Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 5:44:13 πμ
etpa
Τερζενίδης Κώστας

Τερζενίδης Κώστας

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 22:13

Πλιθιά ονείρων

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Όταν πριν από δυο χρόνια φωτογράφιζα τον τοίχο του παλιού σπιτιού της Γουμένισσας, μου ήταν αδύνατο να βάλω σε τάξη τα συναισθήματά μου. Αλλού εστίαζε η φωτογραφική μηχανή κι αλλού το μυαλό μου. Άλλαξα φακό, αλλά κι αυτός της σταθερής εστίασης δεν μπορούσε να βοηθήσει. Τ’ άλματα της ψηφιακής τεχνολογίας δεν μπορούσαν να εγκλωβίσουν σκέψεις και συναισθήματα. Η ψυχή μου ήταν αλλού!

Του Κώστα Τερζενίδη. 

Το διάστημα αυτό παρακολουθώ –με μια δόση έκπληξης- τη θρυλική αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων Τομ και Τζέρι, που αν και αμερικάνικη ομολογώ πως ακόμα μου αρέσει. Η έκπληξή μου έχει να κάνει με το γεγονός πως τα τελευταία επεισόδια αυτής της… σειράς είναι γυρισμένα στο Κιλκίς και προβάλλονται με επιτυχία στο πανελλαδικό κοινό!

Ο Τζέρι, το θρυλικό ποντικάκι της σειράς έκανε –λέει- την εμφάνισή του στο νοσοκομείο του Κιλκίς και όπως τόχει συνήθειο, αναστάτωσε τους πάντες! Άρχισε να τριγυρνά από κλινική σε κλινική, με τις νοσοκόμες –σε ρόλο Τομ- να το κυνηγούν μέσα σε θαλάμους ασθενών, με τους γιατρούς να παρατούν ασθενείς και να τρέχουν ξωπίσω του αλαφιασμένοι και με τις σύριγγες ανά χείρας, αλλά που να πιαστεί ο… Τζέρι.

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

 

Το τελευταίο διάστημα η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει κινήσεις και προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Δυσκολεύεται αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.
Πριν από λίγες ημέρες και η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πήρε τις καταστάσεις των μελών του Επιμελητηρίου, προκειμένου και αυτή να ζυγιάσει τις δυνάμεις της για το αν θα κατεβάσει ή όχι κομματικό ψηφοδέλτιο!
Δικαίωμά τους; Βεβαίως, αναφαίρετο και πολιτικά αιτιολογημένο, με βάση και την κομματικο-πολιτική κουλτούρα αυτής της χώρας. Εξ άλλου, είναι γνωστό πως… εδώ είναι Βαλκάνια!

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 23:09

Strategic planning...

Του Κώστα
Τερζενίδη. 

 

Κάποτε ο νομός Κιλκίς κυριαρχούσε σε νέες επενδύσεις και στην εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων, κυρίως σε Κιλκίς, Νέα Σάντα και Πολύκαστρο. Η γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη και οι μεγάλες επιδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου είχαν μετατρέψει το νομό Κιλκίς σε βιομηχανική ζώνη. Οι επενδύσεις που εγκρίνονταν για το νομό Κιλκίς ήταν περισσότερες ακόμη και από όλη την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 23:17

Το δικαιούται η Γουμένισσα

Του Κώστα
Τερζενίδη. 

 

Όταν στήνονταν η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και από τον «Καποδίστρια» περνούσαμε στον «Καλλικράτη» με τις συνενώσεις των 11 δήμων του νομού σε μόλις δυο, μόνο η Γουμένισσα ήταν αυτή που σήκωσε το ανάστημά της και διεκδικούσε τρίτο δήμο με έδρα την πρωτεύουσα της Παιονίας. Συγκρότησε τότε επιτροπή διεκδίκησης, έκανε μεγάλες συγκεντρώσεις, παρουσίασε και τις θέσεις της στο συνέδριο της ΤΕΔΚ, αλλά δυστυχώς τελικά δεν δικαιώθηκε.

Του Κώστα
Τερζενίδη. 

 

Λίγο πριν …ξεψυχήσει το 2016 ένας φίλος επαγγελματίας, που για πολλά χρόνια διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών στο Κιλκίς, μας είχε πει πως «δεν πάει άλλο, θα το κλείσω σύντομα το μαγαζί».
Εκπλαγήκαμε, γιατί ήταν από τους καλούς επαγγελματίες, συνειδητός με ό,τι έκανε και πρόσχαρος χαρακτήρας. Γι’ αυτό και η ερώτησή μας, «καλά, πως έτσι;» θεωρήθηκε αυτονόητη για εμάς.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 21:07

Αφού μαζί τους ψηφίζουμε!

Του Κώστα
Τερζενίδη 

 

Η προεκλογική ατάκα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον: «It's economy stupid» («Είναι η οικονομία ηλίθιε») ταιριάζει γάντι με τα όσα ζούμε στον τόπο αυτό.
Στα μέσα του Δεκέμβρη του σωτήριου έτους 2015, κοντά 14 μήνες πριν, είχαμε την ευτυχία να δούμε τη… γόβα – στιλέτο της τότε υφυπουργού Βιομηχανίας Θεοδώρας Τζάκρη, της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η κα Τζάκρη έδωσε ραντεβού με τους βιομήχανους της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς Δευτεριάτικα και πρωί πρωί, στις 8.30π.μ.!  Η υφυπουργός βέβαια από κεκτημένη ταχύτητα κινιόταν με …ώρα ΠΑΣΟΚ και καθυστέρησε στο ραντεβού της κοντά 1,5 ώρα. Αλλά το κατάπιαμε κι αυτό. Δε βαριέσαι, λέγανε, οι βιομήχανοι, το σημαντικό είναι να δώσει λύσεις στα θέματα της ζώνης και των εταιρειών.

Του Κώστα Τερζενίδη

 

Σ’ αυτή τη χώρα αν υπάρχει το χρήμα όλα γίνονται, διαπιστώνει ο σοφός λαός μας. Το μπαξίσι, εκ της οθωμανικής αυτοκρατορίας προερχόμενο, έχει ποικίλες μορφές και αποχρώσεις, αλλά πάντα κάνει την ίδια δουλειά. Διευκολύνει τα πράγματα, επιλύει καταστάσεις.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 20:57

Περί Αλβανών και προσφύγων

Του Κώστα Τερζενίδη

 

Ακούγεται συχνά τελευταία το επιχείρημα πως και ο νομός μας είχε δεχθεί στο παρελθόν χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, συνεπώς θα μπορούσε να φιλοξενήσει και χιλιάδες πρόσφυγες από Συρία, Ιράκ και πάει λέγοντας.

Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ευθύς εξ αρχής πως ο λαός του Κιλκίς έδειξε από την πρώτη στιγμή την αγάπη του και τη συμπαράστασή του στα κύματα των προσφύγων που κατέκλεισαν το νομό, φθάνοντας κάποια στιγμή να φιλοξενούμε κοντά 20.000 πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες και με το κράτος παντελώς απών!