Quantcast
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 7:20:28 μμ

Εκπαίδευση

Το 1ο  Παιδαγωγικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο   Κιλκίς με κεντρικό τίτλο: “Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη”, το διήμερο 26 και 27 Μαΐου 2023, με διοργανωτές τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Κιλκίς και  Παιονίας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες ή αποτελεσματικές διδακτικές προτάσεις, εκπαιδευτικές πρακτικές και παιδαγωγικές θέσεις από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με έμφαση στη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς κ. Λιναρδάκης Ιωάννης ευχαριστεί θερμά: 

  • Την ΑΝΟΣΗ – ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ, τον κ. Ιντζίδη Αναστάσιο για τις ενδελεχείς και λεπτομερείς υπηρεσίες του, στις προβλεπόμενες Μηνιαίες – Τακτικές συντηρήσεις – Πιστοποιητικό Περιοδικού Ελέγχου Εγκατάστασης Ανελκυστήρα – ISO και Βεβαίωση Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης – Ασφαλιστικοί Κίνδυνοι στους επτά (7) Ανελκυστήρες των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (31-1-2018)

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Δρόμοι της Μνήμης "  και εν όψει της 1ης Φεβρουαρίου ημέρα γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, που τιμάται από τους πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας, οι μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού Λυκείου με συνοδούς καθηγητές την κ. Καλπάκα Π., την κ. Μπαδήλα Α. και τον κ. Καρακάση Ν., την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου επισκέφθηκαν ένα από τα ωραιότερα μέρη του νομού μας, τη Γουμένισσα, αυτή τη μικρή κωμόπολη με τη μεγάλη πολιτιστική και μουσική παράδοση.

Διανύουμε μία ακόμη σχολική χρονιά με τις συνέπειες της χρόνιας υποχρηματοδότησης και των πολιτικών που αντιμετωπίζουν την Παιδεία ως κόστος, να είναι πλέον εμφανείς καθημερινά στο Δημόσιο Σχολείο.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι! Εν έτει 2023 και ενώ η επιστημονική κοινότητα τονίζει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και της παροχής κατάλληλης εκπαίδευσης στους μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν άνεργοι, η απαξίωση της Ειδικής Αγωγής στα σχολεία της Παιονίας δεν έχει προηγούμενο.

  • Η αξιολόγηση αποτελεί πολυεργαλείο και πυρήνα στην πολιτική του συστήματος στην εκπαίδευση.

α) Θέλει τους μαθητές ταξικά κατηγοριοποιημένους, χωρίς δικαιώματα, για να «αποδέχονται» πιο εύκολα την -αυριανή- εργασιακή εκμετάλλευση.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (26-1-2018)

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης  συνυπέγραψε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ Αθανάσιο Γιάνναρη και παρουσία του Προέδρου της εταιρείας Τιμολέοντα Κατσίπου την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Πολυκάστρου προϋπολογισμού 1.525.000€.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 16:04

Καλλισθένη Πάκα: Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στην Ελλάδα του 2023 η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όπως σωστά ονόμασε την εκπαίδευση ο Νέλσον Μαντέλα ως «το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο», χρειαζόμαστε εκπαίδευση για να μειώσουμε τις ανισότητες και να βελτιώσουμε την υγεία. Χρειαζόμαστε εκπαίδευση για την επίτευξη της ισότητας των φύλων, για να προστατεύσουμε τους πόρους του πλανήτη μας, για την καταπολέμηση της γλώσσας μίσους, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Αλλά πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε εκπαίδευση για ένα καλύτερο αύριο, γιατί όπως ανέφερε και ο Αντόνιο Γκουτέρες, η εκπαίδευση αλλάζει ζωές.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-1-2018)

Σελίδα 1 από 256