Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:43:36 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Η αρχαία Θράκη-Θρακικά φύλλα
Έχουμε κάνει αφιερώματα για την αρχαία Θράκη και τα Θρακικά φύλλα. Μια μικρή αναφορά μόνο για να προχωρήσουμε στο περιεχόμενο αυτού του αφιερώματος.

Το, «Ο πιστός και φρόνιμος δούλος δεν το χρησιμοποιώ με τη έννοια του γραφικού εδαφίου (Ματθαίος 24:3, 45· ), ούτε με την έννοια που δίνουν σ’ αυτό οι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά (οι μάρτυρες της πλάνης όπως τους αποκαλώ θέλοντας να τους πειράξω συζητώντας μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο).

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Η διατροφή στη Θράκη, όπως και σ' όλες τις αγροτικές κοινωνίες και όχι μόνο βέβαια, βασίζονταν και βασίζεται στην παραγωγή της γης και σχετίζεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του ανθρώπου.

Οσο κι αν ο κ. Τσίπρας καταφεύγει στην προπαγάνδα της "γραβάτας" για να κρύψει το "μεταμνημονιακό" μνημόνιο που υπέγραψε, η πραγματικότητα των παλιών και νέων μέτρων, των ματωμένων πλεονασμάτων και των προνομοθετημένων περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο, τον διαψεύδουν. Αυτά επιφυλάσσουν για την επόμενη μέρα στο λαό τόσο ο ίδιος, όσο και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου και την ΕΕ.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 21:35

Ευρωατλαντική ...σύμπνοια

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Στο κεντρικό Συλλαλητήριο που έγινε στην Πέλλα ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για την «Ελληνικότητα της Μακεδονίας», στην κύρια ομιλία ακούστηκε η τοποθέτηση: «...Θέλουμε (σ.σ. τα Σκόπια) να μπούνε στο ΝΑΤΟ, θέλουμε να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ενωση»... Αυτή η τοποθέτηση είναι από τις πιο χαρακτηριστικές.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Εδώ και αρκετά χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, λέω και γράφω ότι η πάλαι ποτέ Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει πια. Γνώρισα την τότε αυτοδιοίκηση, την διεκδικητική , την αγωνιστική αυτή που ήταν δίπλα σε όλα τα προβλήματα του κόσμου από το 1975 μέχρι το 1984 ως εκλεγμένος στο Δήμο της Νεάπολης και από το 1984 ως υπάλληλος και μπορώ να έχω μια συνολική διαχρονική εκτίμηση.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί είδα τον Βασίλη Τριανταφυλλίδη, τον Χάρρυ Κλυνν στα πρώτα του βήματα. Τότε που μαθητευόμενος ψυκτικός, εργαζόμενος σε βιομηχανία ψυγείων πήγαινα με τον μάστορά μου για επισκευές ψυγείων σε διάφορα κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης. Ήταν τότε που την ξεχωριστή και πρωτοπόρα σάτιρά του, δεν την καταλάβαιναν οι μαγκίτες της εποχής και τον αποδοκίμαζαν.

“Της Αγια Σοφιάς οι πόρτες
δεν ανοίγουν με κλειδιά,
μον’ ανοίγουν με λεβέντες
με Ρωμαίικα σπαθιά>
(Παραδοσιακό τραγούδι-ύμνος της Θράκης)

Γράφει ο Κώστας Πινέλης. 

 

Η επιστημονική κοινότητα  είναι διχασμένη σχετικά με τα όρια μεταξύ γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, ο επίσημος ορισμός που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την εθνοκάθαρση είναι «το να καταστήσει κάποιος μια περιοχή εθνικά ομογενοποιημένη, χρησιμοποιώντας μέσα όπως τη βία και τον φόβο, προκειμένου να διώξει από την περιοχή εκείνους τους πληθυσμούς που ανήκουν σε μια άλλη εθνική ή φυλετική ομάδα».

Γράφει ο Κώστας Πινέλης. 

 

«Οι Ίκαροι δεν πεθαίνουν, απλά απογειώνονται χωρίς να ξαναπροσγειωθούν!»

Ο αδικοχαμένος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που τον θρηνεί όλη η Ελλάδα και η πληροφορία ότι ο ραδιοφάρος της Σκύρου που θα τον βοηθούσε  ήταν εκτός λειτουργίας, ξανάφερε στο προσκήνιο όλους τους πιλότους που έφυγαν άδικα και τα προβλήματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μέσα απ’ την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας είδα το ατέλειωτο  αριθμό των πεσόντων πιλότων από το 1950 μέχρι σήμερα.