Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 8:24:25 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 23:10

Ασφαλή και δωρεάν εμβόλια για το λαό

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Τα εμβόλια μπορεί να έχουν τόσο προληπτικό (με στόχο την απόκτηση ανοσίας απέναντι σε κάποιον νέο μικροοργανισμό) όσο και θεραπευτικό ρόλο. Η ιστορία και η εξέλιξη των εμβολίων είναι μακρά και επίπονη όσον αφορά την ανακάλυψη και τη χρησιμοποίησή τους.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Την ίδια στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει στην χώρα μας, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ασφυκτιούν και είναι κοντά στην κατάρρευση, της Αττικής βρίσκονται στα όριά τους, της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας είναι στον «αναπνευστήρα» και χωρίς ΜΕΘ Covid, την στιγμή που μετράμε καθημερινά δεκάδες διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μειώνει 572 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες υγείας μέσω του κρατικού προϋπολογισμού!

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πλέον ανάμεσά μας πέρασε στην αιωνιότητα και στην ποδοσφαιρική αθανασία. Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο θεός της μπάλας, ο παίκτης σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για το ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Στο έμπα της Άνοιξης, στα πρώτα μέτρα του περασμένου Μάρτη για την πανδημία του κορονοϊού, οι περισσότεροι αν δεν τους χειροκροτήσαμε, τα θεωρήσαμε στην μεγάλη πλειοψηφία τους θετικά.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

«Την ίδια εποχή ο Συνταγματάρχης Ψαρρός, πριν ακόμη αναλάβει επικεφαλής της ΕΚΚΑ του Καρτάλη στην Θεσσαλία, συγκροτεί μία ομάδα στην Θεσσαλονίκη με την ονομασία «Ελευθερία»». Αυτά και άλλα που γράφει στην απάντησή του ο κ. Χρυσάφης, είναι που μας κάνουν να οργιζόμαστε και να «χαλάμε» την πένα και τον λόγο μας.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

«Κάτοικοι των χωριών των Κρουσίων ποικίλων πολιτικών αποχρώσεων, χωρίς καθοδήγηση από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, δεν είχαν δημιουργηθεί ακόμη ΕΛΑΣ και ΠΑΟ, αποφασίζουν να αντιδράσουν και δημιουργούν ήδη τον Ιούνιο του 41 την πρώτη αντιστασιακή ομάδα «Αθανάσιος Διάκος».

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Όταν το 1918, έληξε ο αιματηρός Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η ανθρωπότητα ανέπνεε ανακουφισμένη, ενώ πολλοί λαοί προσδοκούσαν, ότι θα ζήσουν ελεύθεροι και άλλοι ότι θα αποκτήσουν δικαιώματα. 
Οι προσδοκίες όλων επικεντρώνονταν στη Σύνοδο Ειρήνης των Παρισίων, σ’ αυτό που η κοινή γνώμη είχε ονομάσει Συνδιάσκεψη Ειρήνης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα, τη στήριξη του αιτήματος απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ιατρική ταξιαρχία της Κούβας για την προσφορά της στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλει πάνω από 25 εκατ. ανθρώπους και έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 850 χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο. Η Κούβα έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει στην παγκόσμια προσπάθεια.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Περισσότερο από όλον τον Ελληνισμό οι Θρακιώτες είμαστε δεμένοι με την Πόλη και το Βυζάντιο.  Η Θράκη είναι η περιοχή με ελληνικό πληθυσμό, η πιο κοντινή στην Πόλη. Την Αγκαλιάζει κυριολεκτικά. Έχουμε και ζωντανές μαρτυρίες από τους παππούδες μας που επισκέφθηκαν και μέσα από εμπορικές συναλλαγές της τότε εποχής την Πόλη…

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 22:39

Ληστεία ρε Π@@@@@δες

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Όλα αυτά τα χρόνια, από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης και την εφαρμογή των μνημονίων και των μνημονϊακών νόμων (δεν λέω για παλιότερα που τα ίδια συνέβαιναν) μέχρι και σήμερα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, που κόπηκαν και συνεχίζουν να κόβονται με τον ένα και τον άλλο τρόπο μισθοί, συντάξεις, ο τιμάριθμος συνεχίζει την πορεία «σ’ απάν» που λέγανε και στο χωριό μου. Ταυτόχρονα περικόπηκαν και περικόπτονται παροχές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια….