Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 2:09:17 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 21:01

Παναγίες της Θράκης

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

…και για την ψυχή του ανθρώπου καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού,
πού είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμιοσύνης,
εκείνου του πελάγου τον καημό σαν ήβρε το ζύγιασμα της καλοσύνης…
Γιώργος Σεφέρης, Ημερολόγιο καταστρώματος, Γ΄.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Πέντε (5) αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ (εισφορές αυτοαπασχολούμενων, ύψος ανταποδοτικής σύνταξης), τη δημιουργία του ενιαίου ταμείου επικουρικών συντάξεων (ΕΤΕΑΕΠ) και τις περικοπές που επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 στις επικουρικές συντάξεις, με τη σχετική ΚΥΑ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για όσους συνταξιούχους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά. Οι αποφάσεις αυτές δημιουργούν νέα δεδομένα και νέες παραμέτρους σχετικά με τον Ν. Κατρούγκαλου.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Αφιερωμένο στις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου Κιλκίς που «πρόσφεραν τόσα πολλά στην «ανα (παρα) μόρφωση της πόλης» και την έκαναν την χειρότερη πρωτεύουσα νομού της Ελλάδας και στη νέα Διοίκηση «όπως αν εξ επιφανών αυτοδιοικητικών ανδρών ωφελοίντο έργων».

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Με τη φωτογραφία σου, στέκω και κουβεντιάζω
Και της μιλώ δε μου μιλεί, αχ και βαριανεστενάζω.
Για δες φωτιά για δες καπνός για δες εκεί ντουμάνι
που βγαίνει απ’ το σπιτάκι μου, αχ κι όλο τον κόσμο πιάνει.

Είναι γνωστό ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δήμαρχοι πριν την χούντα, αλλά και κυρίως μετά την χούντα με την λεγόμενη μεταπολίτευση,

Οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη μπορεί να αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό των κομμάτων με κύριο την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική αλλαγή,

Μια απάτη, όπως αποδείχθηκε, ήταν οι πομπώδικες εξαγγελίες Τσίπρα για την 13η σύνταξη που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα επίδομα προεκλογικού χαρακτήρα, το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα βάφτιζε, σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα, «από κρέας σε ψάρι».

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Τι είπε αυτός με την «χαριτωμένη» φωνή και τον «άριστο» χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας;
Μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το αφορολόγητο, ο Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ. Θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ και η αριστερά (…)». Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν!

Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 22:55

ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚΑΡΑ όλεν η Ελλάδα…

O ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς μία ομάδα, αλλά μια ιδέα που πρεσβεύει ισχυρές αρχές. Eίναι ο πόνος της προσφυγιάς και ο καημός των αλησμόνητων πατρίδων. Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είμαστε δεμένοι με την ομάδα μας όσο οι φίλαθλοι καμιάς άλλης ομάδας. Γι αυτό και ο ΠΑΟΚ συσπείρωσε και συσπειρώνει φιλάθλους προσφυγικής καταγωγής όχι μόνο της πρώτης γενιάς αλλά και των σημερινών γενεών και πιστεύω και αυτών που θα έρθουν να πυκνώσουν τις τάξεις των οπαδών του.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Παρακολουθούμε όλη την προεκλογική περίοδο, το σχηματισμό των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Βλέπουμε κάθε πιθανή συνεργασία ανάμεσα σ’ αυτούς που στηρίζονται από τα κόμματα εξουσίας, τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος.
Όλοι πάνε με όλους. Ένα ατέλειωτο σούρτα-φέρτα είτε με «χρίσμα», είτε χωρίς «χρίσμα» είτε όπως λένε μόνο με «στήριξη».