Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 2:47:22 μμ
Τερζενίδης Κώστας

Τερζενίδης Κώστας

Ηταν εξαιρετικό το άρθρο του γιατρού και συνεργάτη μας, Αναστάσιου Ναούμη, για τα κριτήρια επιλογής στις εκλογές. Τόσο, που στο τέλος της ανάγνωσης σκέφτηκα, «να ένας καλός Πολίτης, που θα μπορούσε να είναι κι ένας εξαιρετικός Δήμαρχος»!

Του Κώστα Τερζενίδη.

Προκαλούν θλίψη τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη μαθητική κοινότητα του Κιλκίς. Κι αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά, πως τα fake news μπορούν να δηλητηριάσουν και να πληγώσουν ακόμη και μια μικρή κοινωνία, όπως η πόλη του Κιλκίς.

Σάββατο, 04 Αυγούστου 2018 22:18

Η σιωπή ενίοτε είναι και χρυσός

Του Κώστα Τερζενίδη. 

Και να αδερφέ μου
που (δεν) μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
(Δεν) Καταλαβαινόμαστε τώρα
(και) χρειάζονται περισσότερα...

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 22:53

Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα

Του Κώστα Τερζενίδη.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης που ακούει στο όνομα «ΤΕΙ Κιλκίς», που ωστόσο δεν είναι του Κιλκίς, έρχεται να επιβεβαιώσει γι’ ακόμη μια φορά, το πόσο γραμμένους μας έχει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το πολιτικό σύστημα των Αθηνών.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 23:14

Πέφτει τόσο ξύλο στο νοσοκομείο;

Του Κώστα Τερζενίδη.

 

Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο και πάλι για το νοσοκομείο Κιλκίς. Ο σύλλογος εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν ξυλοδαρμούς εργαζομένων στο ίδρυμα, λόγω ελλιπής φύλαξης. Και άλλο που δεν ήθελε το… διαδίκτυο.
Τις ημέρες αυτές αν διαβάσει κανείς τις αναφορές που γίνονται από ηλεκτρονικές εφημερίδες και blogs στο διαδίκτυο, έχει την αίσθηση πως στο νοσοκομείο Κιλκίς γίνεται το… Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών!

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 21:18

Μαζί… χαπακωθήκαμε!

Του Κώστα Τερζενίδη.

 

Όπως και να το δει κανείς, το «Μαζί τα φάγαμε» του Θ. Πάγκαλου έχει μείνει στην ιστορία και έχει σε πολλές περιπτώσεις την αλήθεια του. Όση δόση αλήθειας μπορεί κάποιος να του προσδώσει ή όση αντέχει η συνείδησή του.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 20:44

Η Κική της ΤΕΧΝΗΣ και του πολιτισμού

Γράφει ο Κώστας Τερζενίδης.

 

Η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς αποτελούσε και αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού, που το φως του ξεπερνά τα όρια του νομού Κιλκίς. Τεράστια η παρακαταθήκη και το έργο του κορυφαίου αυτού φορέα του Κιλκίς. Στα 37 χρόνια ζωής και δράσης της η ΤΕΧΝΗ μπόρεσε να γράψει μια λαμπρή διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού και της χώρας, και μάλιστα σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης, έτσι όπως το ίδιο το όνομά της φανέρωνε και σφράγιζε τη δράση των μελών της.
Αυτή η δημιουργική και μακρόχρονη πορεία της ΤΕΧΝΗΣ έχει αναμφισβήτητα ονοματεπώνυμο: Κική Παπαδοπούλου – Πάγκου!

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 22:13

Πλιθιά ονείρων

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Όταν πριν από δυο χρόνια φωτογράφιζα τον τοίχο του παλιού σπιτιού της Γουμένισσας, μου ήταν αδύνατο να βάλω σε τάξη τα συναισθήματά μου. Αλλού εστίαζε η φωτογραφική μηχανή κι αλλού το μυαλό μου. Άλλαξα φακό, αλλά κι αυτός της σταθερής εστίασης δεν μπορούσε να βοηθήσει. Τ’ άλματα της ψηφιακής τεχνολογίας δεν μπορούσαν να εγκλωβίσουν σκέψεις και συναισθήματα. Η ψυχή μου ήταν αλλού!

Του Κώστα Τερζενίδη. 

Το διάστημα αυτό παρακολουθώ –με μια δόση έκπληξης- τη θρυλική αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων Τομ και Τζέρι, που αν και αμερικάνικη ομολογώ πως ακόμα μου αρέσει. Η έκπληξή μου έχει να κάνει με το γεγονός πως τα τελευταία επεισόδια αυτής της… σειράς είναι γυρισμένα στο Κιλκίς και προβάλλονται με επιτυχία στο πανελλαδικό κοινό!

Ο Τζέρι, το θρυλικό ποντικάκι της σειράς έκανε –λέει- την εμφάνισή του στο νοσοκομείο του Κιλκίς και όπως τόχει συνήθειο, αναστάτωσε τους πάντες! Άρχισε να τριγυρνά από κλινική σε κλινική, με τις νοσοκόμες –σε ρόλο Τομ- να το κυνηγούν μέσα σε θαλάμους ασθενών, με τους γιατρούς να παρατούν ασθενείς και να τρέχουν ξωπίσω του αλαφιασμένοι και με τις σύριγγες ανά χείρας, αλλά που να πιαστεί ο… Τζέρι.

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

 

Το τελευταίο διάστημα η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας κάνει κινήσεις και προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Δυσκολεύεται αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται.
Πριν από λίγες ημέρες και η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πήρε τις καταστάσεις των μελών του Επιμελητηρίου, προκειμένου και αυτή να ζυγιάσει τις δυνάμεις της για το αν θα κατεβάσει ή όχι κομματικό ψηφοδέλτιο!
Δικαίωμά τους; Βεβαίως, αναφαίρετο και πολιτικά αιτιολογημένο, με βάση και την κομματικο-πολιτική κουλτούρα αυτής της χώρας. Εξ άλλου, είναι γνωστό πως… εδώ είναι Βαλκάνια!