Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 4:30:48 πμ
etpa
Τερζενίδης Κώστας

Τερζενίδης Κώστας

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 19:47

Στα μονοπάτια της προσφυγιάς

Κείμενο: Κώστας Τερζενίδης - Φωτογραφίες: Νίκος Τερζενίδης

Δυο υπέροχα μαύρα μάτια, δυο τεράστια μαύρα μάτια, μια ολόκληρη ήπειρος, η Αφρική. Στέκουν εκεί, απέναντί σου, γεμάτα απορία και αγωνία, ξαφνιασμένα από έναν κόσμο άλλο, τόσο διαφορετικό. Ένα πλάσμα χαριτωμένο, γεμάτο φως και ομορφιά, κουρασμένο το δίχρονο κορμάκι του από μια πορεία χιλιάδων χιλιομέτρων. Από τη Σομαλία της Ανατολικής Αφρικής στα σύνορα της Ειδομένης, κάτω από τον καυτό ήλιο και με το ταξίδι να έχει ακόμη δρόμο πολύ.

Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:50

Ζήτω οι …φοροφυγάδες!

Του Κώστα Τερζενίδη

Να λοιπόν που η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησή μας τα πρώτα μέτρα που έφερε για ψήφιση στη Βουλή ήταν τα μέτρα στήριξης, διευκόλυνσης και απαλλαγής των φοροφυγάδων!
Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που προβάλλεται ως ένα επαναστατικό και γνήσια αριστερό μέτρο, δεν είναι ότι διευκολύνεις τους μικρούς και αδύναμους να επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους με το κράτος. Το πιο σημαντικό είναι η λογική που προβάλλεις στην κοινωνία.

Του Κώστα Τερζενίδη
Σχεδόν κάθε μέρα αυτό το κράτος προσπαθεί να επιβεβαιώσει την ανευθυνότητα και την επικινδυνότητά του στη (μη) λειτουργία του, και το κατορθώνει!
Μπορεί κανείς να φανταστεί πως πάνω από έναν κεντρικό αγωγό ύδρευσης, είναι δυνατό να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει κτηνοτροφική μονάδα; Κι όμως, στη χώρα αυτή κάναμε πράξη το σύνθημα του Γαλλικού Μάη του ’68, «η φαντασία στην εξουσία»!

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 20:42

Οι φόβοι σου κι οι φόβοι μου...

Του Κώστα Τερζενίδη

Δεν μπορούσα να του πω τίποτα. Δεν προλάβαινα να του πω τίποτα. Τα έλεγε όλα μόνος του. Με θυμό, με οργή, με αγανάκτηση απέναντι σε όσα ζούσε, απέναντι σ’ αυτούς που χρόνια υποστήριζε και ακολουθούσε, απέναντι στον εαυτό του, που δεν τον αναγνώριζε.
Δεξιός από τα γεννοφάσκια του ο Θανάσης και τώρα βρέθηκε να ψηφίζει Αριστερά. Απογοητευμένη, πληγωμένη συνείδηση, μια ψυχή που θυμίζει Μάνο Λοΐζο: Σ’ ακολουθώ και ξέρω πως πονάω..!

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 20:01

Κοχυλοπαρμένοι…

Οταν ήμασταν μικροί βουτάγαμε το κεφάλι στα βαθειά νερά της λίμνης για να δούμε τις διαδρομές των κοχυλιών στον αμμώδη πυθμένα.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 21:51

«Κερνάμε»... Εμποροπανήγυρη

Το τελευταίο διάστημα στους σκοτεινούς διαδρόμους του μυαλού μου ένα δίλημμα αναζητά απάντηση: «Κερνάμε Κιλκίς» ή Εμποροπανήγυρη;

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 22:23

Θα γίνει της… Σκωτίας!

Για την Αγγλική διπλωματία τίποτα δεν είναι τυχαίο και τα λάθη απαγορεύονται.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 22:00

Θα γίνει της… Σκωτίας!

Για την Αγγλική διπλωματία τίποτα δεν είναι τυχαίο και τα λάθη απαγορεύονται

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 18:43

Τρομάζω!

Παρακολουθούσα τη σκηνή και δεν ήξερα αν έπρεπε να υπερβώ το ρόλο μου. Αν το έκανα θα πρόσβαλλα τον αγενή επισκέπτη μας ή τους άφωνους παράγοντες του τόπου μας;

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 01:19

Στα μονοθέσια η Ελλάδα αναστενάζει...

Τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας επέλεξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρ. Αγαθοπούλου, για να παραστεί στον καθιερωμένο αγιασμό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Επιλογή που μάλλον θέλει να καταδείξει την πρόθεση αντίστασης και πάλης για να μην κλείσουν τα δυο αυτά σχολεία, που το Υπουργείο Παιδείας είχε προτείνει να συγχωνευθούν, λόγω μείωσης των παιδιών, αλλά μετά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ανέστειλε προσωρινά την απόφασή του.