Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 22:31

Με πλούσια, ενδιαφέρουσα ύλη το 9ο φύλλο της εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Συντάκτης:

Το 9ο φύλλο της όμορφης εφημερίδας του κυκλοφόρησε το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς (οικολογικό σχολείο), που τιτλοφορείται: «ΦΥΣΙΚΑ, τα νέα του σχολείου μας! και όχι μόνο», με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη στις 24 σελίδες της
Την επιμέλεια του εντύπου έχει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ντίνου, ενώ η Κατερίνα Μοσχοπούλου στο editorial της εφημερίδας σημειώνει:


Για ένατη χρονιά προβάλλεται η προσπάθεια ομάδας μαθητών του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους να θίξουν θέματα επίκαιρα όπως τη χειραγώγηση μέσω του διαδικτύου, τη διαμόρφωση του ψηφιακού ανθρώπου έναντι του αναλογικού με την επίδραση της τεχνολογίας, την κλιματική αλλαγή, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα φυτοφάρμακα, το φυσικό αέριο, την ύπαρξη ρουθηνίου στην ατμόσφαιρα, αλλά και διαχρονικά όπως οι πλημμύρες και η ανακύκλωση.
«Η φύση είναι σοφή και υποδεικνύει πρώτα απ' όλα σεβασμό για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του ανθρώπου», όπως έλεγε ο Ρουσσό, συνδέεται άρρηκτα με το άτομο, καθώς αποτελεί το πλαίσιο ζωής του. & πόλη μας έχει ανάγκη από περισσότερη φύση, όπως επισημαίνει μαθητής μας, ενώ μαθήτριά μας παροτρύνει για αλλαγή στάσης ζωής με το μελλοντολογικό, αλλά ταυτόχρονα και επίκαιρο διήγημά της με τίτλο “BD-097”, το οποίο απέσπασε το ‘βραβείο παρότρυνσης σε Δράση 2018‘.
Βέβαια, δε λείπουν οι εμπειρίες από εκδρομές και δράσεις του σχολείου μας, όπως το καθιερωμένο Let’ do it, η συμμετοχή στο Φεστιβάλ σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα και η αδελφοποίηση με σχολείο της Νότιας Ρωσίας. Τέλος, αξίζει να διαβαστεί η συνέντευξη που πήραν δύο μαθήτριες μας από τη νηπιαγωγό που υπηρετούσε πέρυσι στο 3ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς και ενώ είναι κωφή έχει εξασκηθεί στη χειλεανάγνωση. Γιατί η δύναμη της θέλησης ξεπερνά κάθε είδους εμπόδια.