Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 22:35

Στο γυμναστήριο Kinesis το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Σάββατο 6/10 στο γυμναστήριο Kinesis βρέθηκε η ομάδα στίβου του Γ.Α.Σ.Κ. με μία ομάδα αθλητών δρόμων και αλμάτων και μαζί τους επιβλέπων τον προπονητή Φίλιππο Μισαηλίδη, ώστε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα RPM. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ποδηλασίας σε κλειστό χώρο με τη συνοδεία ρυθμικής μουσικής το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της αερόβιας αντοχής, την καύση λίπους και την τόνωση των μυών των ποδιών.

 

Οι αθλητές εξοπλίστηκαν με σύστημα παλμογράφου ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της καρδιακής συχνότητας, καταγράφηκε ο ρυθμός μείωσης των σφυγμών μετά από έντονη προσπάθεια, το ποσοστό αερόβιας και αναερόβιας παραγωγής ενέργειας, στοιχεία που θα αναλυθούν και είναι χρήσιμα για τους προπονητές της ομάδας.
Οι διοικούντες της ομάδας δήλωσαν σχετικά: «Αξίζει να σημειωθεί πως στη νέα εποχή του στίβου του τμήματος δίδεται προσοχή στην λεπτομέρεια και χρησιμοποιούνται νέες τεχνολογίες και μορφές βελτίωσης της φυσικής κατάστασης ώστε να έρθει το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους αθλητές του Γ.Α.Σ. Κιλκίς στα αγωνίσματά τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το γυμναστήριο Kinesis για την προσφορά του και τον υπεύθυνο Παναγιώτη Μαυρογενίδη ο οποίος ήταν και ο trainer των παιδιών».
Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη και στο Καυταντζόγλειο στάδιο την ίδια ημέρα διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Προπονητών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την επιτροπή επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ, βιωματικό σεμινάριο για τους δρόμους και τα άλματα. Εκεί ήταν παρούσα η προπονήτρια του συλλόγου, Έφη Γιάγκογλου, ως εκπρόσωπος του τμήματος.