Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 12:29:17 μμ
Τερζενίδης Κώστας

Τερζενίδης Κώστας

Του Κώστα Τερζενίδη.

Το διαδικτυακό ερώτημα που θέσαμε, για το τι θα άλλαζε κάποιος στο Πάρκο – Κήπος του Κιλκίς, πέρα από τους μαζικούς αφορισμούς, πήρε κι ενδιαφέρουσες απαντήσεις-προτάσεις.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετώπισε ο χώρος αυτός ήταν ο αρνητισμός και η εγκατάλειψή του από την ίδια τη δημοτική αρχή που το παρέλαβε. Από το φορέα δηλαδή που όφειλε και μπορούσε να το συντηρεί και να το αλλάζει.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Ζητώ συγγνώμη για το «ρε» του τίτλου, αλλά είναι προϊόν... αγανάκτησης. Ο συνάδελφος εκδότης που μου τηλεφώνησε πρωινιάτικα από Θεσσαλία, δεν ήταν σε θέση να πιστέψει πως οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς πήραν το Ευρωπαϊκό!

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 14:23

Ο καλός δημότης Νίκος Σιάνας

Του Κώστα Τερζενίδη.

Το μυθιστόρημα «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» θεωρείται ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τα σημαντικότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.

Το άρθρο μου με τίτλο «Όταν στο Κ.Υ. Δροσάτου ο κανονισμός υπερτερεί της λογικής κι ο ανθρωπισμός σώζει ζωές στο Νοσοκομείο Κιλκίς» προκάλεσε έντονες διαδικτυακές συζητήσεις και γενικεύσεις που δεν ισχύουν ή βοηθούν, γι’ αυτό και αξιολογώντας τες είναι ανάγκη να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.

Του Κώστα Τερζενίδη.

Είναι από τα περιστατικά που δεν ξέρεις αν πρέπει να φωνάξεις από αγανάκτηση ή να κλάψεις από θλίψη. Είναι από τις στιγμές που τα συναισθήματα μπερδεύονται και στο τέλος το μόνο που απομένει είναι το, «ευτυχώς ο άνθρωπος είχε Άγιο και επέζησε»!

Του Κώστα Τερζενίδη.

Είπε να βγει μια βόλτα στο Λόφο του Αη Γιώργη η φίλη Αφροδίτη Ζώγκα και -όπως τόχει συνήθειο- απαθανάτισε και κάποιες στιγμές από τη διαδρομή της στο ανατολικό τμήμα του δάσους και μέχρι το παλιό λατομείο.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 20:33

Που πήγαν οι εθελοντές;

Του Κώστα Τερζενίδη.

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζαμε το Σάββατο και όπως όλοι γνωρίζουμε η αγάπη μας για το περιβάλλον περισσεύει σ’ αυτόν τον τόπο.
Το πρωί του Σαββάτου ο δήμος Κιλκίς οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στο Λόφο Αγίου Γεωργίου. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε το Λόφο τον έχουμε όλοι στην καρδιά μας. Γι’ αυτό και συγκεντρώθηκαν 15 άτομα κι αν αφαιρέσουμε τους αιρετούς, οι εθελοντές ήταν πέντε.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 22:06

Τι ακριβώς θέλουμε;

Του Κώστα Τερζενίδη.

Ένα χρόνο τώρα δοκιμαζόμαστε και στη χώρα μας και στον κόσμο ολάκερο με την πανδημία και τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, και με την υγεία μας και με την οικονομία μας. Και βέβαια, δεν τελειώνουμε εύκολα και γρήγορα. Τα της οικονομίας θα τα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 18:25

Πήγαν με τις οικογένειές τους

Του Κώστα Τερζενίδη.

Εκλογικές διαδικασίες έχει αυτό το διάστημα το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό παλεύει για τη διεύρυνση της κομματικής του βάσης, κυρίως προς την κεντροαριστερά, κοινώς προς το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο πήρε πρώην υπουργούς και γραμματείς, τους καλούς, όχι τους κακούς.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 09:45

Με αυτούς που είναι στα χαρακώματα

Ομολογώ πως ένιωσα πάρα πολύ άσχημα (για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται) σε κάποια στιγμή της διαδικτυακής συζήτησης για την Υγεία, που οργάνωσε η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία κλήθηκα να συμμετάσχω ως δημοσιογράφος.