενοί συνεργάτες πολιτικών αρχηγών που «δεν κατάλαβαν» ή  «δεν είχαν αρμοδιότητα», βουλευτές που υπογράφουν «πονηρές» τροπολογίες και μετά επικαλούνται λόγους..βλακείας. Είναι αυτό που λέμε «Επίπεδο-δάπεδο»…

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:06

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Καλημέρα αδέλφια
Ακόμη και η (αριστερή) «Αυγή» πανηγύρισε για τη νίκη Ομπάμα, πιστή στο   ρόλο καλλιέργειας αυταπατών.  Όπως είχε διαφημίσει και την νίκη Κλίντον. Μην ξεγελιέστε αδέλφια επειδή εκλέχθηκε μαύρος στο Λευκό Οίκο. Και ο Κόλιν Πάουελ και η Κοντολίζα Ράις (ή Ριζού) μαύροι είναι. Μαύρος λύκος-άσπρος λύκος, πάντως λύκος είναι. Στην ουσία άλλαξε η βιτρίνα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Ανακαινίστηκε. Το μεγάλο κεφάλαιο επένδυσε ένα πακτωλό χρημάτων στο χρώμα της φτώχειας, αλλά στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να κυβερνά η αστική τάξη, το σκληρό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το στρατιωτικό-πολιτικό σύμπλεγμα που σπέρνει δυστυχία στο κόσμο.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:04

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες
Με την τελευταία κρίση και την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα εκείνο που έχει καταρρεύσει είναι το διαχρονικό παραμύθι που μας πουλούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να ασκήσουν πιο φιλολαϊκή πολιτική. Όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και πολλά. Τόσο πολλά που  μπορούν να διαθέσουν 28 δις ευρώ για τη στήριξη των τραπεζιτών.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:52

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το ΤΕΙ Κιλκίς. Δύο χα-χα, τρία χι-χι-χι και τέσσερα χου-χου-χου-χου. Και όποιος από τους συμβούλους δυσαρεστηθεί να μας ζητήσει να το εξηγήσουμε. Εξ άλλου οι ίδιοι έχουν πει πολλές φορές ότι είναι παιδική χαρά… Αλήθεια αυτοί που μιλούν για νέα τμήματα ΤΕΙ, έχουν ασχοληθεί με το επίπεδο υποδομών και σπουδών του λειτουργούντος στο Κιλκίς παραρτήματος, με το πόσοι καθηγητές είναι μόνιμοι κ.λ.π.

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:58

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Αστρονομικά ποσά διαθέτουν αφειδώς οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πλαίσιο του κρατικομονοπωλιακού  καπιταλισμού για την ενίσχυση των τραπεζιτών και των μεγαλοστελεχών του συστήματος. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Από την κρίση της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα. Το είδαμε και στην Ελλάδα, το 1976, με την κυβέρνηση της ΝΔ να κρατικοποιεί τις επιχειρήσεις του ομίλου Ανδρεάδη και την «Ολυμπιακή» του Ωνάση, τότε που ο Κων/νος Καραμανλής και ο Παναγής Παπαληγούρας είχαν κατηγορηθεί για «σοσιαλμανία»!!
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:48

Κώστας Πίνελης : Βολές κατά ριπάς

Στους 41 έφτασαν οι επίσημα καταγεγραμμένοι εργάτες που σκοτώθηκαν στα λεγόμενα εργατικά ατυχήματα από την αρχή του 2008 στην Ελλάδα. Ένας, δηλαδή, κάθε 4 ημέρες. Φυσικά κανείς Υπουργός ή υπηρεσιακός παράγοντας, ούτε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη ασχολήθηκαν να διερευνήσουν τις συνθήκες στους εργασιακούς χώρους. Ούτε βεβαίως τα ΜΜΕ, αφού το θέμα δεν «πουλάει».. Συναντήθηκε ο κ. Φώλιας με τους βιομηχάνους τροφίμων και τους ζήτησε να ρίξουν τις τιμές στα προϊόντα που παράγουν, δείχνοντας το «κοινωνικό τους πρόσωπο» και αυτοί απάντησαν ότι δεν μπορούν γιατί έχουν…πολλά έξοδα και «δε βγαίνουν».
Το 1979, εκλεγμένος τότε στο Δήμο Νεάπολης Θεσσαλονίκης, είχα την τιμή να γνωρίσω τον κ. Αλέκο Κοντοειδή που μας βοήθησε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως Δήμος.  Αργότερα εργαζόμενος πλέον στον Δήμο Ευόσμου και συνδικαλιστής ζήτησα πολλές φορές, και είχα την βοήθειά του για πολλά ζητήματα. Εξ άλλου ο Αλέκος Κοντοειδής βοήθησε με τις πολλές γνώσεις του χιλιάδες εργαζόμενους και αιρετούς όχι μόνο άμεσα, αλλά και μέσα από την σημαντικότατη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εφημερίδα «Δημοτικός και Κοινοτικός τύπος».